Прості і красиві вироби з каштанів і жолудів, шишок, листя на тему Осінь для дитячого саду і школи [draft]



Детальні майстер-класи з фото розповідять, як дітям виготовити своїми руками вироби з каштанів, пластиліну, шишок, жолудів і інших матеріалів. Для малюків 3-5 років підійдуть прості уроки по створенню різних лісових звіряток. Хлопці старшої групи дитячого саду вже легко впораються із створенням не лише поодиноких фігурок, але і масштабних тематичних композицій. Школи, що вчаться, знайдуть цікаві ідеї для робіт на творчий конкурс осінньої тематики. Вивчивши представлений матеріал, робити осінні вироби легко навчиться будь-яка дитина.

Прості вироби з каштанами і пластиліном для дітей 3 років – майстер-клас з фото

Наслідуючи ради цього майстер-класу, можна разом з дітьми 3 років зробити прості вироби з каштанів. Завдання елементарне і не викличе у малюків ніяких складнощів. Вони із задоволенням майструватимуть з гладких темно-коричневих кульок улюблених лісових звіряток. В якості супутнього матеріалу тут йде пластилін. Працювати з ним дуже зручно, а його податлива структура дає можливість доповнити виріб цікавими, яскравими і привабливими деталями самої незвичайної і оригінальної форми.

Необхідні матеріали для виготовлення з каштанів і пластиліну простих дитячих виробів

  • каштани
  • зубочистки
  • набір кольорового пластиліну
  • ножиці

Покрокова інструкція, як дитині 3 років зробити простий виріб з каштанами і кольоровим пластиліном

  1. Усі необхідні матеріали розкласти перед собою на столі.
  2. Узяти два каштани різних розмірів. Менший використати для голівки. Очки, рот і носик зробити з шматочків кольорового пластиліну. Згори увіткнути в каштан дві зубочистки, залишивши між ними невелику відстань. Ножицями трохи укоротити зубочистки, щоб вони виступали над каштановою головою не більше, ніж на 3 сантиметри.
  3. Узяти білий пластилін і обліпити їм зубочистки, надавши податливій масі форми заячих вух.
  4. Для тіла зайця використати каштан більшого розміру. З’єднати його з головою за допомогою зубочистки. З білого пластиліну сформувати стійкі ніжки. Місце стику двох каштанів теж декорувати білим пластиліном.
  5. Збоку приєднати до тіла звірятка круглі лапки з пластиліну. Ззаду зробити хвостик.
  6. З яскраво-помаранчевого пластиліну виліпити морквину, згори зробити на ній бадилля із зеленого пластиліну. Прикріпити овоч до лапки зайця. Розмістити іграшку на рівній поверхні з декоративним покриттям, що імітує поляну або лужок.

Красиві вироби з каштанами і листям своїми руками для дітей 5 років


У осінній період дітям 5 років і старше можна запропонувати зробити своїми руками прості, красиві вироби з каштанів і різноколірного сухого листя. Ці роботи підійдуть для конкурсу дитячої творчості або стануть оригінальною прикрасою для учбового кабінету або ігрової кімнати. Виконання таких нескладних завдань допоможе дітям розвинути дрібну моторику рук, усидливість, акуратність і увагу.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками красивих виробів з каштанів і листя

  • каштани
  • осіннє листя зеленого, жовтого і червоного кольору
  • набір кольорового пластиліну
  • зубочистки або сірники
  • ножиці

Покрокова інструкція, як дітям 5 років з листя і каштанів зробити цікавий виріб

  1. Для тулуба підготувати 4 каштани – 1 великий і 3 менших приблизно однакового розміру. У кожному виконати дірочку за допомогою шила або товстої кравецької голки.
  2. У отвір великого каштана вставити сірник, втопивши її до половини. На частину сірника, що виступає, одягнути другий каштан. У такий спосіб з’єднати усі плоди, щоб вийшов цілісний ланцюжок.
  3. З пластиліну червоного і жовтого кольору розкотити джгутики середньої товщини і закріпити в місцях, де каштани стикаються один з одним. Відтінки чергувати.
  4. З жовтого шматочка пластиліну сформувати невеликий подовжений хвостик трикутної форми і прикріпити його до самого останнього каштана.
  5. Для верхньої частини крильця узяти два великі листи жовтого кольору, а для нижньої – два середніх червоного відтінку. За допомогою пластиліну прикріпити крильця до тіла метелика.
  6. Додатково декорувати крила більше маленькими листочками контрастних тонів. Їх закріпити теж за допомогою пластиліну.
  7. Великі частини крил прикрасити маленькими кульками з пластиліну червоного кольору.
  8. На великому каштані розмістити очки і рот метелика. Усі деталі виліпити з пластиліну відповідного кольору.
  9. З черешків листя зробити зігнуті вусики і прикріпити у верхній частині голови метелика. Викласти виріб на лист щільного картону і помістити на видному місці.

Нескладні вироби з каштанів своїми руками на тему осінь – ідеї і приклади з фото для старшої групи дитсаду

Виготовлення своїми руками з каштанів нескладних виробів на тему осінь сприяє розвитку у дітей старшої групи усидливості, фантазії і творчого мислення. В якості супутніх елементів підходять пластилін, різноколірне сухе листя, жолуді, шишки і інші підручні матеріали. Малюки, займаючись створенням художніх композицій, ближче знайомляться з природними дарами осіннього сезону, вчаться гармонійно поєднувати колірні відтінки і звикають працювати з дрібними деталями.

Кращі ідеї дитячих виробів з каштанів і інших природних матеріалів з фото-прикладами

Фото-приклади наочно показують, що, при виготовленні виробів на осінню тематику, дітей ні в чому не треба обмежувати. Нехай вони проявлять креатив і зроблять з гладких плодів шоколадного кольору будь-яку фігурку, наприклад, симпатичного веселого павука. Для створення іграшки знадобляться декілька сірників і пластикові заготівлі-очі. Сірники доведеться вставити в каштан, заздалегідь акуратно надломав їх приблизно по центру. Закріпити очі дозволить супер-клей, а потім готовий павук займе гідне місце в шафі з методичними посібниками і зробить обстановку в учбовому приміщенні затишнішою, спокійнішою і невимушеною.
Для виробів підходять не лише самі каштани, але і верхня колюча шкаралупа. При виготовленні жука її доречно використати в якості декоративних крилець, прикріпивши до тіла з самих плодів за допомогою пластиліну або пластичної маси для ліплення.Не менш вдало шкаралупа з колючками виглядатиме у вигляді шапочки і попонки для тварини, зробленої своїми руками з сірників і каштанів.Зробивши з каштанів фігурки лісових зайців і доповнивши їх вухами з тонких спилов дерева, можна створити цілу композицію, що яскраво ілюструє повсякденне життя лісових мешканців.
Оригінальність цієї роботи ще і в тому, що її можна доповнювати іншими персонажами і стилізувати під будь-який сезон роки за допомогою простих підручних матеріалів.

Легкі вироби з каштанів своїми руками для дитячого саду – покроковий майстер-клас з фото

Простий і доступний майстер-клас розповідає, як малюкам з дитячого саду зробити своїми руками легких вироби-равликів з каштанів. Робота хороша тим, що з нею впорається дитина будь-якого віку. Допомога вихователя може знадобитися тільки на етапі створення мордочки равликів. З усім іншим хлопченята і дівчатка абсолютно спокійно впораються самі.

Необхідні матеріали для виготовлення в дитячому садку своїми руками вироби з каштанів

  • каштани
  • набір кольорового пластиліну
  • лист клена
  • плодоніжки
  • зубочистка

Покрокова інструкція, як в садку з каштанів зробити своїми руками простий виріб

  1. З пластиліну світло-оранжевого кольору сформувати тіла равликів – два джгутики завдовжки приблизно 10-12 сантиметрів округліші і товщі з одного краю і завужені з іншого.
  2. На потовщеній частині (майбутній голівці) зубочисткою намалювати ан пластиліні очки і усміхнений рот.
  3. Трохи загнути вгору голову кожного равлика, а в області згину зміцнити акуратний гладкий каштан. Він символізуватиме раковину.
  4. На голові у кожного равлика зробити характерні ріжки. Для цього узяти плодоніжки від листя і увіткнути їх в пластилінову масу на відстані 1 сантиметра один від одного.
  5. Рівну поверхню вистилати кленовими листами і згори розташувати готових равликів так, щоб вони как-би дивилися у бік глядачів.

Цікаві вироби своїми руками з каштанів і жолудів для дітей в школу

У школі діти вже легко справляються з виготовленням складніших виробів, наприклад, художніх жанрових композицій з каштанів і жолудів. Таку роботу хлопці виконують повністю самостійно і потім представляють її в якості лота на осінній ярмарок або використовують для оформлення класного кабінету.

Необхідні матеріали для створення виробів в школу з каштанами і жолудями

  • каштани (плоди і колюча кірочка)
  • жолуді
  • сірники
  • пластилін
  • нитка
  • декоративна стрічка або тасьма
  • сухе листя

Покрокова інструкція, як з жолудя і каштана зробити своїми руками виріб в школу

  1. Для виготовлення чоловічка узяти два каштани. На меншому, де світліша пляма, чорним маркером намалювати очі і усміхнений рот.
  2. У каштан більшого розміру увіткнути сірник і надіти на нього вже зроблену голову. У боки каштана-тулуба вставити по одному сірнику. Це будуть руки.
  3. У нижню частину вертикально увіткнути ще два сірники і надіти на них по одному маленькому капелюшку жолудя. Це будуть ніжки.
  4. Для створення собачки жолудь з капелюшком розгорнути горизонтально і надіти на сірник так, щоб вона на третину увійшла до плоду. На частину, що залишилася, надіти невеликий каштан. Знизу в нього увіткнути 4 короткі сірники. Це будуть лапи тварини.
  5. Шматочок міцної нитки обвити навколо шиї собаки, а другий кінець з петелькою надіти на руку чоловічка. Навколо його шиї красиво обв’язати шматочку тасьми або стрічки золотого кольору. Надати аксесуару форми зав’язаного шарфа.
  6. Всередину половинки каштанової кірочки, що підсохнула, вкласти невелику кульку пластиліну і надіти конструкцію на голову чоловічка.
  7. Розташувати композицію на плоскій поверхні, а поруч розкидати сухі листочки. Маленьким золотим листом прикрасити шапочку чоловічка.

Вироби з каштанів і шишок на конкурс осінньої тематики в дитячий сад і школу

На початку навчального року в дитячих садах і школах часто проходять конкурси художньої творчості на осінню тематику. Там діти в якості експонатів виставляють створені своїми руками вироби з каштанів, шишок, пластиліну, листя і жолудів. Малюки 5 років показують найпростіші вироби, а хлопці старшої групи і учні початкових і середніх класів демонструють цілі композиції, створені з доступного і красивого природного матеріалу.

Кращі фото-ідеї виробів з каштанів і шишок на дитячий конкурс

Лісові мешканці – відмінна ідея для конкурсного виробу з каштанів і шишок. Робота задоволена проста, але дозволяє дитині проявити креатив і показати своє оригінальне мислення.Красивий великий їжачок вимагає серйознішого підходу. Окрім каштанів, шишок і пластикової основи знадобляться ще яскраві грона ягід і листя для прикраси. Та зате робота цілком зможе претендувати на високу оцінку жюрі і навіть на перше місце.Витончені і елегантні дерева з каштанів, шишок, волоських горіхів і інших дарів осені із задоволенням спробують зробити старшокласники. Тут знадобляться акуратність, відмінний смак і здатність гармонійно поєднувати різні фрагменти природного матеріалу.
Створені речі вийдуть дуже привабливими на вигляд і обязаетльно стануть самим популярними експонатами конкурсної виставки.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: вироби з каштанів і жолудів фото, вироби из каштанив и жолудив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *