Робимо борти на дитяче ліжечко своїми руками [draft]



Величезна кількість речей, необхідних для новонародженого, іноді спричиняє паніку у молодих батьків. Так важливо нічого не забути, а головне підготувати чималий бюджет для їх купівлі. Деякі з них можна зробити своїми руками, значно заощадивши свій бюджет. Наприклад, Ви можете самостійно виготовити борти на дитяче ліжечко, як на фото, які захистять Вашого малюка від можливих ударів і травм.

Навіщо потрібні борти на ліжечко немовляти?

Ліжечка для діток виготовлені з міцного, надійного матеріалу. Все тому, що малюки досить верткі істоти, так і намагаються швидше навчитися повертатися, сідати, повзати, а там вже і до ходьби недалеко. Спроби малюка активно рухатись часто супроводжуються травмами. На перших порах головною травмонебезпечною річчю для дитини, як би це банально не звучало, є ліжечко. Дитина ударяється головою, руками, ногами об борти, і завдання батьків – зробити ліжечко максимально безпечним.

Як зробити м’які борти на дитяче ліжечко?

Створюючи борти в ліжечко своїми руками, можна зробити їх такими, як хочеться молодій мамі. Там можуть бути навіть кишеньки для улюблених іграшок або необхідних речей. Одним словом, Ви можете втілити будь-яку свою ідею, що складно зробити, вибираючи з обмеженої пропозиції дитячих магазинів.

Щоб зшити борти в ліжечко для новонародженого, Вам знадобиться:

  • тканина;
  • поролон;
  • нитки, голки або швацька машина;
  • стрічечки для зав’язок або застібки (блискавка, ґудзики, заклепки);
  • сантиметр;
  • крейда або шматочок мила.

Матусі, які вже зшили борти для ліжечок своїх немовлят, порадять, як зробити викрійку. Інші ж роблять позначки прямо по тканині. Ви можете вибрати зручний для Вас спосіб. У будь-якому разі почати слід з вимірів.

Виміряйте довжину, ширину ліжечка і перенесіть значення на тканину. Не забудьте залишити припуски на шви.

Порада. Перед тим як приступати до пошиття бортів, краще випрасувати тканину. Пам’ятайте: будь-який матеріал зменшується в розмірах, і доведеться різати наповнювач, оскільки він не поміститься у зшитий чохол.

Припустимо, що Ви попрасували, відміряли і розмітили тканину. Далі розкроюємо її і вирізуємо потрібні нам елементи і приступаємо до пошиття. Розкладіть дві частини майбутнього чохла лицьовою стороною один до одного і прострочіть три краї, один з них залишаючи незшитим.

Вивертаємо наш чохол, пришиваємо завязочки, гудзики або блискавку. Закладаємо всередину поролон, який також потрібно порізати відповідно до розмірів ліжечка.

Набити борти ліжечка можна й іншими матеріалами, все залежить від Ваших переваг. Якщо Ви вирішили використати вату або синтепон доведеться прострочити вже набитий борт навкіс, щоб наповнювач не збивався під час прання.

Нарешті, пришийте завязочки або липучки, за допомогою яких Ви кріпитимете борт до ліжечка для новонародженого. Також можете прикрасити його рюшами або пришити зручні кишеньки для різних дрібничок.

От і все, Ваший борт готовий. Закріпіть його і можете бути спокійні – малюк у цілковитій безпеці, принаймні, поки знаходиться в ліжечку.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *