В’яжемо пончо спицями до весни, схеми і опис [draft]



Пончо – це кофта великого розміру прямокутної форми з рукавами і отвором для голови, яку можна використати і як верхній одяг, і як красивий наряд у приміщенні. Щоб зв’язати пончо, Вам треба визначитися з розміром і моделлю, а також вибрати колірну гаму і пряжу. Для вулиці підійде пончо з капюшоном, а для дому можна створити просту накидку. На нашому майстер-класі ми покажемо Вам техніку в’язання пончо спицями своїми руками для початківців.

Інструкція з покроковими фото

Вам знадобиться: біла пряжа (приблизно 650 г), прямі й допоміжна спиці, нитки, голка.

  1. Запам’ятаєте головні правила. Створюючи пончо, неухильно слідуйте інструкції. Щоб зшити деталі, використовуйте довгу нитку, яка залишилася під час набору першого ряду однієї з деталей.
  2. Починаємо в’язати зі спинки. Наберіть 42 петлі. І далі в кожному другому ряду додайте 21 раз наново набрані петлі, 19 петель попередніх до спинки і подальших після спинки. Коли ми зв’яжемо десять рядів, у нас вийде чотири наново набрані й три подальші петлі.
  3. Після десяти рядів Ви в’язатимете укорочені ряди. Для цього Вам необхідно зв’язати 52 петлі: 4 наново набрані, 3 попередні, 42 петлі спинки і 3 подальші, після спинки. Перший укорочений ряд складається із 52-х петель. Розверніть виріб і пров’яжіть 48 петель. Виріб збільшуватиметься, рядів стане все більше.
  4. В укорочені ряди входить шість рядів. Укороченими рядами Ви в’язатимете шість разів, через кожні чотири ряди. Ви зв’язали укорочені ряди, далі всі петлі Вам треба в’язати чотири ряди, не забуваючи додавати петлі: попередні, подальші й знову набрані.
  5. Починаємо робити другий рапорт. Далі у Вас буде близько 60 петель. Після чотирьох рядів знову в’яжіть 3 петлі попередні, 42 петлі спинки і 3 подальші. Назад Вам треба зв’язати також 48 рядів – це буде другий ряд. Третій ряд знову необхідно в’язати до кінця. Другий рапорт буде завершений.
  6. Коли зробите шостий ряд, Ви дійдете до пройми. Зв’яжіть 42 петлі першого і другого ряду і з обох боків збавте по одній петлі біля рукавів. Залиште ці петлі на запасній спиці. Далі в’яжіть ліве полотно. Тут буде сорок петель. Зв’яжіть інше полотно, також чотири ряди. І далі всі відкриті петлі зберіть на одну спицю. Коли Ви дійдете до пройми рукава, повітряними петлями наберіть 28 петель. З’єднайте поличку зі спинкою і продовжуйте в’язати спинку. Коли Ви дійдете до іншої полички, знову наберіть 28 петель, поєднайте і зв’яжіть ліву поличку. Далі заберіть дві петлі рукава і одну петлю полички і в’яжіть до тих пір, поки лінії не зійдуться. Далі в’яжіть комір. Він також йде по косій.

Усі кроки Ви можете подивитися наочно у відео-уроці

Також Ви можете подивитися викрійку на схемі


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: прямокутна накидка спицями, як гарно звязати кофту спицями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *