Як оновити інтер’єр без зайвого клопоту? [draft]



Іноді хочеться оновити інтер’єр в квартирі або кімнаті, а на ремонт немає часу або бракує грошей. Ми зібрали декілька ідей, надихаючись якими, Ви можете легко і швидко внести різноманітність у звичне оточення.

Зробіть перестановку

Усі великі меблі розставлені вздовж стін, тому що так зручно? Спробуйте інше рішення. Канапу можна переставити від стіни до вікна, висунувши її трохи вперед, а між нею і вікном розмістити високу рослину в діжі.

Освітлення

Складно переоцінити роль освітлення у створенні атмосфери будь-якого приміщення. Крім основної – люстри під стелею – додайте в кімнату декілька джерел точкового світла: торшер з лампою для читання в кріслі, оригінальний світильник на комод або піаніно. Кімната перетвориться на краще – з’явиться загадковість і теплота.

Нові штори

За допомогою розумно підібраних штор можна миттєво перетворити кімнату – зробити її візуально ширше, “підняти” низьку стелю, внести екзотичні нотки в інтер’єр, додати легкості й світла. Штори можна як пошити на замовлення, так і вибрати з великої колекції штор в інтернет-магазині. Не забувайте про головний принцип – до стін, витриманих у холодних відтінках, треба підбирати штори в холодній колірній гамі, таке ж правило діє для теплих тонів.

Текстиль

Диванні подушки, пледи і покривала, килимки, доріжка на підлозі – акуратно підібрані до стильового рішення кімнати або такі, що вносять контраст, – додадуть Вашому інтер’єру елегантності, шику або внесуть хуліганську нотку. Можна грати з кольором, формою, текстурою – яскраві акценти, геометричні малюнки, різноманітні принти, незвичайна фактура матеріалу. Якщо Ви вмієте і любите шити, то ця покрокова інструкція з відео допоможе Вам зшити чохли на подушки. У такому разі Ви будете обмежені тільки Вашою фантазією.

Додайте кольору і фактури

Якщо інтер’єр кімнати виконаний в стриманих тонах, декілька колірних акцентів миттєво зроблять його яскравіше і нарядніше. Яскраве кашпо на вікні відмінно гармоніюватиме з різноколірними свічками на журнальному столику. Виберіть для чохлів на диванні подушки тканину, що контрастує за кольором або фактурою з оббивною.

Розвісьте дзеркала

Часто дзеркала в квартирі висять тільки там, де вони виконують свою функцію: у ванній, передпокої, у дверцях гардеробу в спальні. Повісьте дзеркало в несподіваному місці – на кухні або у вітальні. Можна купити дзеркальне полотно потрібного розміру, а відповідну до інтер’єру раму підібрати у багетовій майстерні. Там великий вибір як важких різьблених рам з позолотою, які відмінно впишуться в класичний інтер’єр, так і ультрамодних мінімалістичних – для сучасного декору.

Домашні квіти

Рослини “оживлять” приміщення, оформлене у будь-якому стилі. На підвіконні в кухні можна поставити горщики із зеленню і травами, які згодяться для приготування їжі: м’ята, петрушка, розмарин. У вітальні завжди ефектно виглядає монстера або фікус. Поставте горщик з японським деревом на робочий стіл. Не забувайте про кашпо, яке може бути нейтральним, а може саме по собі стати оригінальною деталлю у Вашому інтер’єрі. Останнє дизайнерське віяння – прикраса інтер’єру тиландсіями, рослинами без коренів. Їх можна помістити в скляну банку і підвісити у ванній, біля вікна або над столом. Повітряні рослини потребують мінімального догляду.

Повісьте фотографії

Дістаньте з антресолей сімейні альбоми. Чорно-білі фотографії прабабусь і поляроїдні фотографії зі шкільної дискотеки, урочисті фотографії з весілля батьків і кадри перших кроків дитини – всім знайдеться місце. Краще не вставляти фотографії в однакові рамки, а підібрати до кожної особливу або зробити своїми руками. Стіна, прикрашена фотографіями, завжди привертатиме увагу гостей, а Вам – нагадуватиме про щасливі моменти і любов родичів.

Дрібниці й незвичайні предмети

Не бійтеся експериментувати, поєднувати непоєднуване, і не забувайте, що є прості дрібниці, які роблять життя прекрасним. Тріснута супниця може набути другого життя як кашпо, винні ящики – стати полицями для компакт-дисків. Зрізані квіти в звичайному глеку, фрукти не в холодильнику, а в кімнаті на підносі привнесуть до Вашої повсякденності свіжість і красу.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *