Яким чином передати показання лічильника води [draft]



Як зняти дані, щоб передати показання лічильника води?

Перш ніж передавати показання лічильника води, їх треба правильно зняти. Процедура зняття відомостей з приладу обліку досить проста. Проте тут також є деякі нюанси.

  1. У вас удома може стояти не один прилад обліку, а відразу декілька. Їх кількість залежатиме від кількості труб, які підведені до вашої квартири або будинку. Знімати відомості треба з кожного.
  2. Найчастіше в наших будинках встановлені прилади обліку механічного типу. Відомості з них знімаються швидко. На табло там є декілька осередків з цифрами, які і показують кубометри. Списуйте усі цифри окрім останніх. Вони виділені червоним.
  3. Цікавитися даними треба в певний час місяця. Як правило – це останні числа. Такі терміни пов’язані з тим, що плата за попередній місяць здійснюється на початку поточного.
  4. Ніколи не занижуйте дані в цілях економії. Це може привести до неспівпадання сказаних вами відомостей і реальних цифр на приладі. Перша ж перевірка приладу обліку виявить різницю.

Коли усі дані списані, можна вирішувати, як передавати свідчення лічильників води.

Як передати показання лічильника води?

Подати показання лічильника окрім прямого відвідування водоканалу можна декількома способами.

  1. У телефонному режимі. Досить тільки узяти номер телефону житлового управління або районного відділення водоканалу. Дзвонити треба в тих числах, які обмовляються із співробітниками управління. Крім того, по телефону можна подзвонити і контролерові, якщо такий курирує ваш мікрорайон і регулярно перевіряє показники.
  2. Передати дані лічильників води можна і особисто, не в управлінні, а через спеціальні ящики. Вони нагадують поштові, але встановлені в загальнодоступному місці, наприклад, у відділенні пошти або в місцевому управлінні Жеку. Разом з цифрами з приладу обліку треба вказати особисті дані – адреса проживання, особовий рахунок, номер приладу обліку, число, місяць і рік, коли відомості були списані.
  3. Найзручніший і прогресивніший спосіб передати свідчення водолічильників – Інтернет. Це може бути або офіційний сайт установи, або сайти-посередники, наприклад www.kvc-nn.ru, передати показання лічильника води через який також можливо. Сервіси працюють таким чином, що в особистому кабінеті можна побачити і попередні дані, і кількість оплачуваних кубометрів, і навіть суму до оплати.

Знаючи різноманітні способи як передавати свідчення лічильників води, можна значно спростити собі життя.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *