В’яжемо пончо гачком до весни, схеми і опис [draft]



Пончо є накидкою великого розміру прямокутної форми з рукавами і отвором для голови. Пончо можна використовувати і як верхній одяг, і як красивий наряд у приміщенні. Походить ця модна дрібничка з Латинської Америки, має популярність, особливо серед повних жінок, адже вона відмінно приховує недоліки фігури. Щороку дизайнери представляють у своїх колекціях в’язані моделі. Навчитися в’язати гачком може кожна дівчина. Вам треба мати трохи терпіння, посидючості й завзятості. Ну що, хочете спробувати зв’язати ажурне пончо? Пропонуємо Вам інструкцію з в’язання гачком для початківців.

Про техніку в’язання гачком

Давайте спершу навчимося тримати гачок. Можна брати інструмент за “щічки” великим і вказівним пальцями, як показано на малюнку. Другий спосіб ще легший. Тримайте гачок так, як тримаєте звичайну кулькову ручку. Визначтеся, як Вам буде комфортніше.Основні терміни в’язання, які Вам слід запам’ятати, – це повітряна і схрещена петлі. Повітряна петля – це основа першого ряду. Зробіть робочу петлю і накиньте її на гачок. Тепер протягніть гачок в петлю зліва направо. Він повинен вийти під робочою ниткою. Поверніть гачок до себе, щоб на ньому утворився накид. Тепер проведіть гачок через робочу петлю на іншу сторону. Ось і вийшла повітряна петля.
Нитки різняться за товщиною і щільністю. Вибирайте їх ретельно, адже від них залежатиме якість пончо. Краще за все взяти м’які нитки середньої товщини, вони не розплетуться під час роботи. Тепер Ви сміливо можете приступати до створення пончо. Вам знадобиться:

  • пряжа двох кольорів (приблизно 300-500 г);
  • гачок № 4;
  • голки з великим вушком для з’єднання деталей;
  • ножиці;
  • гарний настрій і позитивні думки.

Майстер-клас

  1. Вам треба зв’язати квіткові квадратики. Не бійтеся, нічого складного в цьому немає, тому варто спробувати. Пров’яжіть ланцюжок з дванадцяти повітряних петель. З’єднайте його в колечко схрещеним стовпчиком. Подивіться на схему нижче. Там показано, як слід в’язати квітку. Дотримуйтеся схеми. Запам’ятайте, що ряд ми розпочинаємо завжди з повітряної петлі підйому, а закінчуємо ряд схрещеною петлею.
  2. Впоралися? Тепер нам треба зв’язати сітчастий візерунок. Нижче наведена схема. Спинка завжди в’яжеться згори вниз. Наберіть гачком 137 повітряних петель і далі дотримуйтеся схеми. Перед в’яжеться так само, як і спинка.
  3. Тепер поєднаємо деталі. Скористайтеся викрійкою складання виробу. Вам необхідно зшити дві половини.
  4. Приступаємо до створення горловини. Зв’яжіть ланцюжок повітряними петлями. Кількість петель має бути кратною. Стовпчики без накида в’яжуться зліва направо, пропускаючи одну петлю попереднього ряду. Зовнішній край обв’яжіть контрастною ниткою.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *