Імена в лютому: церковні імена хлопчиків і дівчаток. Як назвати народженого в лютому? [draft]



Імена в лютому для дівчаток

Якщо дівчинка або хлопчик народилися 1 лютого за новим стилем, то ім’я треба вибирати з 8 числа. Ранні числа лютого охоплюють імена для тих, що народилися наприкінці січня. Найпоширеніші імена дівчаток, народжених у лютому – Інна, Римма, Євдокія, Катерина, Марія, Ольга, Ксения, Ганна, Олександра, Віра, Зоя, Ірина, Світлана, Софія, Валентина, Галина.

Імена хлопчиків, народжених у лютому

Так само вибирають імена хлопчиків. Найпоширеніші імена хлопчиків, народжених у лютому: Іван, Михайло, Олексій, Микола, Павло, Кирило, Федір, Василь, Володимир, Євген, Дмитро, Тихон, Геннадій, Інокентій, Олександр, Андрій та ін.
Обов’язково треба уточнити стиль календаря. За православною традицією служби йдуть за старим стилем, який відрізняється від нового цивільного на 13 днів. У сучасних календарях зазвичай пишуть дати за обома стилями. Ще одна особливість полягає в тому, що чоловіків Святих у Святцях набагато більше. Якщо в день ім’янарікання в календарі святкуються тільки дні пам’яті чоловіків Святих, то вибирайте імена, які, можливо, трансформувалися на жіночий лад – наприклад, Олександр – Олександра, Євгеній – Євгенія, Стефан – Стефанія та ін. Також треба враховувати, що деякі дні Святих не мають посилання на конкретну дату, а святкуються як пересувна дата – наприклад, другої неділі після П’ятидесятниці Українська православна церква творить пам’ять усіх святих, які в землі українській просяяли, поіменно відомий список 238 людей цього дня. Тому, вибираючи серед церковних імен, як назвати немовля, треба користуватися календарем поточного року. Отже, які імена вибрати в лютому?


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: імена хлопчиків у лютому, имена хлопчикив у лютому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *