Ім’я для Вашої доньки за порою року і Святцями [draft]



На таке важливе запитання в нашому житті: “Яке ім’я дати дівчинці?” – батьки зазвичай витрачають багато часу і сил. Адже з ним дитина житиме все життя, що залишилося, називатиме його, знайомлячись з іншими людьми. Серед численних красивих і звучних доволі складно вибрати тільки одне. Як вибрати ім’я для дівчинки? Якими критеріями керуватися?

Підбираючи відповідне ім’я, батьки іноді не можуть зійтися на прийнятному для обох варіанті. Одне може не подобатися бабусям, інше – не поєднується з по батькові та (або) прізвищем. Також хочеться, щоб воно відбивало майбутню красу Вашого малятка, але при цьому не хочеться звертатися до різноманітності іноземних слів. Тому останнім часом набули популярності давні слов’янські імена дівчаток. Тепер спробуємо трохи розібратися у звичаях і традиціях, здатних допомогти Вам вибрати ім’я для дівчинки.

Імена за порою року

Пора року, коли народилася дочка, впливають на її майбутній характер і здібності. Для зими підійдуть ніжні імена: Поліна, Сніжана, Лілія, Анастасія, Аліса, Мілена, Северина. Такий вибір дещо пом’якшить природжену суворість.

Для народжених навесні будуть бажаними: Софія, Стелла, Дарина, Діана, Карина, Лідія, Олександра, Тетяна, Клавдія, Ірина, Фаїна та ін. Влітку актуальними є такі варіанти: Тамара, Марія, Аліна, Варвара, Олена, Алевтина, Валерія, Людмила, Єлизавета, Тамара, Маргарита, Юлія та ін. Осіннім дітям добре підійдуть такі красиві імена, як Ганна, Віра, Ольга, Єва, Злата, Василина, Євгенія, Клавдія, Мілена.

Іноземні імена: Анжеліка, Шарлота, Іванна, Джульєта, Маріанна. Багато з них є рідкісними і незрозумілими, тому, вибираючи такий варіант, подумайте, чи не викличе це нерозуміння (або навіть кепкування) в дитячому садку або школі. Ви не можете передбачити реакцію її однолітків, а Ваша дочка може отримати серйозну психологічну травму через це.

Імена для дівчаток за Святцями

У виборі відповідного імені для дівчинки можуть допомогти Святці. Треба зазначити, що до дати народження дитини додають 8 днів, а вже потім дивляться на відповідність. На кожен місяць припадає певна кількість імен для дівчаток, з яких треба вибрати вподобане. Цей спосіб підходить і для випадку, якщо дитина – хлопчик.

Православні імена для дівчаток за місяцями

Січень: Ірина, Анастасія, Євгенія, Феодора, Василина. Лютий: Христина, Зоя, Валентина. Березень: Марина, Галина, Уляна, Маріанна, Маргарита. Квітень: Галина, Килина, Лариса, Ганна. Травень: Таїсія, Юлія, Марія, Тамара, Пелагея, Фаїна.

Червень: Марфа, Неллі, Антоніна, Софія, Олена, Валерія. Липень: Інна, Марина, Римма, Алевтина, Валентина. Серпень: Магдалина, Світлана, Мілена, Серафима, Нонна, Христина.

Вересень: Анфіса, Людмила, Раїса, Надія, Любов, Ганна. Жовтень: Фекла, Злата, Таїсія, Вероніка, Іоанна. Листопад: Анастасія, Марія, Олена, Неллі.

Грудень: Ольга, Варвара, Зоя, Анфіса.

Це, звичайно ж, не повний список. Якщо Ви зацікавились, то можете детальніше запитати у церковного служителя або пошукати в Інтернеті. І важливо розуміти, що це лише рекомендації, остаточний вибір залишається за батьками.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *