Робимо вироби з гудзиків своїми руками : майстер-класи з фото [draft]



Напевно у ваших мам або бабусь в засіках збереглася ціла скринька з гудзиками. Не поспішайте їх викидати. Із старих гудзиків можуть вийти напрочуд привабливі вироби. Можна зробити самі різні вироби: панно, пояс, ялинкову кулю, оригінальний браслет, миску для зберігання дрібниць або цукерок. Ними можна прикрасити комірець на кофті, балетки, сумочку. Така дрібниця, як гудзик, таїть в собі масу можливостей для умільців. Привабливість цього доступного матеріалу полягає в тому, що з нього можна зробити корисні дрібниці або вироби для душі, у тому числі для малюків в дитячий сад або в школу.

Ялинкова куля з гудзиків

Які вироби можна зробити із старих гудзиків? Неймовірно яскраві, красиві, стильні ялинкові кулі! Така творча робота неодмінно буде приваблива і для дітей, адже це не просто цікаво, але ще дуже корисно. Адже цим красивим і об’ємним виробом з гудзиків ви милуватиметеся в новорічні свята ще не один рік. Напевно такі іграшки з часом перейдуть в розряд милих сімейних цінностей. Крім того, такий чудовий виріб можна віднести в дитячий сад!

Необхідні матеріали і інструменти

Для роботи нам згодяться:

  • гудзики різних кольорів;
  • бісер;
  • пінопласт основа-куля;
  • атласні стрічки;
  • голки-гвоздики.

Покроковий майстер-клас

По запропонованій інструкції самостійно зробити об’ємний виріб з гудзиків – ялинкова куля – зможуть навіть діти 5-6 років під керівництвом дорослих.

Важливо! Дітям 3-4 років небажано майструвати вироби з гудзиків, адже малюки можуть запросто проковтнути таку дрібну річ!

  1. Насамперед треба підготувати основу пінопласту.

На замітку! Якщо у вас немає кулі з пінопласту, не поспішайте засмучуватися. Основу можна зробити з паперу або старих газет в техніці пап’є-маше.

  1. У основі по центру треба зробити отвір для кріплення петельки.

  1. Далі треба кріпити за допомогою голок-цвяхів гудзики, підчіплюючи з кожним елементом одну бісеринку.

Зверніть увагу! Якщо вам не хочеться возитися з гвоздиками, можна закріпити декор за допомогою термопистолета.

  1. Йдучи по кругу, треба прикрасити усю кулю гудзиками і бісером. Не залишайте вільних ділянок. Нехай основа пінопласту не просвічується.

  1. У тому місці, де ми залишали отвір під кріплення, треба зафіксувати ниточку. Доповнити її можна красивими атласними бантами. Відтінок цього елементу ви можете вибирати самі, керуючись заданої колірної гамми усього виробу.

До речі, з гудзиків, які виявилися непотрібними або з нових елементів, виходить і інший стильний і оригінальний новорічний декор для будинку. Ви можете змайструвати різдвяні вінки, листівки, панно у вигляді ялиночок або саме деревце, використовуючи як основу конус з щільного паперу. Ідей – велика кількість! Нижче представлена підбірка фото з ідеями оформлення ялинкових куль і інших новорічних прикрас.

Яскравий браслет з гудзиків

Зробити оригінальні вироби з гудзиків своїми руками можуть не лише досвідчені майстри, але і початкуючі умільці. Так, з гудзиків, які виявилися непотрібними, можна змайструвати оригінальні браслети. Такі яскраві аксесуари здатні підкреслити вашу індивідуальність. Сподобається браслетик з гудзиків і дітям, які можуть хвастати такою прикрасою в дитячому саду. Привабливість цього аксесуара полягає в тому, що можна для нього використати і старі, і запасні гудзики, які колись зрізували з одягу. Якщо ви проявите крапельку фантазії і креативу, то у вас неодмінно вийде оригінальна прикраса на руку.

Необхідні матеріали і інструменти

Для виготовлення яскравого, оригінального браслета нам знадобляться найпростіші інструменти і матеріали. Ось вони:

  • нитка-гумка;
  • різноколірні гудзики різних розмірів;
  • голка для шитва.

Покроковий майстер-клас

Кожен умілець зможе самостійно виготовити в домашніх умовах яскравий, красивий, самобутній браслет з гудзиків. Це зовсім не складно. Якщо у вас є дочка або молодша сестра, то творчий процес опиниться в рази захоплююче. Такі вироби з гудзиків своїми руками створити не так вже і складно, якщо спиратися на майстер-клас з фото.

  1. Спершу треба підготувати усі гудзики, з яких ви вирішили створити ексклюзивний браслет. Деталі слід скомпоновать по парах. У один комплект повинна входити одна велика і один маленький гудзик.

  1. На робочій поверхні розкладете зроблені заготівлі в довжину. Поєднуйте відтінки так, як вам подобається.

  1. Візьміть голку. Протягніть в неї нитку-гумку. Використайте матеріал необхідної вам довжини відповідно до заданого розміру браслета. Акуратно нанизуйте гудзики на гумку.

  1. Далі необхідно скріпити кінці браслета. Як це краще зробити? Тут все дуже просто. Пропонується зав’язати обидва кінці на аксесуарі маленькими акуратними вузликами.

Ось і готовий наш оригінальний браслет з гудзиків. Прикраса виходить дуже яскравою і незвичайною. Його із задоволенням включатимуть у свої ансамблі і дорослі модниці, і маленькі принцеси.

До речі, з гудзиків можна змайструвати і інші ефектні аксесуари, яких ви точно не зустрінете у інших модниць. Це можуть бути стильні браслети, оригінальні кольє або намиста, забавні сережки, розкішні пояси, яскраві обідки. Ними можна декорувати сумочки, гаманці, взуття або головні убори. У підбірці картинок нижче запропоновані декілька цікавих ідей виробів з гудзиків.

Пояс з гудзиків

Продовжуючи тематику створення аксесуарів своїми руками з гудзиків, варто відмітити можливість виготовлення креативного пояса з таких крихітних дрібниць, які виявилися непотрібними. В результаті у вас вийде незвичайна прикраса, яка прикрасить ваш повсякденний ансамбль. Такий пояс можна зробити і мамі, і дочці. Підсумком виявиться комплект в стилі family – look. При цьому такі легкі вироби з гудзиків робляться буквально на “раз-два”.

Необхідні матеріали

Щоб зробити цей елементарно простий виріб з гудзиків своїми руками, вам знадобиться мінімальний набір матеріалів інструментів. Їх не потрібно буде довго шукати по спеціалізованих магазинах. Ось цей список:

  • ножиці;
  • яскраві гудзики;
  • товсті білі нитки;
  • голка.

На замітку! Якщо є можливість, підбирайте гудзики приблизно одного розміру.

Покроковий майстер-клас

Ніяких складнощів з виготовленням яскравого пояса з гудзиків у вас точно не повинно виникнути, оскільки робота орієнтована на початкуючих умільців.

  1. Насамперед потрібно буде підготувати усі необхідні матеріали і інструменти.

  1. Тепер можна без зайвих зволікань приступати до роботи. Спершу рекомендується визначити оптимальну довжину пояса. Для цього треба узяти нитки і обмотати ними талію. Коли вийде цілий круг, до цієї цифри треба додати ще 10 см Нитка відрізується. Матеріал треба провести через отвір в гудзиках.

  1. На кінці нитки створюється петля.

Ось, власне, і готовий наш креативний пояс.

Виріб з гудзиків в дитячий сад

Можна зробити чудові вироби з гудзиків в дитячий сад. З них легко змайструвати панно або оригінальні іграшки. Тут фантазія умільців нічим не обмежена. Гудзики можна приклеювати, пришивати, саджати на пластилін. Дуже красивою виходить дитяча підробка з гудзиків у вигляді дерева на папері.

Необхідні матеріали і інструменти

Для створення оригінального виробу з гудзиків в дитячий сад потрібно буде підготувати ось такі матеріали і інструменти :

  • акрилові фарби;
  • кисть;
  • полотно на підрамнику;
  • клей;
  • гудзики різних кольорів і розмірів.

Покроковий майстер-клас

Виконати разом з дитиною оригінальний виріб для дитячого саду зовсім нескладно.

  1. Спершу треба підготувати усі необхідні інструменти і матеріали.

  1. Треба намалювати ствол дерева на полотні. Для цього використовується акрилова фарба коричневого кольору. Малюйте якомога більше гілочок і гілок на стволі (це дозволить зробити картину об’ємнішою). Постарайтеся малювати ствол не строго по центру. Краще рухатися з правого нижнього кута до верхнього лівого. В результаті вийде діагональна композиція, що надасть їй динаміку.

На замітку! Не забудьте, що спочатку контур дерева краще промальовувати олівцем, малюнок, що потім вийшов, слід зафарбувати.

  1. Зображення треба добре просушити. Тепер можна приступати до кріплення гудзиків. Їх треба приклеювати до ствола дерева. При цьому рекомендується імітувати з них листи і квіточки.

Оптимально підбирати гудзики в єдиній колірній гаммі. Наприклад, можна узяти білі, червоні і рожеві гудзики. Тоді у вас вийде аплікація, що нагадує квітучу сакуру. Але не менш красивим вийде і зелене дерево.

Нижче запропонована підбірка фото з ідеями виробів з гудзиків для дитячого саду.

Відео-інструкції

Запропоновані відео-інструкції допоможуть початкуючим умільцям створити красиві і цікаві вироби із старих гудзиків своїми руками :


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: виріб з гудзиків, непотрібні гудзики що робити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *