Практичні поради, які допоможуть Вам освоїтися на роботі в перший день [draft]



Напевно, якщо будь-якій дорослій людині запропонувати написати твір на тему “Мій перший робочий день”, безумовно, вона згадає свої нескінченні переживання з цього приводу. Як все зробити правильно? Насправді це просто. Ви вдало пройшли співбесіду і влаштувалися на роботу. Завтра вже виходити, і хочеться справити гарне враження, ввійти в новий колектив і розібратися у своїх обов’язках. Більшість людей дуже сильно нервують через думку, як поводитися в перший робочий день на новій роботі. Кожна нова справа потребує підготовчих кроків.

Із чого варто почати?

Будь-хто помічав, що позитивний настрій допомагає добитися успіху. Свій крайній вихідний день присвятіть відпочинку і хобі. Ляжте спати раніше, заздалегідь підготувавши одяг. Жінкам краще продумати свій макіяж і зібрати сумочку. Заздалегідь зв’яжіться з відділом кадрів і уточніть перелік документів, потрібних для оформлення трудового договору: паспорт, дипломи, для студентів – довідки з університету, свідоцтво про постановку на податковий облік, свідоцтво пенсійного страхування, трудова книжка, фотографії (зазвичай розміру 3х4), іноді інші документи. Необхідно прийти на роботу за 5-10 хв до початку робочого дня. Цього часового відрізку Вам вистачить для знайомства з колегами і огляду свого робочого місця.
У свого безпосереднього начальства Ви дізнаєтеся, що робити в перший робочий день. Ставте запитання і виявляйте зацікавленість, дізнайтесь про режим роботи. Не забудьте оформити всі потрібні документи для роботи у відділі кадрів. Не думайте, що колеги першими підуть на контакт. Не варто намагатися бути непоміченим, знайомтеся, не замикайтеся, будьте відкритими, щирими. Не соромтеся ставити запитання по суті роботи, це покаже Вашу зацікавленість, тільки не часто, щоб не відволікати колегу від важливих завдань.
Намагайтеся дізнатися більше про засади життя колективу: чи відзначаються дні народження та святкуються інші урочистості, які тонкощі дрес-коду, як проходять обідні перерви. Так Ви зможете допомогти кожному, хто звернеться до Вас із запитанням: “Що робити в мій перший робочий день?”. Буде корисним встановити контакт тим, хто нещодавно також прийшов на цю роботу. Вони залюбки поділяться своїми навичками і розкажуть про труднощі, з якими зіткнулися в перші робочі дні. Найбільш теплі відносини мають скластися з людьми, які працюють з Вами у відділі, адже керівництво, швидше за все, зацікавить їхня думка про Вас.
Працюйте впевнено, не поспішайте, говоріть з колегами рівним тоном, намагаючись не допускати мовленнєвих помилок. Це допоможе справити сприятливе ставлення на колег, якого Ви так прагнете. Доведіть свій професіоналізм і високу працездатність. Не лінуйтеся розбиратися в усіх тонкощах Ваших обов’язків, конспектуйте важливі моменти, але не намагайтеся пізнати весь робочий процес у перший день.

Перші неприємності на новому місці, і як їх уникнути

Може так станеться, що деякі колеги спробують звалити на Ваші плечі власні завдання і обов’язки. Важливо чітко слідувати своїй посадовій інструкції. Намагаючись виконати чужу роботу, Ви можете заслужити думку як безвідмовна людина, яка не вміє відстояти свої права.
Бувають випадки, коли частина колективу сприймає нового працівника “у багнети”, вважаючи, що йому ця посада дісталася несправедливо або бачачи в цьому загрозу своїй кар’єрі. За такого психологічного тиску не варто піддаватися на провокації, не закривайтеся, продовжуйте виконувати свої обов’язки. Якщо Ви чогось не встигли, то не розстроюйтесь. Розслабтеся і спробуйте бути самим собою, для роботи над помилками у Вас є наступні робочі дні. Не впадайте у відчай і працюйте над собою.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *