Синиця стукає у вікно: до чого це? [draft]



Багато хто погодиться, що стук синиці у вікно – явна ознака того, що в житті скоро стануться зміни. Існує припущення, що це, свого роду, попередження про прийдешню небезпеку. Є і логічні пояснення цієї прикмети. Але все таки, чого чекати насправді? До чого синиця стукає у вікно? Відповіді на ці питання ви знайдете нижче.

До чого синиця стукає у вікно?

Як правило, стук птаха у вікно означає, що незабаром ви отримаєте неприємну звістку. Деякі народи пояснюють цей знак як серйозну небезпеку. Якщо її ігнорувати, вас може наздогнати смерть. Є немало поверий, в яких птах – це символ наближення смерті, а не знак свободи, як багатьом здається.

Важливо розглянути, як саме синиця б’ється у вікно. Буває, що птах мирно сидить на підвіконні і зрідка постукує дзьобом. Це може свідчити про наближення дрібного клопоту або незначних неприємностей.

Якщо синиця на льоту віддаляється об шибку – це серйозніший знак. Наші прародителі вважали таку поведінку птаха символом наближення небезпеки і навіть смерті. Вважається, що впродовж семи днів і ночей після побаченого, людина повинна по максимуму обмежити себе від всіляких зустрічей і поїздок. Особливо це стосується людей похилого віку і людей, що страждають на серйозне захворювання. У цей період рекомендовано пити святу воду і, по можливості, сповідуватися в церкві.

Якщо синиця залітає у відкрите вікно, швидше за все, вас чекає грошова винагорода. Це може бути спадок, виграш, премія або просто знахідка.

Несприятливою прикметою вважається знайти на своєму підвіконні синицю, що померла, або будь-якого іншого птаха. Згідно з повір’ям, це означає швидку убогість або хвороби.

До чого синиця стукає у вікно: логічні пояснення

Передусім треба розуміти, що поведінка пернатих, у тому числі і синиць, багато в чому може бути цілком природною, особливо в холодну пору року. Тепло і світло, витікаючі від домашніх вікон притягають птахів, і вони намагаються бути ближче до людей.

Наявність годівниць і гіллястих дерев зблизька удома повністю пояснює часті візити пташок до вашого вікна.

Цікаве те, що синиці не можуть визначити наявність скла і власне відображення приймають за суперника. Напад на “ворога” закінчується сильним ударом об скло.

Часто, стук синиці у вікно багато хто пояснює, як щось страшне і несприятливе, хоча обгрунтувати це ніхто не може. Вірити логічним висновкам або старовинним повір’ям – вибирати тільки вам, але пам’ятаєте, що самонавіяння грає далеко не останню роль в процесі створення нашого майбутнього. Так що радимо вам не взяти близько до серця і не тримати в голові негативні думки.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *