Як правильно розповісти дитині про секс?



Кожна дитина з часом обов’язково задаватиме питання про секс. Їй цікаво знатиме, як вона з’явилася, що означають ті органи і багато іншого. Ви повинні враховувати обізнаність сучасних дітей і уміти правильно все пояснити дитині, так щоб нічого не порушило її світосприйняття. Навіть якщо Ви не хочете проводити таку бесіду, тоді вона обов’язково дізнається про це від друзів, і Ви це прекрасно розумієте. Краще все-таки пояснити дитині самій.

Що ж таке секс?

Щоб не соромитися відповісти дитині на таке питання, Ви повинні спершу задати його собі. Для більшості дорослих і дітей, це означає виключно статевий акт. Але насправді це тільки частина сексуальних стосунків. Секс – це взаємовідносини статей, простіше кажучи, це близькі стосунки чоловіків і жінок. Головна мета таких стосунків – це продовження роду, але секс використовується в сучасному суспільстві не лише так. Тому значення цього слова дуже безрозсудно порівнювати тільки із статевим актом. Знайомство з власним тілом змусить дитину замислитися про секс. Діти із самого початку починають цікавитися таким питанням. Якщо дитина порівняє свою анатомію з анатомією дитини іншої статі, тоді у неї виникне ще більше питань із цього приводу. Вони зможуть задати питання: “Чому у нас усе таке різне”? Ніколи не забороняйте своїй дитині оглядати своє тіло. Нехай вона сама познайомитися з тілом, наприклад під час купання. Постарайтеся ознайомити дитину не лише з її інтимними частинами тіла. Робіть все обережно і в міру.

Що робити, якщо дитина запитає, звідки вона взялася?

Це дошкільне питання дуже часто ставлять діти своїм батькам. А щоб пояснити дитині, що таке секс, Ви повинні відповісти на декілька питань, які будуть пов’язані з появою дітей на світ. Мабуть, дітей віком 6-7 років цікавить найбільше сторона сексу, як статевого акту між чоловіком і жінкою. Не треба розповідати казки про капусту або пташок. Якщо Ви не хочете брехати своїй дитині, яка все-таки дізнається правду від друзів, тоді краще самим сказати усю правду. Сказати, чому у мами росте животик і куди, він потім дівається. Тому постарайтеся сказати все максимально точно і правдоподібно. Можете сказати в цьому дусі: “Тато дуже любить маму, одного разу він побачив її, і вона йому сподобалася. Він обійняв її і почав цілувати, потім притискався все ближче і ближче.

Він так сильно любить твою маму, що від цієї любові з’явився і ти. Спочатку ти був маленький, такий маленький як зернятко, потім ти ріс під опікою і любов’ю мами і тата. Коли тобі стало тісно ти попросився назовні, щоб бачити цей білий світ своїми маленькими очима”. Це буде ідеальний варіант для малюка. Він повинен зрозуміти все м’яко, не порушуючи своєї психіки. Тому намагайтеся зробити розповідь, неначе розповідаєте казочку. Постарайтеся сказати звідки вилізла дитина, якщо вона запитає. Не варто брехати. Є спеціальні дитячі книжки про секс. У них дуже грамотно і якісно розписано. Таке придбання допоможе Вам правильно розповісти дитині про сексуальні стосунки. Намагайтеся довіряти своїй дитині, нехай він і Вам довіряє. Ставтеся до дитини з розумінням і любов’ю. Тоді вона знатиме, що батькам можна довіряти у будь-яких питаннях.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що таке секс, як пояснити дитині що таке секс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *