Дитячі вироби з жолудів своїми руками в дитячий сад і школу – прості майстер-класи з фото покроково [draft]



Дитячі вироби з жолудів своїми руками – відмінний варіант експоната для виставки, творчого огляду або художнього конкурсу талантів в дитячому саду або школі. Простий природний матеріал прекрасно піддається обробці і дозволяє без особливих зусиль створити цікавий предмет або тематичну композицію. Для розширення можливостей допустимо використати разом з жолудями шишки, каштани, висушене листя і пластилін. Виготовлення таких оригінальних робіт прищеплює дітям усидливість, учить утілювати фантазії в реальність і допомагає розвивати дрібну моторику.

Цікаві вироби з жолудів своїми руками на тему осінь для дитячого саду з фото поетапно

Малюки в дитячому саду найбільше люблять грати на свіжому повітрі, але восени погода псується і вийти на вулицю виходить не часто. Для того, щоб хлопці не нудьгували, вихователі організовують заняття з прикладної творчості і учать хлопченят і дівчаток створювати красиві і оригінальні вироби з простих підручних матеріалів, наприклад, з жолудів, як описано в нижче викладеному майстер-класі. Це сприяє розвитку усидливості, привчає мислити творчо і примушує проявляти фантазію. Готовими роботами потім прикрашаю приміщення в групах або виставляють в якості експонатів на тематичні конкурси і художні огляди.

Необхідні матеріали для створення в дитячому саду красивих виробів з жолудів

  • жолуді
  • зерна великої квасолі
  • штучна трава
  • суперклей
  • фарба
  • міцна блискуча нитка

Покрокова інструкція, як в садку своїми руками виготовити цікавий виріб з жолудями

  1. Жолуді перебрати, залишивши тільки найбільші плоди. Потім акуратно зняти з них капелюшки.
  2. Зерна квасолі ретельно обтерти ганчірочкою, щоб на поверхні не було жирних слідів. На силіконову підкладку видавити трохи блакитної фарби і обваляти в ній квасолину так, щоб вони рівномірно і повністю забарвилися з усіх боків. Залишити до повного висихання.
  3. Капелюшки жолудів вичистити, на денце крапнути трохи клею і вкласти трохи штучної трави. Вона повинна виступати трохи вище за край жолудевого капелюшка.
  4. На кожну забарвлену фасолинку поставити крапельку клею, прикласти до трави і злегка притиснути, щоб швидше приклеїлася. До бочок жолудевого капелюшка приклеїти довгу блискучу нитку, за яку виріб можна буде повісити у будь-якому відповідному місці.

Дитячі вироби з жолудів і пластиліну своїми руками в садок

У дитячому саду з малюками восени можна робити красиві тематичні вироби з жолудів і звичайнісінького пластиліну. Для фантазії тут немає обмежень. Матеріали дуже прості, доступні і дозволяють реалізувати найяскравіші, несподіваніші і сміливіші ідеї. Крім того, зайняття сприяє розвитку усидливості у діток і допомагає поліпшити дрібну моторику.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками дитячого виробу з пластиліну і жолудів

  • жолуді
  • набір кольорового пластиліну
  • зубочистка

Покрокова інструкція, як зробити оригінальний виріб для дітей з жолудями і пластиліном

  1. Узяти великий жолудь і з одного завуженого краю увіткнути в нього зубочистку так, щоб вона на половину стирчала назовні.
  2. На частину зубочистки, що виступає, горизонтально надіти другий жолудь. У результаті повинна вийти трохи витягнута конструкція, що за формою нагадує собаку породи такса.
  3. З пластиліну червоно-коричневого відтінку виліпити чотири собачі лапки і приладнати їх знизу основного жолудя-тіла.
  4. З темнішого пластиліну виліпити широкі вушка, як у справжньої такси і розташувати їх на голівці з боків. З пластиліну цього ж кольору сформувати весело загнутий вгору хвостик і приробити його з тильної частини тельця.
  5. З чорного пластиліну скачати одну маленьку круглу кульку і трохи загострити його з одного боку. Приробити його на краю голівки.
  6. Потім з чорного пластиліну сліпити два дуже маленьких кульки, а потім на долоні розгладити їх в плоскі кружечки. Прикріпити їх до мордочки собаки на місці очко.
  7. За бажання помістити фігурку собаки на картонну підставку.

Вироби своїми руками з жолудів і каштанів – майстер-клас для дітей


На огляд творчості або художньо-прикладний конкурс в початковій школі варто запропонувати учням виготовити своїми руками красивих сов з жолудів і каштанів. Робота не представляє ніякої складності і з нею легко впораються навіть першокласники. Якщо кольорового фетру під рукою немає, доречно замінити його оксамитовим або звичайним кольоровим папером. Вона легко приклеїться до поверхні каштана і виглядатиме не менш яскраво і привабливо, ніж тканина.

Необхідні матеріали для виготовлення дитячого виробу з каштанами і жолудями

  • каштани
  • жолуді
  • клей “Момент”
  • шматочки кольорового фетру
  • ножиці

Покрокова інструкція, як з жолудів і каштанів своїми руками створити осінній виріб

  1. Каштани перебрати, залишивши три найбільших і акуратніших. На них не повинно бути ніяких погрішностей, ударів і вм’ятин.
  2. У жолудів від самого плоду обережно відокремити шапочки. Їх знадобиться 6 штук.
  3. Тильну сторону кожного капелюшка змастити клеєм “Момент” і приробити до каштана у верхній частині та, щоб вийшли очки.
  4. З кольорового фетру яскравих відтінків викроїти лапки, крила і дзьобик ромбовидної форми. Вирізувати ножицями і приклеїти до основи з каштана.
  5. З чорного фетру вирізувати кружечки і вклеїти їх всередину жолудевих капелюшків. Це будуть очі сови. Один з птахів можна зробити сплячою. Для цього потрібно вирізувати з чорного фетру не кружечки, а вузькі, зігнуті смужки, символізуючі закриті очі.
  6. Для більшої наочності “посадити” совушек на гілку дерева. Щоб вони не падали, знизу приклеїти клеєм або двостороннім скотчем.

Прості осінні вироби своїми руками з жолудів і шишок – урок для дітей 1 класу

У цьому покроковому уроці детально описано, як зробити в 1 класі з жолудів і шишок відомого казкового персонажа – Змія Горинича. Робота досить проста і цілком доступна для самостійного виконання. Педагогам або батькам потрібно буде допомогти малюкам тільки один раз, коли потрібно буде розрізати жолудь навпіл. Усе інше діти легко зроблять своїми руками.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками в 1 класі виробів на осінню тему

  • шишка
  • жолуді
  • набір пластиліну
  • сухе листя
  • суперклей
  • кольоровий папір або фетр чорного і білого відтінку
  • ножиці
  • канцелярський ніж
  • чорний маркер

Покрокова інструкція, як в 1 класі з шишок і жолудів створити цікавий виріб

  1. З одного великого жолудя видалити капелюшок, а сам плід розрізати уподовж на дві рівні половинки. Змастити по завужених краях клеєм і приклеїти до загостреної частини великої соснової шишки. Залишити на деякий час, щоб клей прихопився. Ця конструкція послужить основою для майбутнього виробу.
  2. З трьох жолудів однакового розміру зняти капелюшки. З фетру або паперу чорного кольору вирізувати шість шматочком овальної форми і стільки ж маленьких кружечків. Шість кружечків вирізувати з білого паперу або тканини. На великий чорний овал приклеїти біле півколо, а згори чорний кружечок. Це буде око. Так само зібрати і інші п’ять штук. Приклеїти очки з боків жолудів.
  3. Товстим чорним маркером намалювати на жолудях з очками ніс і рот.
  4. З пластиліну червоного кольору виліпити стійку основу для шиї, що поступово розходиться на три тонші шийки. Прикріпити до широкої частини шишки.
  5. Кожну голову приробити до пластилінової шиї. Згори приклеїти після маленького і сухому листочку дуба.
  6. Ззаду до шишки прикріпити два сухі різьблені листочки. Це будуть крильця. За бажання розмістити виріб на невеликій підставці з картону.

Красиві вироби з жолудів своїми руками на тему осінь для школи – майстер-клас покроково


Поетапний майстер-клас розповідає, як своїми руками в школі зробити оригінальний виріб з жолудів. Тут представлений опис не однієї фігурки, а цілої композиції, що складається з Лісового короля і його сімейства. Чітких правил виконання немає, а готове зображення несе, швидше, функцію ідеї, в яку кожна дитина може додати трохи власної вигадки, креативу і фантазії.

Необхідні матеріали для виробів на тему осінь в школу

  • жолуді
  • шишки
  • бамбукові палички
  • сухе листя різної форми
  • кленові “вертушки”
  • суперклей

Покрокова інструкція, як підготувати для школи цікавий осінній виріб з природних матеріалів

  1. Для кожної фігурки спочатку створити основу. Дві найбільші шишки залишити для короля і королеви. З маленьких зробити дочок сімейства.
  2. Внизу кожного жолудя зробити невелике поглиблення, крапнути туди крапельку клею, вставити вузьким кінцем відповідну за розміром шишку і деякий час потримати конструкцію в руці, щільно притискуючи з обох боків. Це треба, щоб клей схопився і шишка не відвалилася від жолудя.
  3. Бамбукові палички порізати на фрагменти завдовжки 5-6 сантиметрів і приклеїти до кожної шишки з обох боків там, де мають бути розташовані руки.
  4. Далі залишається тільки фантазувати і прикрашати кожну фігурку сухими листочками різних кольорів і форм, кленовими “вертушками” або усохлими пелюстками квітів.
  5. Для короля краще вибирати листя темніших відтінків, а для королеви і її дочок залишати світлі пелюстки. Можна зробити жіночим фігуркам красиві спіднички або додаткові крильця. Це усе залишається на розсуд дитини. Чим цікавіше він придумає оформлення, тим незвичайніше і яскравіше виглядатиме уся композиція.
  6. Потім лісове сімейство варто розмістити на підставці, що вистилає свіжим зеленим листом. У такому поданні робота відразу притягне увагу і викличе непідробний інтерес.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *