Він не хоче дитини [draft]



Бажання мати дитину є природним для жінки. На певному етапі практично кожна рано чи пізно замислюється над цим. Водночас далеко не завжди трапляється так, що партнер поділяє це прагнення. Що ж робити, якщо він не хоче дітей? Перед тим, як перейти до цього питання, необхідно з’ясувати, чому, власне кажучи, чоловік може їх хотіти?

Причини, які викликають у чоловіка бажання мати дітей

Якщо жінка у бажанні мати дітей керується передусім інстинктом, то чоловікові важливо розуміти, для чого, власне кажучи, йому це необхідно. Поширеними причинами, які можуть спонукати чоловіка обзавестися дітьми, є такі:

  • Бажання мати повноцінну сім’ю. Якщо цього немає, можливо, він не готовий до серйозних стосунків або не хоче їх саме з Вами.
  • Бажання мати спадкоємця. Це прагнення типове не лише для багатих людей, але й тих, хто серйозно захоплений своєю справою. Чоловіки, у яких  ця мотивація виявляється сильною, хочуть не просто дитину, а саме сина. Якщо ж доля нагороджує їх дівчинкою, часто виховують її як хлопчика. Якщо спадкоємця не хочеться, може й передавати немає чого?
  • Бажання утримати жінку. Не цілком упевнені в собі чоловіки чомусь переконані, що наявність дитини може утримати жінку поруч. Ця помилка поширена не лише серед чоловіків.
  • Пошук сенсу життя, який чоловіки часто знаходять у продовженні роду.
  • Бажання бути, як всі, відповідати очікуванням близьких. Соціальний стандарт потребує, щоб після одруження в сім’ї народжувалися діти. Є багато чоловіків, які наслідують цей шаблон, тим більше, що всі вони рано чи пізно починають піддаватися тиску з боку матері, якій хочеться понянькувати, нарешті дочекавшись онуків.

Якщо Ви зіткнулися з ситуацією, коли ці мотиватори не спрацьовують, то необхідно проаналізувати, що утримує чоловіка від поповнення сімейства.

Чому чоловік може не хотіти дитини?

Є декілька причин, через які чоловік може не хотіти мати дітей. Серед них:

  • Страх перед фінансовою стороною питання. Кожен чоловік боїться, що буде фінансово не спроможний утримувати більшу сім’ю.
  • Невпевненість у партнерці. Чоловік хоче мати дітей далеко не від кожної жінки, і з цим потрібно змиритися. Проаналізуйте свою поведінку: можливо, вона занадто інфантильна, і молода людина просто не бачить Вас у ролі матері?
  • Страх перед змінами. Поява малятка неминуче повністю міняє устрій сім’ї, і це може викликати дуже серйозні побоювання у чоловіка.
  • Інфантильність, небажання брати на себе відповідальність за іншу людину. В цьому випадку найбільш розумне рішення – будувати стосунки з іншим партнером.

Типові ситуації, коли чоловік не хоче дитини

Конкретні поради багато в чому залежать від ситуації, в якій знаходиться пара:

  • Якщо Ви зустрічаєтеся не так давно, але вже подумки уявляєте собі подробиці весілля і піклуєтеся про вибір школи для майбутніх дітей, цілком може бути, що чоловік не поділяє Вашого ентузіазму. Швидше за все, його небажання говорити про дітей пов’язане з тим, що Ваші стосунки ще недостатньо серйозні. В цьому випадку оптимальне рішення – розслабитися і перестати складати перспективні плани.
  • Якщо Ваші стосунки зайшли вже далеко, і Ви плануєте спільне життя, то Вам слід поставитися серйозно до небажання чоловіка мати дитину. Не варто спокушатися надіями, що його думка може змінитися. Найбільш розумно висловити свою думку, і якщо погляди з цього питання є протилежними, своєчасно припинити стосунки, оскільки одному з партнерів вони не принесуть задоволення.
  • Набагато драматичнішою є ситуація, якщо чоловік не хоче дитини, коли його дівчина вже вагітна. В цьому випадку не варто примушувати його одружуватися, оскільки щастя подібний союз не принесе нікому. Зважте на те, чи готові Ви самостійно виховувати малюка, на кого Ви зможете розраховувати в скрутну хвилину, і, виходячи з цього, приймайте рішення самостійно.
  • Якщо після того, як Ви декілька років прожили в шлюбі, виявилося, що Ваші погляди на продовження роду докорінно різняться, оптимальним рішенням буде розлучитись, оскільки союз не принесе задоволення, як мінімум одній зі сторін.

У будь-якому разі проаналізуйте, чому Ваш чоловік не хоче мати дитину, і спільно обговоріть ситуацію, що склалася.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *