Вироби на конкурс до 9 Травня у дитячому садку або школі, виготовлені своїми руками [draft]



Створювати вироби  на конкурс або урочисту виставку до 9 Травня стало доброю традицією в дитячих садках і школах. Діти різного віку із задоволенням займаються творчістю і виявляють фантазію, виготовляючи з паперу, паличок, сірників, бісеру, серветок, намистин та інших підручних матеріалів макети військової техніки, об’ємні п’ятикутні зірки, квіти, обеліски та інші атрибути, що вважаються традиційними символами Дня Перемоги.

Вироби на конкурс до 9 Травня  в дитячому садку покроково: букет із зіркою

Для конкурсу, який проводиться з нагоди Дня Перемоги в дитячому садку, краще вибирати прості композиції, не обтяжені великою кількістю дрібних деталей. У такому віці малюки ще не здатні до скрупульозної роботи і можуть просто не впоратися з виготовленням складного виробу.

Необхідні матеріали, щоб зробити виріб до Дня Перемоги в дитячому садку

  • кольоровий папір;
  • CD або DVD диск;
  • ножиці;
  • клей;
  • георгіївська стрічка;
  • п’ятикутна зірка з картону.

Покрокова інструкція з виготовлення виробу своїми руками на конкурс до 9 Травня

  1. Підготувати усі необхідні матеріали, акуратно розклавши їх на робочому столі.
  2. З кольорового паперу вирізувати заготівлі відповідного формату і розміру.
  3. Для гвоздик помаранчеві смужки кольорового паперу по краю глибоко, тонко надрізати ножицями і скрутити в щільні рулони.
  4. Із зеленого паперу вирізувати листя і довгі смужки для стебел.
  5. На диск приклеїти паперові бутони, стебла і листя, по краях композиції закріпити шматочки георгіївської стрічки, а в центрі композиції розмістити велику червону зірку.

Робимо вироби до 9 Травня на конкурс у школі: голуб миру (майстер-клас із фото)

День Перемоги відзначається дуже широко і урочисто. Всюди проходять святкові паради, концерти і виступи, а в школах проводяться ранки і всілякі патріотичні конкурси, на яких учні демонструють вироби до 9 Травня, виготовлені своїми руками. Найчастіше як роботи на такі заходи виставляють композиції військової тематики. Проте останнім часом журі частіше нагороджує високими місцями учасників, які зробили не мілітаристські, а мирні роботи.

Виріб у школі на День перемоги: необхідні матеріали

  • силует голуба з паперу середньої щільності;
  • серветка біла з красивим ажурним краєм;
  • серветки прості (пачка);
  • ножиці;
  • клей;
  • степлер;
  • кольоровий папір.

Виріб для конкурсу до Дня Перемоги: покрокова інструкція

  1. Зі щільного білого паперу канцелярськими ножицями вирізувати силует голуба в профіль.
  2. Узяти половину серветки з ажурною канвою і сформувати з неї крило і пишний хвіст для птаха.
  3. П’ять простих паперових серветок скласти щільною стопкою одна на одну, згори за допомогою трафарету намалювати декілька кіл діаметром 3 см. У центрі кожне коло пробити степлером.
  4. Гострими ножицями акуратно вирізувати кружечки і розкласти на столі.
  5. Кожну округлу заготівлю обережно розпушити, підіймаючи тонкі шари серветок і трохи притискуючи їх в центрі. Готові кружечки своїм видом повинні нагадувати маленькі квітки, що розпустилися.
  6. Розклеїти серветкові кульки по корпусу голуба, залишаючи незайманими ажурні краєчки крил і хвоста.
  7. У дзьоб птахові приклеїти георгіївську стрічку і закріпити голуба на щільній основі блакитного кольору, символізуючій мирне, тихе і спокійне небо над країною.

Вироби до 9 Травня на конкурс своїми руками з різних матеріалів

  1. Танк на майдані біля вічного вогню. Потужна броньова машина, що брала активну участь у визначальних битвах Великої Вітчизняної війни, завжди актуальна і доречна на конкурсах, присвячених Дню Перемоги. Для того щоб виготовити модель, знадобляться кольоровий папір, сірникові коробки, гофрований картон, бамбукові палички, пластикова кришка від шампуню, гострі ножиці, клей ПВА і щільна, міцна підставка, обтягнута тканиною, на якій доведеться розмістити композицію.
    2. Бойовий літак. Літальний апарат втілює потужність і силу повітряного флоту держави, яка перемогла фашизм. Для створення моделі потрібні кольоровий папір, ножиці і клей. Трафарет треба накреслити заздалегідь і чітко прописати на заготівлі розміри та формат кожної деталі, починаючи від корпусу і закінчуючи фюзеляжем. Тоді літак вийде пропорційним і виглядатиме красиво.
    3. Композиція з пам’ятним обеліском і святковим салютом. Для такого виробу знадобиться підготувати міцну і тверду основу. Це може бути лист дуже щільного картону або дерев’яна дощечка, обтягнута тканиною. Усі інші атрибути вирізують з кольорового паперу і додатково розфарбовують фломастерами або фарбами. Закріпити зірку-обеліск, пам’ятну стелу і салют можна супер-клеєм або двостороннім будівельним скотчем.

Вироби до 9 Травня своїми руками на конкурс: відео-інструкція

Ролик у всіх подробицях показує, як виготовляти своїми руками нескладні, але красиві вироби до 9 Травня на конкурс з кольорового паперу. Автор пропонує навчитися робити мініатюрну копію обеліска вічного вогню, прикрашеного яскраво-червоною гвоздикою. Готовий виріб виглядає урочисто і патріотично, відразу ж привертає увагу і справляє приємне враження. Для створення цього маленького дива потрібні картон, набір кольорового паперу, клей, двосторонній скотч, гострі ножиці, лінійка, простий олівець і канцелярський ножик. Увесь процес триває 10-30 хв і приносить задоволення як дітям, так і дорослим.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *