Як виростити братки в домашніх умовах [draft]



Братки по праву займають почесне місце в різних квіткових композиціях, дизайнерських рішеннях, прекрасно поєднуються з багатьма садовими рослинами і володіють значною тенеустойчивостью. Завдяки широкій палітрі забарвлення кольорів, вони прекрасно підійдуть для клумб, ваз і навіть букетів. Крім того при правильному виборі місця для посадки, вони розмножуватимуться самосівом, що значно спрощує життя садівникам.

Як виростити братки з насіння

Братки або віола, досить універсальні рослини. Вони можуть цвісти один, два або навіть декілька днів. У відході вони не дуже примхливі. Для посадки рослин вибирають родючий або нейтральний рихлий грунт. Висівають насіння на початку червня в злегка затіненому місці. Насіння починає проростати вже через пару тижнів.У цей період особливу увагу слід приділити вологості грунту. Після того, як з’являться перші листочки, можна зробити мульчування. Саджають квіти на відстані 5-7 см один від одного. Їм треба прижитися 7-10 днів, потім необхідно починати добриво грунту.Краще всього для цього підходить гумат, слабкі розчини коров’ячого або курячого посліду. У кінці літа вкорінені кущики слід пересадити на постійне місце. Перед цим треба удобрити грунт перегноєм.
Рослини досить чутливі до морозів. Тому заздалегідь землю навколо квітки треба присипати торфом, тирсою. Вже в середині весни віола порадує вас строкатими кольорами, які, при правильному догляді, тішитимуть око до пізньої осені.Якщо ви хочете, щоб братки розцвіли раніше, тоді вам треба потурбуватися про розсаду. Для цього у кінці лютого висівають насіння в теплиці, в добре дреновані ємності. Вони забезпечують достатню вентиляцію повітря і перешкоджають застою вологи. Потім вкорінені втечі на початку травня висаджують в грунт. При цьому через 30-40 днів віола почне цвісти.

Як правильно саджати братки: посадка

Братки сонцелюбиві рослини. Тому правильно їх висаджувати в сонячних місцях або злегка притінених. Не забувайте про те, що перед посадкою грунт слід добре розпушити і внести мінеральне добриво. Коли з’являться перші суцвіття, можна підживити грунт невеликою кількістю азотних добрив. Після цього квіти стануть ще більше і пишніше. Також висаджуючи віолу, слід пам’ятати про те, що рослина досить швидко запилюється. Це може привести до змішування видів або втрати забарвлення.Зверніть увагу: кущі добре розростаються, тому при посадці зберігайте достатню відстань між ними, не менше 20-25 см

Братки: вирощування на балконі

Якщо у вас немає дачі або клумби під вікном, ви легко зможете містити будинки братки. Для цього вам знадобляться пластмасові або дерев’яні ящики, які треба заповнити родючим грунтом. При вирощуванні кольорів на балконі, зверніть увагу на те, з якого боку він знаходиться. Якщо сонця буде багато, віола почне рясно цвісти, але недовго. Максимум до середини липня. Якщо балкон знаходиться не з сонячного боку, цвітіння буде не таким щедрим, та зате довшим. Також стежите за підгодівлею і поливом рослин.Скориставшись нашими рекомендаціями, ви зможете вирощувати братки не лише на присадибних ділянках, але і себе удома. Тепер ці красиві квіти зможуть радувати вас і ваших близьких ще більше.
Більше інформації про братки, відхід за ними і їх розмноження можна дізнатися з відео:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *