Красуня бегонія: догляд у домашніх умовах [draft]



Якщо Ви вибрали для себе невибагливу і стійку до різних хвороб рослину, то це бегонія. Догляд за цією рослиною не завдасть клопоту, як деякі інші види кімнатних рослин. Пам’ятайте, що бегонія, догляд у домашніх умовах за якою хоч і простий, однак потребує грамотного підходу. Щоб рослина мала красивий вигляд, важливо дотримуватися температурного режиму: від 16 до 20 °С.  Забороняється ставити рослину біля батареї або електричних обігрівачів.

Бегонія: догляд у домашніх умовах, фото рослини

Наша стаття розповість про особливості бегонії, догляду в домашніх умовах, фото – все це Ви знайдете у нас. Для догляду за цією рослиною знадобляться:

  • органічні добрива;
  • граблі та лопатка;
  • лійка;
  • контейнери для пересадки;
  • ножиці для зрізування паростків і листя;

Освітлення для квітки не має бути занадто яскравим, влітку ставте цю красуню в тінь. Навесні та влітку потрібно рясно поливати, але не заливайти рослину, тому що вона не переносить застою води. Взимку потрібно помірно поливати.

Правильний догляд за бегонією в домашніх умовах

Грамотний догляд за бегонією в домашніх умовах – це перше, чого повинен дотримуватися квітникар. Особливу увагу приділіть розмноженню рослини. Восени виймаємо цибулини і чистимо від землі, зрізуємо стеблинки, зберігаємо в торфі або піску при 8-10 °С. У лютому можна висаджувати цибулини в ґрунт, який обов’язково має бути вологим. Полив – помірний. На проростання перших паростків піде декілька тижнів. Після появи перших паростків ріжемо на частини цибулину. Обробляємо деревним вугіллям і підсушуємо. Такий основний догляд за бегонією в період висадження. Додамо, що розділені цибулини саджають у великі контейнери. Через 20 днів можна вже висаджувати в горщики, в яких знаходитиметься суміш торфу, листового перегною. Горщики ставлять на найсвітліше місце.
Пересаджують зазвичай навесні. Стежте за тим, щоб ґрунт був слабокислим. Після того, як рослина відквітне, не обрізуючи коренів і стебел, її треба підсушити і поставити в темне місце. Протягом 30 днів усі поживні речовини, які є в стеблах, надійдуть до цибулини. Будь-який інтер’єр прикрасить красуня бегонія. Догляд у домашніх умовах має бути комплексним, а якщо Ваша рослина не квітне, то причиною може виявитись несподіваний чинник. Наприклад, якщо Ви пересадили рослину в дуже просторий горщик, то вона не буде квітнути. Для того щоб кімнатна бегонія  була пишною, зів’ялі квіти потрібно видаляти. Якщо у Вас мало досвіду, то Ви можете проконсультуватися у досвідченіших квітникарів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *