Новорічні вірші для дітей: шукаємо таланти [draft]



Новий рік – унікальне свято, на яке з особливим нетерпінням чекають як дорослі, так і діти. Цього дня в кожному будинку панує святкова атмосфера, йде активна підготовка новорічного столу і розважальної програми. Невід’ємним атрибутом свята є ялинка, а також шампанське, мандарини, весела компанія, гарний настрій, пісні й дитячий сміх. Для того, щоб вечір був душевним і веселим, можна влаштовувати різноманітні конкурси, ігри, долучати до розваг малюків. Корисною і цікавою буде спільна підготовка з дитиною до свята і розучування вірша. Так дитина стане центром уваги гостей і зможе проявити свій талант.

Святкові вірші для найменших

Новорічні вірші для дітей бувають різними: українською, англійською і т. д., а також це можуть бути маленькі чотиривірши і великі прозові твори – казки або оповідання. Підберіть відповідний за обсягом і складністю для Вашої дитини і розучіть з нею разом до грандіозного зимового свята.

Вибирайте маленькі чотиривірші для малюків, які ледве навчилися розмовляти або ще погано вимовляють фрази та ускладнені речення. Вибрати новорічний вірш для дитини 2 років, наприклад, дуже просто:

  • треба врахувати її навички в оволодінні мовою;
  • здібності та словниковий запас на даний момент;
  • уміння швидко запам’ятовувати і відтворювати почуте.

Буває так, що розучування віршів дається не так просто: малюки відволікаються, крутяться, тікають або починають розповідати щось своє. Деякі з них можуть навідріз відмовлятися розучувати текст і вдаватись до істерики. Що в цьому випадку мають робити батьки? Треба правильно заохотити дитину. Адже, по суті, розучування тексту – заняття нескладне і навіть цікаве.

Зробіть процес вивчення веселим і захоплюючим. Новорічні вірші для дітей 2-3 років стануть зрозумілішими і цікавішими, якщо Ви пояснюватимете малюкові кожне слово за допомогою асоціацій. Для того, щоб текст швидше запам’ятався, можна використати кубики із зображенням тих або інших слів, картинки, мультики.

Якщо йдеться про тварин – попросіть дитину показати, які звуки або рухи характерні для цієї тварини, якщо згадується погода: мороз, вітер, то попросіть дитину продемонструвати, як дме вітер, і що відчуває малюк, коли йому холодно. Такі асоціації допоможуть дитині швидше запам’ятати твір.

Новорічні вірші для дітей у дитячий садок

Ваша дитина відвідує дитячий садок, і Вам треба підготуватися до новорічного ранку? Немає нічого простішого! Новорічні вірші для дітей 4-5 років, як правило, прості та невеликі. Провідну роль відіграє посидючість дитини і, звісно, Ваше поводження (терплячість) під час навчання. Використайте ті самі асоціації, як і з дітьми молодшого віку, тільки серйозніше. Гра і пустощі тут будуть недоречними, дозвольте малюкові розкритися творчо. Так дитина швидше запам’ятає твір, а досвід акторської майстерності доповнить її виступ на ранку і надасть сміливості.

Новорічні вірші для школи

Новорічні вірші для 1-го класу і дітей старшого віку вже не такі примітивні й прості, в них міститься глибший та усвідомлений сенс. Як правило, новорічні вірші для дітей 6-7 років, вибирають учителі в школі ближче до ранку, щоб задіяти дитину у святковій виставі. Для домашнього свята або для ранку в школі Ви також можете знайти твір самостійно. Твори для школярів 7-8 років є в дитячих книжках і навіть букварях. Новорічні вірші для дітей 8-9 років мають глибший сенс і тематичну різноманітність:

  • про зиму;
  • про Новий рік;
  • про Діда Мороза і Снігуроньку;
  • про звірів, природу, погоду;
  • з казковим сюжетом;
  • побажання;
  • оповідання і т. д.

Як Ви бачите, твори для дітей бувають абсолютно різними, вибір їх великий, і варіантів, щоб заохотити дитину до цікавого процесу вивчення твору такаж багато. Розкажіть самі новорічні вірші дітям, використайте свою фантазію і поміркуйте над тим, як швидко і весело розучити з дитиною віршований текст. Спільне вивчення твору принесе Вам і дитині масу позитивних емоцій і забезпечить піднесений святковий настрій.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: новогодні вірші

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *