Перевірити авто вин коду: рекомендації і ради автолюбителям [draft]



Багато вітчизняних автолюбителів навіть не знають про те, що таке вин номер автомобіля. І це велике упущення, яке слід надолужити! Адже цей реквізит може містити в собі дуже важливу і корисну інформацію для автомобіліста. Можна навіть перевірити авто вин коду на предмет участі в ДТП, чи не узятий автомобіль в кредит і тому подібне

Що таке вин код і як пробити машину вин коду

Маючи інформацію, як можна пробити машину вин коду, легко дізнатися про стан авто. Але спершу, давайте детальніше поговоримо про те, що таке vin – kod.
Це ідентифікаційний номер машини, який привласнюється заводом-виготівником при виробництві. Іншими словами, як тільки машина сходить з конвеєра, їй привласнюють цей номер. Це стосується автомобілів, які були випущені з 80-х років. Формат цього коду описаний в стандарті ИСО3779. Його прийняли ще в далекому 1977 року в Америці, і більшість виробників дотримуються саме цього формату. Перевірити авто вин коду можна, знаючи ці цифри. Зазвичай vin – kod складається з 17 символів, серед яких є присутніми латинські букви і цифри. І кожен з них приховує важливі технічні дані.

Як пробити машину вин код. Розшифровка індексу

Якщо ви хочете перевірити авто вин коду, то ви повинні уміти розшифровувати цей самий номер.

  1. Перші три цифри – це індекс країни виготівника машини. Перший символ – країна, де випускався автомобіль. Другий – це індекс заводу виготівника, третій, – вид транспорту (легкове, вантажне авто і ін.).
  2. З 4-го по 8-й символ – це технічні ці авто. Тут міститься уся інформація: від моделі до типу двигуна, кузова і так далі
  3. 9-у символу відводиться важлива роль, адже це контрольна цифра, по якій визначають, коректний номер або ні. Якщо він не є коректним, то останні символи будуть змащеними, перебитими. Таким чином, можна виявити, чи не був викрадений автомобіль. Ці знання неодмінно допоможуть вам, якщо ви хочете знати, як пробити машину вин коду.

Якщо є така необхідність, то можна перевірити машину вин коду в Інтернеті. Особливо актуально для тих автовласників, які хочуть переконатися в тому, що з їх машиною все добре, і проблеми згодом не виникнуть. У цьому допоможуть деякі спеціальні Інтернет-сайти. Наприклад, пробити авто вин коду, можна за цією адресою www.avtodirect.ru. Зробити це можна двома шляхами:

  1. Платно;
  2. Безкоштовно.

Звичайно ж, у платної основи більше переваг, оскільки ви отримаєте детальніший звіт про авто. Але якщо вас влаштує і короткий звіт, то безкоштовна перевірка авто по вин коду, вам підійде. Щоб пробити вин код автомобіля і отримати детальну інформацію, доведеться витратити від 25 до 100 доларів.
Крім того, можна скористатися офіційним сайтом заводу-виробника, де ви отримаєте інформацію про те, як перевірити машину вин коду. По нескладних підказках ви знайдете відповіді на будь-які питання.Якщо ви вирішили дізнатися більше про авто по вин коду, то, напевно, вас зацікавлять такі дані:

  • Чи не обмежено авто реєстраційними діями в ДІБДР;
  • Чи не є авто об’єктом запоруки або кредиту;
  • Чи не фігурує машина у базі боржників фізичних осіб.

Також якщо пробити по вин коду машину, то можна дізнатися про історію володіння цим транспортним засобом.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: перевірити авто по він коду чи було в аварії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *