Як виростити адениум з насіння [draft]



Адениум – це прекрасна екзотична квітка, яка до нас завітала з далекої Африки. Але виростити його можна і в умовах нашого клімату. Якщо ви зацікавилися такими незвичайними і красивими кольорами, ми розповімо, як виростити адениум з насіння будинку. Інформація згодиться як садівникам-любителям, так і професіоналам у своїй справі.

Підготовка для посадки

Насіння адениумов виглядає нетипово і оригінально, мають довгасту, подовжену форму. У деяких сортах вони схожі на невеликі уламки гілочок. Рослина звикла до сухого грунту африканських просторів, але у нас вирощування адениумов з насіння слід здійснювати зовсім не в засушеній землі. Підготуйте грунт з 2/3 торфу і 1/3 керамзити або іншого виду розпушувача. Додайте зовсім небагато води – і наш грунт для посадки готовий.

Посадка адениумов

Адениум з насіння саджати нескладно. Необхідно лише розкласти насіння на поверхню підготовленої землі. Згори адениуми не можна посипати грунтом, а треба просто накрити харчовою плівкою. З цим все ясно і просто, але важливо створити певні умови для вирощування рослин.
Квіти вважають за краще, щоб вологість повітря в приміщенні була не менше 50%, а температура – близько 24-26 °C. Освітлення – це ще один дуже важливий нюанс. Свєта повинно бути багато, і до того ж, розсіяного. Дані правила відносяться до перших 14 дням вирощування.Через два тижні необхідно забезпечити кольорам безперервне освітлення впродовж 24 годин. Для цієї мети можна застосовувати штучні лампи. Плівку дозволяється зняти, оскільки насіння вже укорінилося.Зазвичай сходить не усе насіння, але не засмучуйтеся. Головне – створіть потрібні умови, і в результаті вас радуватиме максимально можливу кількість кольорів.

Адениум з насіння: відхід

Основне завдання належного відходу полягає в правильному поливі. Оскільки адениуми звикли до південного, посушливого клімату, то і поливати їх треба дуже делікатно. Дефіцит вологи є для цих кольорів нормою, а ось надлишок може обернутися неприємними наслідками у вигляді гниття коренів. Поливати треба максимум один раз в 7 днів. Після обпадання листя важливо призупинити надходження вологи до проростання перших молодих пагонів. Використайте для поливу відстояну або очищену воду, заздалегідь злегка прогрівши її.
Цвітінням рослина порадує приблизно через рік після посадки. Саме тому розмноження здійснюється рідко. Коли воно знаходяться у стадії цвітіння, йому потрібна підгодівля. В даному випадку краще всього підійдуть суміші з мінералів, такі ж як і для кактусів. Збагачуйте рослини корисними речовинами не більше одного разу в місяць. Перші числа березня – оптимальний час як для живцювання, так і для того, щоб посадити адениум з насіння.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *