До якої секції краще віддати дитину? [draft]



Усі батьки прагнуть, крім школи, віддати дитину в секцію, яка б не лише приносила задоволення, але й була максимально корисною для її фізичного і розумового розвитку. Спортивні заняття допомагають набути впевненості в собі, зміцнюють здоров’я і загартовують характер. Розглянемо декілька найпопулярніших напрямів та їх особливості, які допоможуть зробити правильний вибір.

Основні правила вибору секції

Добре, якщо потенціал дитини розкрився, і вона точно знає, чим хоче займатися. Якщо ж дитина ще не виявила своїх здатностей, то при виборі секції слід звернути увагу на такі моменти:

  1. Темперамент.
  2. Маса тіла і комплекція.
  3. Схильність до окремих видів спорту.
  4. Стан здоров’я.

Враховуючи названі вище важливі показники, в ухваленні остаточного рішення, до якої секції віддати дитину, орієнтуйтеся на її вибір.

Що важливо знати при виборі футболу?


Ідеальним віком для занять футболом є 6-7 років. У такому віці найлегше виконувати вказівки тренера і освоювати техніку гри. Якщо дитина вважає за краще бігати з м’ячем і при цьому ще й виявляє цікавість до футбольних матчів, можете без вагань віддавати її до цієї спортивної секції. Слід звернути увагу також на темперамент дитини – цей вид спорту чудово підійде холерикам і сангвінікам, а ось для спокійних, замкнутих і посидючих дітей футбол буде не кращим варіантом.

Особливості занять хокеєм


Хокеєм може займатися тільки фізично здорова дитина, оскільки цей вид спорту потребує великої фізичної віддачі. Важливо, щоб дитина вміла кататися на ковзанах з трьох років. Заняття хокеєм розвиває вестибулярний апарат, рівновагу, здібності орієнтуватися в просторі. Водночас  заняття хокеєм навчають приймати рішення за короткий період часу і будувати відносини в колективі. До мінусів хокею можна віднести вірогідність отримання важких травм, високе навантаження, що може негативно відбитися на навчанні.

Плюси і мінуси балету


Балет забезпечує тренування всієї групи м’язів, підвищує впевненість у собі й розвиває музичний слух. Цей вид спорту формує здорове розуміння міжособистісних відносин. Починати заняття краще з 5-6 років, оскільки ранні заняття можуть відохотити дитину через високе навантаження. Важливо врахувати, що балет зумовлює високі фінансові витрати. Краще за все він підійде цілеспрямованим і витривалим дітям, яких не лякає наполеглива праця.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *