Як поетапно намалювати обличчя людини олівцем [draft]



Дійсно, обличчя людини намалювати олівцем не так вже і просто. Потрібно буде правильно витримати пропорції, позначити розташування основних деталей, точно передати риси. Але якщо користуватися інструкцією з детальним описом, то намалювати обличчя людини олівцем поетапно не складе труднощів навіть для початківців.

Малювання обличчя людини олівцем поетапно

Перш ніж приступити до малювання портрета, необхідно ознайомитися з рекомендаціями художників :

  • спочатку слід ретельно продумати розміщення основних деталей;
  • щоб виконати нариси, потрібно буде використати олівець, заточений гостро, що дасть можливість малювати тонкі лінії;
  • до того моменту, поки не буде помітний необхідний результат, допоміжні лінії стирати не варто;
  • важливо дотримуватися пропорцій, інакше обличчя людини на малюнку вийде спотвореним;
  • у нижній частині обличчя людини загострене, а у верхній – округле.

Точність передачі емоцій залежить від досвіду художника. Чим більше часу зайняло тренування, тим краще вийде передати мімістові, малюючи обличчя людини.Як намалювати обличчя людини олівцем поетапно? У цьому прикладі буде розглянутий процес малювання портрета дівчини.

Крок 1: промальовування форми особи і позначення рівня очей

Спочатку треба намалювати форму особи. Для цього необхідно вивести олівцем овал. Бажано, щоб фігура вийшла рівною, щоб уникнути спотворень. Посередині овалу слід намалювати горизонтальну лінію. Саме на ній надалі будуть розташовані очі.

Крок 2: позначення рівня носа, губ, брів

На наступному етапі малювання обличчя людини олівцем необхідно відмітити прямими лініями розташування носа, губ і брів. Важливо при цьому пам’ятати, що відстані від нижньої частини підборіддя до носа, від брів до місця зростання волосся, від брів до носа приблизно рівні. На фото нижче ці відстані відмічені праворуч від овалу. Крім того, вищеперелічені лінії розташовані паралельно один відносно одного.

Крок 3: позначення очей і перенісся

Перш ніж намалювати очі на обличчі, слід пам’ятати, що їх внутрішні і зовнішні куточки розташовані не на одному рівні. Крім того, різні люди можуть мати різний розріз очей. Над лінією, позначеною на першому етапі малювання, необхідно відмітити висоту зовнішніх кутів. Далі треба провести вертикальну лінію по центру особи, яка розділить овал на однакові половинки.

Крок 4: промальовування кожного ока

Щоб намалювати обличчя людини олівцем поетапно, далі потрібно буде відкласти і відмітити два рівні відрізки від центральної вертикальної лінії вліво і управо. Це буде відстань між внутрішніми куточками очей. Потім його слід відкласти вліво і вправо від кожного внутрішнього куточка. Таким чином, відрізок між очей приблизно дорівнює довжині ока.

Крок 5: промальовування губ і носа

Від внутрішніх куточків очей необхідно провести вертикальні прямі лінії вниз, дійшовши до рівня носа. Після цього треба відмітити зовнішні кути губ. Щоб це зробити, слід опустити вниз прямі лінії приблизно від центру кожного ока.

Крок 6: остаточне промальовування очей і носа

Необхідно з’єднати внутрішні куточки із зовнішніми плавними лініями. Усередині ока слід намалювати райдужку, яка є кольоровим колом по центру. Вона не повністю видно, оскільки верхню її частину закриває повіка.
Потім слід намалювати верхні і нижні повіки, що повторюють контури очей. Потім необхідно підкоригувати ніс, позначивши його крила за допомогою округлих ліній. Його кінчик відзначається колом невеликого розміру.Далі треба намалювати перенісся, найтонша частина якого розміщується приблизно на рівні очей. Також не варто забувати в процесі малювання зображувати ніздрі, без яких ніс не виглядатиме правдоподібно.

Крок 7: зображення губ

Оскільки середня лінія губ вже позначена на обличчі, досить її просто трохи змінити (округлити), намалювати верхню губу, не забувши про улоговинку.
Потім можна приступати до нижньої губи. Вона має бути злегка пухлее. Якщо хочеться зробити рот трохи прочиненим, між губами треба залишити невелику відстань.

Крок 8: зображення брів

Обличчя людини важко представити без брів, тому їх треба обов’язково намалювати. Раніше вже була проведена лінія, яка вказує на їх рівень розташування. Приблизно тут слід намалювати зігнуті брови. Внутрішній їх кут знаходиться нижче зовнішнього.

Крок 9: уточнення контурів обличчя

На наступному етапі малювання необхідно уточнити контури обличчя. Овал правильної форми для цього не підходить, тому треба створити рельєфи, позначити вилиці.

Крок 10: зображення волосся

В даному випадку зображається обличчя дівчини, тому бажано намалювати їй довге волосся. Від лінії їх зростання, яка була позначена раніше, слід олівцем малювати плавні лінії. Це будуть локони.Щоб зачіска виглядала привабливіше, їй слід надати об’єм. Для цього треба підвести волосся у коренів.

Крок 11: штрихування

Для виконання тіней необхідно малювати штрихи рівномірними лініями. При цьому не слід сильно натискати на олівець.
У місцях, де тіні мають бути темніші, штрихування виконується старанніше.За допомогою м’якого олівця створюються тіні на очах губах і бровах. Також затемняється райдужка і лінія зростання вій. Важливо, щоб куточки губ виглядали темніше.Малюнок готовий. Зображувати обличчя людини – зайняття досить довге, та зате неймовірно цікаве.

Відео для початківців: як красиво намалювати обличчя людини

Намалювати обличчя людини олівцем поетапно допоможуть наступні відео.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати лице олівцем, лице дівчини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *