Жіночий алкоголізм можна вилікувати [draft]



Крихкий жіночий організм стійкіше переносить біль і швидше видужує, витриваліший. Тривалість життя жінок вища, ніж у чоловіків, незважаючи на постійні стреси і безліч обов’язків у сім’ї. Проте все це може зіпсувати одна шкідлива звичка – жіночий алкоголізм.

Передумови і чинники виникнення захворювання

Головними джерелами цієї недуги є соціальні проблеми (неприємності на роботі, відсутність стабільного заробітку, погані приклади з дитинства), нудьга, сильні стреси (смерть рідного, погане здоров’я дитини, звільнення), погане коло спілкування, доступність алкогольної продукції, захворювання нервової системи, проституція, кримінальна злочинність. Можлива також генетична схильність до вживання міцних напоїв. Головна відмінність жіночого алкоголізму від чоловічого полягає в тому, що у представниць слабкої статі швидше з’являється звикання і залежність. Жінці достатньо вживати алкоголь протягом п’яти років, щоб виникла стійка алкогольна залежність. Потім питання: “Як вилікувати алкоголізм у жінки?” – стає важливим.
Згубні наслідки цієї шкідливої звички проявляються набагато раніше у жінок, ніж у чоловіків. Найчастіше вражається печінка і підшлункова залоза, сечостатева система (аж до втрати дітородної функції), великий відсоток зараження венеричними захворюваннями внаслідок нерозбірливих статевих зв’язків на п’яну голову. Разом з цим виникають психічні розлади. Міняється характер, з’являється нервозність, зміни настрою, егоїзм, напади агресії. Пізніше, за енцефалопатією, настає деградація особи. У результаті весь сенс існування зводиться до того, де можна дістати алкоголь і випити. Ці кардинальні зміни не дають усвідомити жінці необхідність лікування. І тому у близьких постає запитання: “Чи можна вилікувати алкоголізм?”.

Як вилікувати жіночий алкоголізм?

Процес лікування у жінок і чоловіків приблизно ідентичний, але слабкій статі треба більше уваги, терпіння і підтримки. Відсоток добровільного відвідування нарколога у слабкої статі дуже малий. Після звернення вони з часом перестають виконувати рекомендації лікаря. Це відбувається через острах виставляти на загальний огляд свою хворобу, боячись знущань, кепкувань і косих поглядів з боку оточення. І звернення по допомогу до фахівця відбувається на останніх стадіях звикання до алкоголю.
У перші дні лікування в клініці у жінок рідко спостерігаються істотні поліпшення через внутрішній опір призначеним процедурам і діям персоналу. Вона не хоче перебувати в лікарні й вважає, що здорова. Це створює додаткові труднощі. Тільки після достатніх доказів (аналізів, спостережень) жінка може здати позиції і погодитися на подальше лікування. Ще й через це вилікувати жіночий алкоголізм украй складно. Після всебічної діагностики і визначення ступеня ураження органів жінки нарколог визначає стадію захворювання. На основі цих даних йде розробка подальшого ходу лікування. Організм очищають від шлаків і токсинів. Проводять лікування соматичних уражень.
Боротьба з головною проблемою алкоголізму (потягом до спиртного) відбувається за допомогою психотерапії. Вона допомагає створити свідому установку для відмови від алкоголю і насолоди життям без шкідливих звичок. Використовують різні варіанти психотерапії – поведінкова, НЛП, ериксоновський гіпноз, сімейна психотерапія, гештальт-терапія, аутогенне тренування. Якщо Вас цікавить, як вилікувати жінку від алкоголізму, то вибір методик, як Ви бачите, доволі великий. Родичів слід підготувати і навчити правильній поведінці з хворою під час тверезості, в періоди нервових зривів і рецидивів. Слова підтримки, переконання і постійна мотивація повинні супроводжувати жінку на всіх етапах лікування.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *