Як зробити ракету своїми руками з сірників, фольги, картону, паперу і пляшок – майстер-класи з фото і відео. Як зробити в домашніх умовах ракету, яка літає [draft]



З чого і як зробити ракету своїми руками, розповідять наші цікаві і пізнавальні майстер-класи, забезпечені схемами деталей і покроковим описом процесу. Простір для творчості тут дуже великий, а для роботи потрібно такі прості і доступні позиції, як папір, картон, пластикові пляшки, сірники, фольгу і інші підручні матеріали. Модель можете бути виключно сувенірними і потім використовуватися як подарунок комусь з близьких і друзів. Ну, а для найдопитливіших і креативних ми приготували уроки, що описують створення ракети яка літає. Її теж робити зовсім нескладно, проте, запуск допустимий тільки на відкритому повітрі і тільки при дотриманні елементарних правил безпеки.

Як зробити ракету своїми руками, щоб вона літала – простий майстер-клас для дітей

Цей простій і доступний майстер-клас навчить дитину робити своїми руками літальну ракету з паперу. Для роботи знадобиться мінімум матеріалів, але, проте, для того, щоб все вийшло, як треба, доведеться проявити увага і акуратність. Чим рівніше і чіткіше будуть лінії згину, тим аеродинамичней виявиться виріб і тим далі зможе відлетіти.

Необхідні матеріали для виготовлення літальної ракети своїми руками

  • аркуш паперу формату А4
  • ножиці
  • гумки для грошей

Покрокова інструкція, як дітям зробити своїми руками літальну ракету

  1. У центрі паперового листа зробити акуратну вертикальну складку, а потім уздовж неї скласти верхні куточки.
  2. Потім у прилеглих до центральної лінії куточків відігнути половинки і продовжити лінії згину з обох боків до самого низу листа.
  3. Зовнішні куточки листа загнути усередину, щоб у заготівлі утворився гострий носик.
  4. Потім скласти паперову заготівлю навпіл уздовж центральної лінії згину.
  5. Кожне крильце (половинку) скласти ще навпіл.
  6. На трикутнику, що вийшов, зробити косу складку ближче до передньої носової частини.
  7. За допомогою ножиць зробити по складці надріз, але не до кінця, а тільки на зовнішню частину, що відгинається.
  8. Розгорнути заготівлю, як книжку, і загнути навпіл всередину краю, що знаходяться під розрізом.
  9. Скласти ракету чітко навпіл, щоб вона вийшла дуже тонкою і вузькою.
  10. Для запуску ракети узяти дві гумки для грошей і скласти їх так, як показано на фото.
  11. Петлю, що створилася на одному кінці, зачепити за гострий виступ ракети. Другу узяти в руку, відтягнути ракету на максимальну відстань і відпустити, щоб вона полетіла. Не направляти в обличчя, оскільки швидкість польоту буде дуже висока і виріб може поранити шкіру.

Як зробити ракету з картону своїми руками – схеми деталей і процес роботи

Наслідуючи рекомендації цього майстер-класу можна зробити своїми руками об’ємну і красиву тематичну іграшку – космічну ракету з картону і кольорового паперу. До уроку додаються не лише детальний опис і покрокові фото, але і схеми, по яких легко вирізуватиме важливі дрібні деталі.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками картонної ракети

  • набір кольорового паперу
  • картон кольоровий односторонній
  • втулка від паперових рушників
  • ножиці
  • степлер
  • лінійка
  • олівець
  • ПВА будівельний
  • атласна тасьма яскравих кольорів

Покрокова інструкція, як зробити з картону і паперу космічну ракету

  1. З аркуша червоного кольорового паперу вирізувати заготівлю напівкруглим верхом і рівнішим низом.
  2. Згорнути її конусом і закріпити місце з’єднання країв степлером.
  3. Краї вирізувати зигзагом, щоб папір в майбутньому краще обліг основу. Промазати конус усередині клеєм, надіти його на картонну втулку від паперових рушників і гарненько притиснути краї.
  4. З аркуша кольорового паперу вирізувати фрагмент, що відповідає по довжині і висоті розмірам втулки від паперових рушників. Край цієї заготівлі промазати клеєм, а потім обернути навколо усього корпусу ракети і ретельно притиснути в місці стику.
  5. На шматочку картону простим олівцем намалювати схему сопел ракети і вирізувати ножицями. Це буде шаблон.
  6. За картонним шаблоном вирізувати 3-4 сопла з кольорового паперу контрастних відтінків. Потім з цих фрагментів вийдуть опори.
  7. Розмітити на соплах лінії згину і провести ножицями, щоб вони стали видимими і чіткими. Приклеїти деталі в нижній частині корпусу ракети.
  8. З темного паперу вирізувати декілька кругів і приклеїти на лицьовій частині ракети. Це будуть ілюмінатори.
  9. З яскравої атласної тасьми нарізувати декілька (3-6) невеликих шматочка, краї обпалити на вогні, щоб не вилазили нитки. Вклеїти усередині хвостової частини ракети і деякий час потримати, щоб клей встиг схопитися.
  10. Готову ракету поставити або покласти боком на рівну поверхню.

Як зробити ракету з пляшки, щоб вона злетіла високо – відео

У цьому відео-ролику автори – папа і син – розповідають, як зробити в домашніх умовах ракету з пластикової пляшки. У роботі використовуються звичайнісінькі матеріали, що знаходяться завжди під рукою. Увесь процес показаний дуже детально, а доцільність кожної дії зрозуміло і доступно пояснюється. Особливий момент, на який робиться акцент, це безпека виготовлення і подальшого запуску, а це надзвичайно важливо, як для дорослих, так і для дітей.

Як зробити космічну ракету своїми руками з паперу в домашніх умовах


У домашніх умовах із звичайнісінького паперу можна зробити своїми руками справжню космічну ракету. Робота не занадто складна, але вимагає акуратності і уваги. Діти шкільного віку легко впораються з цим завданням самі, а малюкам з дитячого саду згодиться невелика допомога вихователів, батьків або старших братів або сестер.

Необхідні матеріали для космічної ракети з паперу

  • аркуш паперу
  • ізоляційна стрічка
  • ножиці
  • клейовий пістолет (або клей ПВА)
  • пластикова порожня трубочка від кулькової ручки

Покрокова інструкція для виготовлення в домашніх умовах ракети з паперу

  1. З аркуша паперу викроїти два шматочки однакової довжини і шириною приблизно 5 сантиметрів.
  2. До одного фрагмента паперу прикріпити невеликий шматочок ізоляційної стрічки і кілька разів обернути цим пластикову трубочку від кулькової ручки. Намагатися натягувати папір рівномірно, щоб вона акуратно облягала пластикову основу. Це стане корпусом майбутньої ракети.
  3. Край паперу закріпити ізоляційною стрічкою, щоб в майбутньому він не розгорнувся. Можливі нерівності обережно зрізувати канцелярськими ножицями.
  4. Відрізувати невеликий шматочок ізоляційної стрічки і закупорити їм корпус ракети з одного боку.
  5. З ізоляційної стрічки вирізувати три шматочки завдовжки приблизно по 6-7 сантиметрів. Кожен з них скласти навпіл, але до самого кінця не склеювати. Ножицями обрізувати край під кутом 45 градусів і прикріпити до хвостової частини ракети. Це будуть стабілізатори.
  6. Половинку паперу, що залишилася, згорнути у формі конуса і обернути для міцності ізоляційною стрічкою.
  7. Від носової частини ракети зрізувати невеликий шматочок.
  8. Наповнити конус клейовим розчином на ¾ і вставити туди закупорену частину основа ракети. Деякий час потримати конструкцію в такому положенні, щоб клей схопився і деталі придбали цілісність. Готову роботу помістити на рівну поверхню або картонну підставку.

Як зробити ракету з сірників і фольги – майстер-клас

Цей простій і доступний майстер-клас пояснює, як зробити в домашніх умовах ракету з сірників і фольги. Для роботи потрібно найпростіші матеріали, а сам процес займає буквально декілька хвилин. Потім імпровізований літальний апарат можна навіть запустити, проте, слід пам’ятати, що такі заходи треба проводити тільки на відкритому повітрі і, бажано, у присутності дорослих.

Необхідні матеріали для виготовлення ракети з фольги і сірників

  • сірники кухонні – 1 коробка
  • фольга
  • канцелярська скріпка (чи дріт)
  • голка (чи англійська шпилька)
  • ножиці

Покрокова інструкція до майстер-класу по створенню своїми руками ракети з сірників

  1. Лист фольги розкласти на столі, викроїти з нього невеликий фрагмент розміром 5Х10 сантиметрів і вирізувати ножицями.
  2. Звичайний сірник і голку скласти докупи так, щоб гострий кінчик голки прилягав до місця, де сірник покритий сіркою.
  3. Потім обмотати конструкцію заздалегідь заготовленим шматочком фольги з того краю, де розташовується сірка. Діяти дуже акуратно і уважно. Стежити, щоб голівка з сіркою була повністю закрита фольгою і всередину не проникало повітря.
  4. Після усіх цих операцій дуже обережно витягнути голку, намагаючись не пошкодити цілісність фольгового шару. В результаті утворюється невеликий отвір, через який зможе вийти газ, що створюється у момент згорання, і ракету вийде запустити в політ.
  5. Для підставки у міцної і міцної канцелярської скріпки відігнути убік серцевину.
  6. Закріпити ракету на підставці і залишити в такому положенні. Якщо робота несе виключно сувенірний характер, її можна помістити в шафу під скло або поставити на столі (або на будь-якій іншій рівній і надійній поверхні). Коли ж в плани входить запуск, слід пам’ятати, що здійснювати його можна тільки на вулиці з дотриманням елементарних правил безпеки.
  7. Для відправки в політ досить розмістити ракетну установку на рівній поверхні, запалити ще один сірник і піднести вогонь туди, де фольга прикриває сірку.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Сам зробив ракету своїмт руками, Як робити ракєту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *