Де провести випускний бал? [draft]



До святкування випускного 4-го, 9-го і звичайно ж 11-го класу варто ставитись відповідально, як до свята, що запам’ятовується, незалежно від віку. При цьому не варто забувати, що кожен вік має свої “вимоги” до організації і проведення випускного балу. Проте, основні запитання, що виникають у батьків усіх випускників, зводяться до двох: “Де провести випускний бал? Як його організувати?”. Спробуємо відповісти на ці запитання, зважаючи на вікові особливості випускників.

Випускний в початковій школі

При організації випускного в початковій школі необхідно врахувати:

    1. Вибір приміщення. Для святкування випускного 4-го класу можна використати шкільний актовий зал або найближчу кав’ярню, обладнану для проведення дитячих свят.
    2. Обов’язково необхідно прикрасити приміщення яскравими надувними кульками і стрічками. Можна зробити великий плакат з фотографіями дітей та вчителів.

3. Сценарій має містити різноманітні сценки, дитячі вірші й пісні, деякі з них можуть виконувати самі випускники. Тривалість святкової програми становить не більше 40 хв. Пам’ятайте: час проведення випускного в початковій школі не має бути занадто довгим, інакше діти втомляться і втратять до цього заходу інтерес.

4. Після закінчення офіційної частини випускного балу, проведіть ігрові конкурси з нагородженням переможців пам’ятними призами, грамотами і дипломами.

5. На завершення випускного свята в початковій школі доречно запросити дітей до “солодкого столу”.

Випускний в 9 класі

Особливість проведення випускного вечора в 9-му класі – отримання атестата про загальну освіту, завдяки якій школярі можуть вибирати подальшу свою освіту в школі або інших навчальних закладах. Оскільки одна частина учнів продовжить свою шкільну освіту, а інша залишить школу, то при проведенні випускного слід:

  1. Визначити кількість охочих узяти участь в цьому заході, бо від цього залежатиме вибір приміщення і масштаб свята.
  2. Визначитись із бюджетом випускного балу. Якщо бюджет невеликий, то можна відсвяткувати випускний на природі, наприклад, у парку або лісі. Якщо ж батьки виділяють достатньо грошових коштів, то свято можна організувати в кав’ярні.

Порада: запросіть професійного ведучого, і випускний стане для Вас та учнів незабутнім святом на все життя.

Випускний в 11 класі

Випускний бал для одинадцятикласників є найзнаменнішою подією в їх житті, тому до його проведення необхідно ретельно підготувати. Для цього необхідно:

    1. Визначитися з бюджетом святкування. Адже від цього залежатиме вибір усієї програми заходу.
    2. Заздалегідь вибрати приміщення і забронювати його.
    3. Прикрасити залу, запросити ді-джея або ведучого.

4. Визначитися з меню. Особливу увагу варто приділити обмеженню спиртних напоїв.

5. Організувати ефектне завершення випускного вечора: запустити повітряні кульки або китайські ліхтарики в небо всім класом.

До речі, як оригінальну розвагу можна використати орендований лімузин, який з вітерцем прокатає дітей вечірнім містом і урочисто доставить випускників до кав’ярні.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *