Як зробити красиві дірки на джинсах в домашніх умовах [draft]



Діри на одязі “натякають” власникові про те, що річ пора викидати. Але з джинсами все навпаки. Сучасна мода диктує свої умови, і тепер легка пошарпана і навіть величезні діри не є слідством тривалої шкарпетки. Діряві джинси сьогодні – стильний і дорогий предмет одягу, який обов’язково є присутнім в гардеробі кожної модниці. Їх можна поєднувати практично з будь-якою річчю, вони підходять майже для будь-якого віку. Щоб стати власницею модних джинсів, не обов’язково витрачати гроші, оскільки можна зробити дірки на джинсах своїми руками в домашніх умовах.

Способи зробити дірки і потертості на джинсах в домашніх умовах

Перш ніж зробити потертості або дірки на джинсах, треба враховувати щільність і особливості тканини. Приміром, для стрейчевого матеріалу характерні деформації, тому діри можуть міняти свою форму при сильному натягненні і виглядати непривабливо.

Для довідки! Після створення дірок на джинсах рекомендується попрати їх, оскільки це допоможе надати їм більше зношеному вигляду. Постарити джинсики допоможе вибілювач, якщо додати його бризками.

Крім того, доведеться докласти різні зусилля при тому, що проробляє дір в тонкому і щільному матеріалі.

Розташування дір на джинсах залежить від особливостей фігури їх власника. Власниці коротких ніг повинні зробити на джинсах довгасті діри, щоб візуально подовжити кінцівки. Відповідно, дівчата з довгими ногами можуть дозволити собі і поперечні дірки на джинсах. Також небажано робити прорізи в тих місцях, на які не варто звертати увагу. Приміром, якщо зробити діру на повних стегнах, вони притягуватимуть погляд.

Спосіб 1: класичний варіантЗробити красиві дірки на джинсах можна декількома способами, але найпростішим є класичний варіант. За допомогою цього методу можна отримати модну річ в стилі рок. Бажано використати вузькі джинси, оскільки на них такі дірки виглядають краще всього.Зробити рвані джинси можна наступним способом:

  1. Штани покласти на тверду основу, а потім прорізати в штанині кухонним ножем горизонтальну смугу. Можна зробити її довгою, від одного бічного шва до іншого. Проте слід бути уважним, щоб не розрізати його, інакше річ буде безнадійно зіпсована.
  2. Потім внизу на тканині зробити аналогічні розрізи. Між ними можна залишити рівну або різну відстань, за бажанням.
  3. Такі дірки можна зробити від верху до самого низу. В результаті старі джинси можна перетворити в модну дрібницю.

Можна зробити діри на обох штанинах джинсів або тільки на одній. Також цілком допустимо виконати надрізи ззаду. Досить проявити фантазію і стильна модель джинсів буде готова.

Спосіб 2: дірки з нитками

За бажанням можна зробити на джинсах дірки з поперечними нитками. Вони не стирчать на всі боки, виглядають красиво і акуратно. Джинси з такими дірками більше підійдуть для весняної і осінньої пори року.Зробити дірки на джинсах своїми руками в домашніх умовах допоможе покрокова інструкція з фото:

  1. Покласти джинси на тверду поверхню і виконати розмітки за допомогою крейди або мила, позначивши ширину майбутнього розрізу.
  2. Зробити два надрізи на тканині канцелярським ножем, вони мають бути паралельні один відносно одного.
  3. Пінцетом обережно витягнути нитки, намагаючись не розтягувати і розривати їх.
  4. Сині нитки видалити пінцетом.

Після такої процедури на джинсах залишаться акуратні дірочки з білими нитками. Для початківців легше зробити їх прямокутними, проте їх форма може бути і інший. У міру наростання досвіду вдасться виконати трикутні або круглі прорізи, а також надати їм форми серця.

На замітку! Можна скомбінувати великі дірки на джинсах з точковими надрізами. Для виконання маленької дірки треба проколоти ножицями тканину, зробивши розріз близько 1 см, а потім, використовуючи голку, витягнути нитки.

Спосіб 3: недбалі дірки на джинсах

На відміну від попереднього способу, в цьому майстер-класі описано, як зробити недбалі діри на джинсах. Такий стиль підходить для активних дівчат. Нитки, що стирчать на всі боки, надають джинсам з дірками недбалості.
Покрокова інструкція з фото допоможе зробити дірки на джинсах в домашніх умовах:

  1. Перш ніж приступити до роботи, новачкам треба намітити місця розрізів милом або крейдою. Для досвідченіших “майстрів”, яким легко визначати ці області на око, можна опустити цей момент.

  1. Зробити горизонтальні дірки на штанинах джинсів. Для цього використовують канцелярський ніж або кухонний ніж. Повинні вийти надрізи різної довжини, щоб надалі утворилася діра складної форми.

  1. З отриманих смужок необхідно витягнути білі нитки, причому не обов’язково робити це акуратно. Швидше, навпаки, треба розтягувати і рвати їх, занадто не церемонячись.

  1. Також важливо приділити увагу тим місцям, де залишилися сині нитки. Вони не потрібні, тому від них можна позбавитися без жалю.

В результаті вийдуть такі незвичайні джинси з недбалими дірками. Актуально ці прорізи виглядають на “бананах” і бойфрендах.

Спосіб 4: діри з потертостями на джинсах

Не обов’язково робити великі дірки на джинсах. Потертості на штанях також в моді, тому не обов’язково виконувати наскрізні надрізи, щоб бути в тренді.Щоб зробити діри або потертості на джинсах цим способом, треба виконати наступне:

  1. Надіти джинси на себе, щоб подивитися, в яких місцях краще зробити потертості. Потім їх треба позначити, використовуючи крейду, мило або олівець.

На замітку! Не рекомендується робити дірки або потертості на колінах, інакше під час ходьби прорізу розірвуться і стануть більше, що зіпсує зовнішній вигляд джинсів. Тому доведеться вибрати інше місце. Приміром, трохи вище за коліно.

  1. Коли місце для потертостей вибрано, слід покласти джинси на тверду поверхню. Також бажано підкласти в штанину в області розрізу який-небудь твердий предмет. Це може бути книга, картон і інше. На це варто звернути особливу увагу, інакше є вірогідність зіпсувати задню частину штанини, через що джинси доведеться викинути.
  2. Потертості можна зробити за допомогою терки, наждачного паперу або пемзи. Спочатку треба зробити невеликі надрізи ножем, а потім вибраним предметом терти у вибраному місці зносу. Щоб зробити краї гофрованими, досить поскребти там ножицями.

На замітку! Якщо треба створити невеликі потертості на джинсах, не обов’язково використати ножиці. Також не варто заздалегідь робити надрізи ножем, можна просто злегка потерти теркою або наждачним папером в місці передбачуваного зносу.

Спосіб 5: великі дірки на джинсах

Джинси з великими дірками – літній варіант. У деяких моделях діри настільки великі, що велика частина ніг залишається відкритою. Оскільки йдеться про літній варіант одягу, такі джинси мають бути пошиті з легкої тканини.Зробити великі дірки на джинсах цим способом дуже просто. Досить виконати декілька простих дій:

  1. Відмітити на джинсах місце надрізу за допомогою маркера або фломастера. Оскільки дірка має бути великою, треба зробити не просто надріз, а вирізувати частину тканини. Прикладом служить фото нижче.
  1. Тепер залишається лише зробити бахрому по краю дірки. Для цього голкою слід витягнути нитки.

Незважаючи на простоту виконання, виходять модні джинси. За бажання можна зробити декілька дір, надати їм іншої форми, вирізувати їх більшого розміру. Варто включити фантазію, щоб набути цікавої речі.

Відео: як правильно зробити дірки на джинсах своїми руками

Ознайомившись з відео-уроками, де наочно показана кожна дія, зробити дірки на джинсах ще простіше. Особливо це необхідно для початківців, коли недостатньо досвіду в цьому виді майстерності.
Попри те, що зробити дірки дуже просто, існує декілька порад, які допоможуть не зіпсувати річ, а перетворити старі джинси в модну і стильну модель. Головне, не треба поспішати робити великі прорізи, оскільки їх можна за бажання завжди збільшити, а зменшити вийде навряд чи. Крім того, під час шкарпетки і прання дірки стають більше.Подивитися, як правильно зробити дірки на джинсах своїми руками, можна на відео.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *