Як правильно відпроситися з роботи у найсуворішого начальника? [draft]



У житті трапляється всіляке, і навіть якщо Ви затятий трудоголік і Вам подобається ходити на роботу, іноді складаються ситуації, коли Ви змушені покинути робоче місце посеред робочого дня або взяти відгул. Якщо для цього є об’єктивні причини, то все гаразд. Головне, грамотно викласти їх начальникові й отримати вихідний. А якщо їх немає? Буває ж зовсім не робочий настрій, коли з’являється непереборне бажання прогулятися по парку або просто  полежати на канапі  перед телевізором вдома. Начальство навряд чи зрозуміє Ваше прагнення трохи перепочити. У такій ситуації вихід один – обманювати, причому грамотно і переконливо.

Як відпроситися з роботи у начальника?

Спочатку знайдіть правильну причину. Погане самопочуття після вчорашнього свята або безсонна ніч до цього списку не входять. Тому пропонуємо Вам ознайомитися з дієвими причинами, які допоможуть Вам піти з роботи раніше.Якщо є можливість, то просіть відгул заздалегідь. Краще за декілька днів. Тоді начальник зможе вчасно передоручити Ваші справи комусь із колег. І намагайтеся не робити це часто. Чим частіше Ви йдете – тим більше причини для відсутності втрачають важливість. Намагайтеся брати відгули не більше трьох разів на місяць. У розмові з керівником говоріть упевнено, чітко і не вдавайтеся до зайвих подробиць.

Причини, які допоможуть Вам відпроситися з роботи:

  1. Різке погіршення здоров’я. Краще за все підійде зубний біль. Тут доведеться застосувати трохи акторської майстерності. Зробіть обличчя страждальника, за необхідності навіть можете засунути в рот шматочок вати або невелику цукерку, щоб здавалося, ніби щока розпухнула. Навіть безсердечний диктатор-начальник, побачивши таку картину стаждань, відпустить Вас до лікаря. Якщо Ви знаходитеся вдома, а вчорашня бурхлива вечірка на ранок принесла не менш бурхливе похмілля, то Вам доведеться “захворіти” на день. Зателефонуйте начальникові й намагайтеся говорити слабким голосом. Якщо є здібності, то можете імітувати легкий нежить або хворе горло. Докладіть зусиль, щоб переконати керівника в тому, що до наступного дня Ви обов’язково видужаєте і зможете знову приступити до роботи.
  2. Родичі. Важлива радісна подія: ранок, ювілей, присутність на урочистому виступі дитини. Саме ці причини начальство вважає вагомими, тому без проблем відпустить Вас на день.
  3. Проблеми вдома. Ця причина дає широке поле для фантазії. Стандартний аргумент – прорвало трубу. Креативною причиною невиходу на роботу може бути замок (Ви не знаєте, коли прийдуть фахівці й зможуть відкрити квартиру та замінити замок), який заклинило. Щоб запізнитися на роботу на декілька годин, можна фіктивно застрягти в ліфті.
  4. Власний автомобіль. Він може різко зламатися на півдорозі або Ви, і зовсім застрягли в заторі. Тільки переконаєтеся, що він дійсно є, щоб начальник не викрив Ваш обман. Залізним аргументом для невиходу на роботу буде викрадення автомобіля. Тоді Вам доведеться довго бути в міліції для з’ясування обставин.
  5. Інстанції, на кшталт водоканалу, паспортного столу або газової служби нададуть Вам необмежений час на відгули, до остаточного розв’язання проблеми. Звичайно, можливий варіант, коли Вам періодично телефонуватимуть і запитуватимуть, коли Ви прийдете. Тому заздалегідь попередьте про масштаби справ і велику вірогідність того, що Вас не буде весь день.
  6. Куди можна піти з роботи раніше? Наприклад, на вокзал або в аеропорт. До Вас несподівано приїхали родичі з далеких країв і Вам треба зустріти їх і доставити додому.
  7. Здача крові – вагомий аргумент. За Законом вона припускає повний вихідний. Тільки обов’язково розкажіть, чому це повинні робити Ви (Ваша група крові підійшла хворому знайомому або родичеві).

Головне, не забувайте говорити впевнено і тихо піти після отримання дозволу взяти відгул. І намагайтеся не розповідати про це колегам. Начальникові може не сподобатися, що його прихильність до Вас стала темою для обговорення в колективі.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *