Магічні властивості прикрас: вигадка чи реальність? [draft]



Протягом тисячоліть прикраси вважалися талісманами, амулетами, оберегами. Багато людей сумніваються, що ці вироби здатні запобігти нещастю, притягнути добрі сили. Чи тільки науково-технічний прогрес тому винен? Є й інші причини: незнання, скептицизм, обмеженість кругозору.

Яким було первинне значення прикрас?

Наші предки носили каблучки, браслети, намиста, шпильки для магічного захисту, на удачу. Тим, на кого покладений оптовий продаж біжутерії, треба більше уваги звертати на це містичне значення прикрас. Вони можуть служити двом цілям: бути елегантними аксесуарами і талісманами, амулетами.

На жаль, серед людей є багато непристойних явищ: недобре ставлення, заздрість, пристріт, зурочення. Є вираз “убити поглядом”, не позбавлений реального підґрунтя. З точки зору магії, браслети, намиста, кулони оберігають від пристріту і ран. Археологи знаходять в похованнях магічні прикраси, вік яких сягає понад 5 тисячоліть!

Чи має біжутерія магічні властивості?

У багатьох словниках згадується, що амулет захищає від лих і хвороб. Такі ж властивості має оберіг, але його не завжди надівають на себе. Ширше поняття “талісман” – предмет, який притягує удачу, забезпечує благополуччя і служить оберегом.

Поширеною є хибна думка, що магічну силу мають тільки вироби зі шляхетних металів, коштовні камені. Проте роль талісмана може відігравати пластмасове намисто. Для магічних виробів використовуються різні матеріали:

  • метали і сплави (мідь, золото, срібло, бронза, латунь);

  • коштовні, напівкоштовні, синтетичні камені;

  • деревина різних порід дерев;

  • кості риб і звірів, бивні;

  • вироблена шкіра, хутро;

  • глина;

  • скло.

Амулет – це практично будь-яка біжутерія, що є витвором людських рук, пройшла спеціальну підготовку (очищення та інші містичні дії). Можуть бути нанесені різні зображення, написи, геометричні фігури, що посилюють захисну роль.

Сьогодні біжутерія стала найпоширенішим видом талісманів. Рідко на кому в наші дні можна побачити нічого для людини не значущі кільця, браслети, кулони або сережки. Із кожним з таких виробів пов’язані певні підсвідомі реакції та надії. Саме вони лежать в основі магічної сили прикрас. Емоції, спогади, думки акумулюються в красивих аксесуарах, приводять у рух сили підсвідомості. Для того, щоб вони не вичерпалися, треба любити свою біжутерію, ставитись до неї, як до захисника, “магніта” для корисних думок і добрих почуттів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *