Хутряні вироби: практичні поради з вибору і подальшого догляду [draft]



Хутряні вироби – це красиво, тепло і дорого. До цього матеріалу треба ставиитися дуже делікатно і обережно, що підводить будь-якого власника до питання: “Як доглядати за хутром?”. За правильного і дбайливого носіння такі вироби прослужать Вам довгі роки.

Деякі нюанси, на які варто звернути увагу під час вибору виробу з хутра

Слід зрозуміти, що треба з підвищеною уважністю ставитися до вибору хутряних виробів. Поверхня хутра високої якості завжди без плям, залисин та інших дефектних ушкоджень. Не варто боятися зайвий раз ущипнути шубу, шапку, і якщо волоски або пух залишаться у Ваших руках, сміливо шукайте наступний магазин. Напевно для пошиття цього виробу було використано хутро тварини в період линьки, і Ваша шуба далі продовжить лисіти.

По залишеному сліду на серветці або білій тканині, якою треба провести по поверхні виробу, Ви можете визначити, чи застосовувалися неякісні барвники. Адже в цьому випадку за потрапляння опадів на таке хутро, воно може змінити колір і забарвлюватиме інші речі при торканні.

Обов’язково перевірте прошивку швів. Якщо вони проклеєні, то це свідчить про низьку якість виробу, тому краще продовжити свої пошуки.

Поради з догляду

Ось Ви купили довгоочікуваний виріб з хутра. Тепер Ваше основне завдання – забезпечити правильний догляд за хутряним виробом. Адже тільки за правильного зберігання, носіння, він прослужить тривалий час.

Слід дотримуватися простих правил. Морозне повітря сприятливо позначається на стані хутра, тому носіть свою шубу, шапку взимку. Хустка або шарф послужать хорошим захистом від стирання коміра зсередини. Не варто носити сумочки з ремінцем на плечі, через це ворс “ламається”, а з часом може випасти. Власникам шуб слід підіймати подол при підйомі і спуску сходами, посадці в транспорт. Уникайте потрапляння хімічних препаратів на Ваш хутряний виріб (парфуми, лак для волосся, реагенти, якими посипають міські вулиці).

У шафі, де зберігатимуться хутряні вироби, повинно бути темно. Для шуб вибирайте тремпель із широкими плічками щоб уникнути деформації виробу.

Якщо Ви намокнули під дощем або снігом, то шубу (шапку, сумку або інше) слід добре висушити. Для цього треба повісити виріб в провітрюваному, не жаркому приміщенні, заздалегідь струсивши. Ніколи не використовуйте батареї, фени і вентилятори для цих цілей!

У випадку сильних забруднень краще довіритися професіоналам. А маленькі плями можна видалити за допомогою губки, змоченої сумішшю води, столового оцту і спирту в рівних частках, услід хутро протирається вологою тканиною.

Хутряні шапки як окрема категорія

Багатьох людей мучить питання: “Як почистити підкладку хутряної шапки?”. Адже вона забруднюється набагато сильніше через постійне зіткнення зі шкірним салом голови. Відпорюємо підкладку від виробу. Щоб не загубитися, відмітьте це місце нитками. Тканину запираємо в теплій воді, сушимо, вирівнюємо і пришиваємо. У разі сильного зносу підкладки, можна скористатися аналогічною тканиною, вирізавши відповідний шматок і пришивши всередину.

Пам’ятайте, що основний руйнівник хутряних виробів – міль. Вашими друзями у боротьбі з нею можуть стати саше з лавандою або геранню, плоди каштана або апельсинові кірочки, спеціальні хімічні засоби.

У теплу пору року шуби можна здати в магазини, де є холодильні камери для виробів з хутра, або купити собі такий холодильник додому. Якщо Ви не маєте такої можливості, то можна обернути виріб шматком матерії темних відтінків і помістити в спеціальний мішок. Не використовуйте для цих цілей поліетилен!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *