Секс під час вагітності



Ви дізналися про те, що вагітні. Якщо дитина – плід любові, і близький Вам чоловік поруч, немає ніяких причин відмовлятися від сексу. Окрім останніх двох-трьох тижнів перед передбачуваним днем пологів. В період очікування дитини секс подружжя особливо важливий в психологічному відношенні. Він зміцнює емоційний, душевний контакт. Жінка переконується, що зміни, що відбуваються в ній, не відштовхують чоловіка, а навпаки притягають. Зазвичай переживання майбутньої мами продиктовані побоюванням, що секс може нашкодити малюкові. Але це не так. Задоволення, яке випробовує жінка під час сексу, позначається на дитині позитивно. За це відповідають так звані гормон радості – ендорфін. Для малюка дуже корисне збудження мами. Під час посилення кровообігу в організмі мами малюк отримує велику порцію поживних речовин і кисню, необхідних для його розвитку. У разі, якщо один з подружжя сумнівається, чи варто займатися сексом в цей період, сходіть разом до гінеколога, він дасть професійну раду. Головне – щоб усі місяці очікування були наповнені приємними переживаннями майбутніх батьків.

Чи можна займатися з вагітною жінкою оральним сексом? Часто лікарям доводиться відповідати на питання: чи можна займатися з вагітною жінкою оральним сексом? Можна, але тільки якщо у чоловіка немає болячки на губах. Інших протипоказань немає. Що стосується анального сексу, то при нім все-таки є ризик внесення мікробів з товстої кишки в піхву. Тому у разі вибору такого виду сексу обов’язково використайте презервативи, знімайте їх перед проникненням в піхву.

В період вагітності велика кількість естрогену в жіночому організмі дозволяє обходитися без мастила, але якщо відчуваєте, що воно потрібне, вибирайте лубрикант на гліцериновій основі. Якщо вагітність протікає нормально, то обмежень в сексуальних позах немає. Зрозуміло, тиск на живіт виключається. Головне – щоб жінці було зручно і приємно.

Чи здатна жінка під час вагітності відчути оргазм? Питання звучить дивно. В силу фізіологічних змін в організмі жіночої статеві органи під час виношування дитини стають більш чутливими, набрякає клітор. Усе це допомагає під час статевого акту швидше досягти його кульмінації. Частенько жінка під час вагітності відчуває оргазм вперше, або він набуває яскравішої форми. Найбільше побоювання майбутніх мам – що їх оргазм під час вагітності може спровокувати передчасні пологи. Не бійтеся! Якщо дитина ще не дозріла, Ваша матка не готова з нею розлучитися – пологи початися не можуть. Звичайно, за 10-20 днів до передбачуваних пологів від сексу краще відмовитися. Але це зовсім не означає віддалення подружжя один від одного. Навпаки, треба знайти нові варіанти близькості. Це, наприклад, вестибулярний коїтус, коли виключається повне проникнення в піхву, статевий акт проводиться між зведеними стегнами жінки. Є і інші форми сексу.

Але є випадки, коли секс під час вагітності має бути виключений абсолютно. Це загроза переривання вагітності, “звична” загроза не виносити дитину. Не варто ризикувати здоров’ям дитини, якщо у одного з партнерів є інфекційне захворювання статевих шляхів. Якщо у жінки вже були раніше передчасні пологи, їй також необхідно оберігати себе повною мірою і виключити секс на час очікування дитини. Недопустимий він і при підтіканні навколоплідної рідини, багатоплідної вагітності, кровотечі або “мазанині” з піхви, передлежанні або низькому прикріпленні плаценти.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: чи можна кінчати всередину при вагітності, кончати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *