Вироби на День матері своїми руками в дитячий садок і школу. Як зробити до Дня матері оригінальні вироби із серветок і кольорового паперу: майстер-класи [draft]



Вироби на День матері своїми руками для дитячого садка або школи створюють із різних матеріалів, але пальма першості, все ж належить кольоровому паперу і найзвичайнішим серветкам. З них роблять прості дитячі аплікації, оригінальні букети і красиві святкові листівки. Для малюків-дошкільнят і першокласників підбирають нескладні варіанти робіт, що потребують мінімуму зусиль, а старшокласникам доручають виконати складніші та незвичайні вироби. Ми пропонуємо до Вашої уваги декілька майстер-класів з виготовлення красивих тематичних подарунків. Слідуйте покроковій інструкції, створюйте своїми руками маленькі, яскраві шедеври і радуйте своїх близьких і коханих людей приємними святковими подарунками.

Вироби на День матері із серветок у дитячому садку своїми руками: майстер-клас

Цей цікавий майстер-клас розповість, як своїми руками виготовити в дитячому садку на День матері красивий і зворушливий виріб із паперових серветок. Освоївши урок, малюки отримають уявлення про нетрадиційні способи роботи із серветками, розвинуть дрібну моторику рук і навчаться акуратності, посидючості й терпінню. Готовий виріб вийде дуже ніжним і привабливим та обов’язково порадує у святковий день близьку людину.

Необхідні матеріали для виробу із серветок до Дня матері:

  • аркуш картону червоного кольору;
  • канцелярський клей, олівець;
  • серветки паперові (рожеві й білі);
  • вузька атласна стрічка або тасьма;
  • ножиці;
  • двосторонній скотч;
  • олівець простий;
  • шаблон у формі дитячої долоньки;
  • жовтий кольоровий папір;
  • аркуш білий альбомний.

Покрокова інструкція до виробу із серветок на День матері своїми руками

  1. На аркуші червоного картону від руки намалювати велике сердечко, а потім акуратно вирізувати його ножицями.
  2. Перевернути сердечко до себе білою стороною, прикласти до нього шаблон дитячої долоньки і обвести простим олівцем.
  3. Узяти декілька білих і рожевих серветок, і розрізати їх на чотири однакові смужки. Потім кожну смужку розрізати ножицями на квадрати розміром 3Х3 см.
  4. Скачати із серветкових квадратиків кульки-грудочки, намагаючись не занадто сильно придавлювати папір.  Кругляшок має бути злегка пухнастим, а не жорстким. Змочувати серветки водою в процесі виготовлення не треба.
  5. Намальовану долоньку акуратно змастити по контуру клеєм і викласти білосніжними грудочками. Потім заповнити ними ж увесь внутрішній простір. Викладати кульки щільно одну до одної.
  6. Коли долонька заповниться кульками, відкласти заготівлю на деякий час, щоб все добре приклеїлося. Потім відрізувати шматочок атласної стрічки або тасьми відповідної довжини і за допомогою двостороннього скотча приклеїти вгорі до сердечка – це петля-підвіска.
  7. Порожню поверхню сердечка із зовнішнього боку змастити клеєм і викласти рожевими грудочками із серветок. Рухатися від країв до середини і викладати грудочки максимально ближче одна до одної, щоб між ними не було просвіту. Кульки, прилеглі до білої долоньки, викладати особливо обережно, щоб не порушити форму руки і пальців.
  8. Узяти білий аркуш зі звичайного альбому для малювання, олівцем намалювати на ньому квітку з пелюстками, вирізувати ножицями, а на місце серединки приклеїти яскраве жовте очко. Краєчки пелюсток злегка закрутити і приклеїти ромашку до сердечка.
  9. На тильну поверхню виробу приклеїти написаний від руки або надрукований на листівці святковий вірш.

Вироби для першокласників на День матері своїми руками: листівка “Любляче серце” з паперу

У 1 класі діти до Дня матері можуть зробити своїми руками з паперу дуже красиві й оригінальні вітальні листівки. Першокласники з такою роботою впораються і матусі у своє дивне свято отримають від малюків яскраві, ефектні й пам’ятні подарунки.

Матеріали для виготовлення листівки на День матері своїми руками:

  • щільний тонований папір формату А5;
  • ножиці (канцелярські й фігурні);
  • простий олівець;
  • гофрований папір;
  • степлер;
  • набір кольорового паперу;
  • набір кольорових віскозних серветок;
  • клей ПВА.

Покрокова інструкція: як зробити на День матері листівку з паперу своїми руками в 1 класі?

  1. Аркуші тонованого паперу формату А5 акуратно зігнути навпіл. На одній половині, яка потім буде лицьова, простим олівцем намалювати велике серце так, щоб воно зайняло майже весь лист. У центрі зображувати таке саме серце, але менше за розміром, і вирізувати його ножицями. Так само по контуру великого серця обрізувати край.
  2. Для трояндочок із кольорових віскозних серветок вирізувати по декілька рівних кружечків однакового діаметра, скласти за типом квіткового бутона, скріпити степлером і вивернути.
  3. Гофрований зелений папір нарізувати широкими смужками, згорнути двічі, згори зробити декілька косих зрізів з гострим куточком, щільно скрутити стебло і відігнути листочки.
  4. Для гвоздик червоний папір фігурними ножицями нарізувати на смужки, а потім порвати на невеликі фрагменти.
  5. Звичайний зелений папір нарізувати тонкими смужками і накрутити на олівець або ручку. Потім смужку зняти і сформувати листочок гвоздики.
  6. На жовту заготівлю листівки приклеїти різьблені шматочки червоного паперу так, щоб вони сформували квітки гвоздики. Клей наносити тільки на краєчок заготівлі. Тоді зовнішня частина щільно не прилягатиме до паперу і вийде природнішою. Знизу приклеїти зелені стеблинки з листям.
  7. Заготівлю листівки м’ятного кольору обклеїти рожевими бутонами із серветок і гофрованими стеблинками.

Вироби своїми руками на День матері: прості вироби в школу


У школі на День матері разом з дітьми можна зробити красиві, але при цьому дуже прості вироби. Для створення міні-подарунка знадобляться звичайнісінькі матеріали і дуже невелика кількість часу. Готова робота виглядатиме привабливо, ефектно й помітно і обов’язково порадує маму в день найніжнішого, натхненного і зворушливого свята.

Матеріали для простого виробу до Дня матері:

  • тоновані листи паперу формату А5;
  • набір дитячого кольорового паперу;
  • простий олівець;
  • ножиці;
  • вузька тасьма;
  • перлинні або намистинки;
  • клей “Момент”.

Покрокова інструкція з виготовлення в школі простого виробу з паперу на День матері

  1. Тоновані аркуші формату А5 перегнути навпіл, як традиційну листівку-книжечку. Кожну частину обрізувати по краю ножицями так, щоб вона була схожою на чайну чашку.
  2. З червоного і жовтого кольорового паперу вирізувати ножицями квіти у формі тюльпанів і ромашок.
  3. Із зеленого паперу вирізувати довгі смужки – це будуть стебла майбутнього квіткового букета.
  4. На зовнішню частину заготівлі для листівки наклеїти такої ж форми фрагмент білого паперу. З кольорового паперу вирізувати контур чайної чашки шириною в 1 см і приклеїти його поверх білого тла. З паперу такого ж кольору, як і контур, вирізувати квітку і приклеїти її на зовнішню частину листівки.
  5. Сформувати квіти. Для цього до зелених стебел приклеїти червоні й жовті бутони, а на місце серединки прикріпити перлинну чи намистинку. Зібрати квіти у букети по три штуки, склеїти між собою в нижній частині стеблинок і прикріпити за допомогою клею до внутрішньої частини листівки.
  6. Тасьму нарізувати на невеликі шматочки, зав’язати на бантик і приклеїти поверх стеблинок букета.
  7. На другій частині внутрішньої сторони листівки написати своєю рукою або приклеїти вже готове красиве привітання на День матері.

Вироби на День матері своїми руками з кольорового паперу: майстер-клас


Майстер-клас детально описує процес виготовлення ефектного і оригінального дитячого виробу на День матері своїми руками. Покроковий урок пояснює, як перетворити листи простого кольорового паперу на яскравий, помітний і привабливий букет. Із завданням легко впорається і дитина в дитячому садку, і першокласник, і учень основної школи. Тим, хто захоче створити незвичайну роботу, ми радимо звернути увагу на інший майстер-клас, що показує, як зробити красиву листівку на День матері зі звичних для всіх паперових серветок.

Матеріали для букета на День матері з паперу:

  • набір кольорового паперу;
  • ножиці;
  • простий олівець;
  • клей;
  • скріпка.

Покрокова інструкція із виготовлення своїми руками букета на День матері з кольорового паперу

  1. Аркуш зеленого паперу формату А4 скласти навпіл, але не перегинати. Ножицями надрізати лист з боку згину, не доходячи до краю приблизно 2-3 см.
  2. Згорнути надрізаний аркуш у трубочку, закріпити край скріпкою, щоб не розгортався, а згори розпушити смужки.
  3. З паперу яскравих відтінків вирізувати квіти з пелюстками різних форм і розмірів. У центр кожного з них наклеїти кружечки-серединки контрастних тонів.
  4. Готові квітки приклеїти до краєчків зелених смужок-травичок і розташувати готовий букет на відповідній підставці.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: вирiб власноруч до дня матерi, кольоровий аркуш loc:ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *