Як зробити китайський ліхтарик на Новий рік своїми руками? [draft]



Китайські паперові ліхтарики прийшли в нашу культуру не так давно, але швидко завоювали нашу любов – вони можу бути різних форм, розмірів, кольорів, практично на будь-який смак. Традиційний китайський ліхтарик на Новий рік – у формі кулі, червоного і золотого кольорів. Китайські паперові ліхтарики зробити зовсім нескладно – спробувавши один раз, Ви зможете прикрасити свій дім і здивувати друзів, порадувавши їх цим подарунком. До процесу створення можна і треба залучати дітей – це цікаво і пізнавально. Отже, давайте спробуємо зробити китайські ліхтарики своїми руками, фото і детальні інструкції допоможуть нам в цьому! Для роботи Вам необхідні:

  1. Аркуш червоного паперу.
  2. Два аркуші золотого паперу.
  3. Лінійка та олівець.
  4. Ножиці звичайні й з фігурним краєм (якщо немає – нічого страшного!).
  5. Клей.
  6. Скотч.
  7. Степлер.

Тепер, коли Ви приготували всі необхідні матеріали, приступайте до створення китайського паперового ліхтарика!

  1. За допомогою олівця і лінійки розмітьте аркуш червоного паперу упоперек, краї підігніть на півтора сантиметри, потім ножицями по розмічених лініях розріжте папір, трохи не доходячи до згину.
  2. По краю паперу, упоперек розрізів, приклейте скотч – це треба для того, щоб краї не порвалися. За допомогою фігурних ножиць виріжте смужки з паперу золотого кольору – вони мають бути приблизно в два рази вже від смужок, на які ми розрізали червоний папір. Змастіть золоті смужки клеєм і акуратно приклейте на червоний лист. Виглядає це приблизно так:
  3. Поки смужки сохнуть, візміть аркуш золотого паперу. Довжина цього аркуша має бути трохи менша за червоний. По короткому краю промажте клеєм і скрутіть у трубочку – ось так. Можна використати скріпку, щоб зафіксувати край, поки клей не висохне.
  4. З червоним аркушем паперу ми робимо те саме – переконавшись, що клей висох, і золоті смужки тримаються добре. Поєднуємо краї і отримуємо ось таку заготівлю:
  5. Треба бути акуратними, оскільки заготівля крихка, незважаючи на скотч, яким Ви передбачливо проклеїли краї. Тепер починається найцікавіше – прийшов час по’єднати частини майбутнього ліхтарика. Заготівлю з червоного паперу акуратно надівайте на золотий циліндр – дуже обережно, щоб випадково не розірвати смужки. Ось так виглядає цей процес:
  6. Верхній край червоної заготівлі має бути нижчий від золотого краю приблизно на півсантиметра. Після цього виріжіть із золотого паперу дві смужки шириною 2 см і наклейте їх на місця з’єднання заготівель – на фото показано, як це відбувається:
  7. Наш китайський паперовий ліхтарик майже готовий! Залишилися останні штрихи. Ножицями розрізаємо видиму частину золотого циліндра у бахрому – шириною 2 мм, так ліхтарик виглядатиме набагато цікавіше. І, звичайно, потрібна петелька – адже ліхтарик підвісний! Смужку для петлі ми виріжемо з того ж золотого паперу фігурними ножицями, а ось прикріпимо її до ліхтарика степлером – так буде надійніше.

Як Ви бачите, в тому, щоб зробити китайський паперовий ліхтарик своїми руками, немає нічого складного – треба лише трохи часу і кольорового паперу. Результат перевершує всі очікування – особливо, якщо залучати до процесу дитину. Дуже легко знайти всі необхідні матеріали і фото про те, як зробити китайські ліхтарики на Новий рік, відео на цю тему також є. Дайте волю своїй фантазії, не бійтеся експериментів – грайте з кольорами, придумуйте разом з дітьми! Ми сподіваємося, що наш майстер-клас про те, як зробити китайський паперовий ліхтарик на Новий рік, був для Вас корисним. Веселого свята!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *