Як розповісти дітям про професії? [draft]



З 5-6 років діти вже починають мріяти про майбутню професію. Найчастіше на їх переваги впливають яскраві враження представників різних професій. Це може бути лікар, продавець, поліціянт, пілот та ін. В цей період батьки мають ознайомити дітей з професіями в максимально доступній формі, не спотворюючи суті й пробудити інтерес.

Коли знайомити дітей з професіями?

Вже з 2 років можна починати ознайомлювати дітей з професіями. Слід враховувати, що в такому віці дітям складно осмислити багато речей, тому необхідно надавати інформацію в максимально доступній формі. Краще за все розповідь про професії розпочинати з тих, які дитина зустрічає в повсякденному житті. Це може бути продавець, водій, лікар, двірник, поліціянт. Коли у дитини буде розуміння основних професій, можна розширювати її кругозір. Інформація про професію для дітей в картинках дозволить у максимально доступній формі сформувати найточніше і правильніше уявлення. Вже в 3-4 роки дітям можна розповісти про професії близьких людей: матері, батька, бабусь, дідусів та інших родичів.

Як розповісти дитині про професії?


Майбутня професія дитини не повинна залежати від впливу батьків. Намагайтеся максимально правдиво розповідати про кожну професію, незалежно від Ваших переваг. Важливо, щоб вибір дитина зробила в житті сама, виходячи зі своїх здібностей і переваг. Ви можете пограти в гру: “Хто це зробив?”, пояснюючи дитині, що є професія, яка має відношення до будь-якого предмета, що її цікавить. Завжди треба розповідати про ті професії, до яких дитина виявляє цікавість. Це можна робити у будь-якому місці. Кожен процес, який привернув увагу дитини, може стати презентацією, що дозволяє зосередитись на професії.
Для ознайомлення з професіями на сьогодні є велика кількість різноманітного матеріалу. Це і рольові ігри з усією необхідною атрибутикою, книги, мультфільми і відеоролики, настільні ігри та енциклопедії. Ознайомлення можна здійснити, використовуючи спеціально розроблені картки і тематичні плакати. Важливо проводити з дитиною пізнавальні бесіди, при нагоді брати її на роботу до батьків, бабусь і дідусів. Це дозволить на наочних прикладах дати правильне і точне уявлення про багато професій.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *