Розваги на весіллі [draft]



Навіть найскромніше весілля неможливо уявити без ігор і розваг для гостей, свідків і молодят. Сучасні молодята хочуть таких конкурсів, після проведення яких настрій у гостей буде на висоті. Сьогодні ми зробили для всіх закоханих і організаторів урочистостей підбірку весільних ігор і конкурсів, які не потребують великого бюджету, а лише бажання взяти участь.

Спритний ніс

У цій грі можуть брати участь усі охочі: молодята, свідки і гості. Суть конкурсу проста: кожному учасникові надівають на ніс кришечку від сірникової коробки. Хто першим зніме її без допомоги рук, той і переміг. Спроби зняти кришечку рухами лицьових м’язів дуже потішно виглядають на весільному відео. Як приз можна запропонувати келих шампанського.

Марафон поцілунків

Гості діляться на пари, в кожній парі мають бути чоловік і жінка, яка користується помадою. Суть гри така: кожна пані має залишити на обличчі свого ігрового партнера якомога більше відбитків цілунків, поки не закінчиться помада або не залишиться місця на обличчі молодої людини. Губи підфарбовувати не можна. Склад журі – молодята. Вони разом підраховують кількість зібраних кожним чоловіком поцілунків, і тому, у кого їх виявиться більше, вручають маленький подарунок, наприклад, пані – брелок у вигляді серця, а її партнерові – брелок у вигляді автівки.

Слуги Бахуса

Для цього веселого конкурсу знадобляться келихи, чайні ложки і шампанське. Кожному учасникові наливається однакова кількість ігристого, а мета конкурсу – якнайскоріше випити, тобто спустошити келих за допомогою чайної ложки. Як приз переможцеві можна презентувати красиву срібну ложку.

Ігри на весіллі для гостей

Поки молоді насолоджуються одне одними, гості також не повинні нудьгувати. Якщо Вам довірили організувати гарний настрій, запропоновані нами варіанти забав будуть доречними.

Поголи кульку!

Ця гра для справжніх чоловіків. Вам знадобляться максимально надуті кульки, піна для гоління і бритви. Кожному учасникові ведучий дає кульку, на якій намальовані очі, ніс, рот. На область, де у чоловіків зазвичай росте щетина, наноситься піна для гоління. Завдання учасників – поголити свою кульку, позбавити її від піни, і не лопнувши при цьому. Допомагати тримати кульки за кінці будуть дружини або партнерки учасників. Для більших веселощів, гоління кульок можна довірити дівчатам.

Живий бутерброд

Якщо Ви хочете полоскотати вразливим гостям нерви, то ця весільна гра запам’ятається надовго. Для гри знадобляться бутерброди і пластмасові жучки, павуки і всілякі комашки-таргани, від яких у більшості людей мурашки по шкірі біжать. Ведучий пропонує кожному учасникові відкусити від бутерброда найбільший шматок без допомоги рук, але перед цим усі обертаються спиною до столу. Що тим часом ведучий і його помічники на кожен бутерброд кладуть несправжнього жучка, і по команді учасники обертаються, намагаючись швидко відкусити шматок бутерброда. Родзинкою забави стануть вирази облич учасників. Той, хто не розгубиться і крізь сміх або переляк все ж відкусить бутерброд, стане головним сміливцем вечора.

Розмотай!

Реквізит – декілька рулонів туалетного паперу (за кількістю гравців). Суть гри – якнайскоріше розмотати рулон. Весела музика посприяє активності учасників, а переможцеві можна вручити якийсь пам’ятний подарунок, наприклад, рушничок для обличчя.

Конкурси на весіллі для молодят

Організатор конкурсної частини весілля не повинен залишати без уваги молодят, адже саме завдяки закоханим та їх бажанню створити сім’ю цього дня зібралася велика і весела компанія.

Запитання-відповідь

Ця гра дуже проста: організатори (тамада, свідки) пишуть окремо на двох комплектах карток забавні запитання і відповіді. Чим їх більше, тим веселіше буде конкурс. Відповіді мають бути універсальними, щоб підходили до кожного із запитань. Як проходить гра: перед молодими дві пачки карток – одна з питаннями, інша – з відповідями. Наречений бере навмання картку з питанням, і ставить його нареченій. Дівчина, у свою чергу бере навмання картку з відповіддю, і читає його вголос, після чого ставить нове запитання нареченому. Гра триває до тих пір, поки не закінчаться картки. Переможцем гри стає той, чиї випадкові відповіді будуть смішніші, ніж у суперника. Гості голосують оплесками. Ось декілька прикладів запитань:

  1. Коханий (-а), ми купимо корову?
  2. Любий (-а), ти віддаватимеш мені всю зарплату?
  3. Чи правда, що цілуватися з незнайомцями – твоє улюблене заняття?
  4. Дорогий (-а), а каву в ліжко приноситимеш щоранку?

Варіанти відповідей:

  1. Тільки ввечері.
  2. Це вже занадто.
  3. Коли притиснуть у громадському транспорті.
  4. Поки ні, але завтра вранці спробую.

Якими будуть запитання, повинен обдумати ведучий конкурсу. Краще, якщо це будуть близькі друзі молодих, адже вони точно знають ступінь розвиненості почуття гумору закоханих, і зможуть скласти список неординарних запитань-відповідей.

Домашні обов’язки

Це хуліганська розвага для сучасних молодят на весіллі. У великий мішок ведучі ховають безліч різних предметів ужитку – пательню, віник, сміттєві пакети, пульт від телевізора, шкарпетки, губку для миття посуду, собачий нашийник, дитячі підгузники і т. ін. Молодята по черзі дістають з мішка перший предмет, що потрапляє до рук, і вимовляють вголос фразу “Я буду… (наприклад, мити посуд)”.

Гарні батьки

Суть гри: закохані стають боком і обіймають один одного, у них залишається по одній вільній руці. Завдання – сповити ляльку, і зробити це максимально точно і акуратно. Цікаво, чи впораються молодята із цим непростим завданням, чи зможуть працювати злагоджено, маючи всього по одній вільній руці?

Конкурси на весіллі для свідків

Свідки – важливі на весіллі люди, адже саме на їх плечах лежить відповідальність за організацію ненудного дня весілля. І оскільки найчастіше ведучими шоу-програми є свідки, про них також слід потурбуватися, запропонувавши декілька цікавих конкурсів.

Солодка парочка

Свідок-дівчина лягає на виставлені в ряд стільці, тамада повинен розкласти вздовж її тіла цукерки або шматочки фруктів. Свідкові-чоловіку зав’язують очі. Його завдання – наосліп зібрати якомога більше цукерок або фруктів. Нагорода свідка – поцілунки: скільки цукерок він збере, стільки разів його повинен поцілувати свідок. Щоб гра була ще забавнішою, дівчину може підмінити хто-небудь з присутніх чоловіків (зрозуміло, якщо у свідка-чоловіка розвинене почуття гумору і він не образиться, коли пов’язку знімуть). Ця дія завжди супроводжується щирим сміхом гостей. Замість поцілунків чоловіки потиснуть один одному руку.

Кульки в штанях

Для цього конкурсу треба надути декілька кульок невеликого розміру, і розкидати їх по підлозі. Свідкам видаються штани величезного розміру. По команді ведучого свідки повинні зібрати у свої штани якомога більше кульок, після чого без допомоги рук лопнути кульки суперника. Перший, хто лопнув всі кульки суперника, стає переможцем.
Такі веселі конкурси на весілля підходять як для свідків, так і для гостей та молодих.

Розваги на весіллі

У перервах між конкурсами і тостами ведучий повинен якось розважити гостей, які прийшли на весілля. Окрасою вечора може стати запальний танок спеціально запрошеної групи. Ну а якщо гості виявлять таке бажання, то можна влаштувати для них веселий танцювальний конкурс: хто ж відмовиться помірятися силами з професійними танцюристами?
Якщо на весіллі є діти, то їх також варто залучити до гри. Поки дорослі відпочивають від конкурсів, підростаючі крихітки зможуть розважити гостей. Для цього знадобляться альбомні листи і кольорові олівці. Попросіть малюків намалювати молодят. Малюнки вийдуть дуже забавними, і стануть відмінним доповненням весільного фотоальбому молодих. Не забудьте після гри порадувати малюків солодощами. Якщо гості трохи втомились від активних конкурсів, запропонуйте їм пограти в настільну гру, наприклад, “Монополію”. Вона дасть змогу гостям познайомитись один з одним ближче, потоваришувати. Гра може тривати весь вечір, з перервами на тости і танці. Гарною розвагою на весіллі також стане романтичний фільм. Добре, якщо Ви зможете організувати його показ на екрані для проектора ввечері, коли стемніє.

Конкурси на другий день весілля

За традицією на другий день після весілля молоде подружжя з друзями вирушають на природу, і продовжують банкет у своєму тісному колі. Крім шампанського, шашлику і тостів цього дня також мають бути веселі ігри і конкурси.

Хазяїн удома

Як правило, конкурси на другий день весілля завжди господарські – чоловік і дружина часто змагаються в чищенні картоплі, шинкуванні овочів, сповиванні ляльки і т. д. Цього дня друзі молодих визначають, хто стане хазяїном удома, називаючи переможця в кожному конкурсі. У кого за весь день набереться більше очок, той і буде хазяїном. Відповідно той, хто набере менше очок, стає вірним помічником на довгі роки.

Горщик побажань

Це не зовсім конкурс, а швидше цікава розвага для всіх присутніх на другий день весілля. Ведучий повинен стояти в центрі, учасники утворюють коло. Першому учасникові видається горщик з першою літерою – її називає ведучий. На цю літеру гість повинен виголосити три побажання молодому подружжю. Далі горщик переходить до наступного учасника з такими словами: “В горщик молодим покладу я літеру”. Другий учасник гри повинен також виголосити три побажання на дану літеру. Гра проходить по колу, а горщик збирає для молодих велику кількість найкрасивіших побажань. Автора найоригінальніших вітань визначають молодята. Горщик залишається молодим на пам’ять, а друзі можуть заповнити його самими різними дрібничками – монетами, морськими черепашками, цукерками, пшеницею тощо.

Лясь!

Ще один забавний конкурс на другий день весілля, грати можна прямо за столом. Учасникам пропонується взяти себе правою рукою за кінчик носа, а лівою рукою – за мочку правого вуха. Коли ведучий лясне в долоні, учасники міняють положення рук на зворотнє, тобто тепер ліва рука тримається за ніс, а права рука тримається за мочку лівого вуха. Після кожної ляскоту вибувають з гри ті, хто переплутав положення рук. Гра триває до тих пір, поки залишиться найспритніший учасник. Супроводжувати гру повинна весела легка музика. Бували Ви на весіллях тамадою багато разів, або запросили Вас уперше – запропоновані нами весільні конкурси і розваги стануть відмінним доповненням до програми заходу. Бажаємо Вам, щоб сценарій конкурсів сподобався всім гостям, а молодята були в захваті!
Наша стаття допоможе Вам скласти план цього хвилюючого заходу.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *