Різдвяний вінок: майстер-клас [draft]



Чим ближче до нас підступає зима, тим частіше ми замислюємося про те, як же прикрасити будинок до свят цього разу? Традиційна ялинка не завжди доречна, особливо, якщо у будинку тварини або маленькі діти, та й коштує хвойна красуня недешево. В цьому випадку на допомогу прийдуть Ваші руки і фантазія – різдвяний вінок здатний прикрасити будь-який дім, і при цьому зробити його можна практично зі всього, що знайдеться вдома! Корки, старі іграшки, мішура, обрізки тканини, декоративні сітки, квіти, гілки, ягоди – Ви можете використати все, що завгодно! Для роботи Вам знадобляться:

  • основа для вінка – з піни або дроту, її можна купити або зробити з підручних матеріалів;
  • термопістолет;
  • міцна шовкова нитка в тон з іншими матеріалами;
  • декоративна сітка яскравих кольорів;
  • широка атласна стрічка;
  • ножиці;
  • шишки, листя, гілки хвої, ягоди – все, що Ви зможете дістати!

До Вашої уваги декілька фото дуже красивих різдвяних вінків:

  1. Так виглядає, мабуть, найпопулярніший різдвяний вінок. Майстер-класів про те, як його виготовити, можна знайти багато – проте нічого складного в цьому немає. Спочатку ниткою прикріплюєте хвойні гілки до основи, щоб вінок був пишним, потім за допомогою клею фіксуєте шишки, а коли все висохне, можна додати і фрукти – за Вашим смаком, це можуть бути яблука, або головний символ Нового року – мандарини. Можна згори покрити вінок блискітками – щоб виглядав урочистіше.
  2. Чудовий приклад різдвяного вінка, прикрашеного декоративними стрічками і сіткою – основу так само треба обвити хвойними гілками, а далі покладайтеся на власну фантазію, експериментуйте з кольорами стрічки, розмірами бантів і кількістю невеликих штучних квітів.
  3. А з цим варіантом різдвяної прикраси доведеться попрацювати, але результат вартий Ваших зусиль! Основу необхідно обплітати гнучкими лозинами, а це вимагає певної спритності та навичок, яких, втім, не так складно набути. Можна, до того ж, придбати вже готовий вінок з лозини – а ось декоруванням стрічками, шишками, фарбами і всім, що Вам подобається, вже зайнятися самостійно. Виглядає такий вінок скромніше, ніж хвойний або із сіткою, проте все залежить від Вашого інтер’єру, можливо, у Ваш дім цей вінок впишеться ідеально!
  4. Що ще може створити новорічний настрій, як не кульки для святкової ялинки? Проте, ялинки у Вашому домі може і не бути, а ось застосування кулькам знайти нескладно – з них можна зробити чудовий вінок. Кульки краще брати різного діаметра, але невеликі, все залежить від того, якого діаметра Ваша основа. Для склеювання використайте термопістолет – кульки триматимуться міцніше, і, за змогою, використайте пластикові кульки – так набагато безпечніше.
  5. Якщо у будинку знайдуться залишки мішковини, то чудовий різдвяний вінок можна зробити навіть з неї! Основа в цьому випадку підійде дротяна, мішковину треба спочатку зібрати на міцну нитку, а потім фіксувати на основу. Мішковину можна так само прикрасити практично всім, чим завгодно, навіть святковим печивом, як на цій фотографії. Можна приклеїти новорічні кульки, шишки, навіть кольорові гудзики – не бійтеся експериментів!

Як бачите, зовсім необов’язково витрачати багато грошей і часу, щоб гідно підготувати своє житло до свята. Все більшу любов завойовує в нашій країні різдвяний вінок, майстер-класи, відео на цю тему знайти нескладно. У таких відео доступно і дуже зрозуміло описують процес виготовлення поетапно.
Якщо Ви володієте англійською мовою, можна подивитися також іноземні ролики, оскільки традиція плетіння вінків на Різдво прийшла до нас із Заходу.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *