Компліменти чоловікові: як говорити правильно? Список компліментів



Отже, як говорити красиві компліменти улюбленому чоловікові правильно? Спробуємо подати список компліментів, розкрити цю тему для закоханих, а саме ця тема часто буває досить актуальною у їх взаєминах. Багато жінок скаржаться на те, що їх чоловіки не говорять їм компліменти. Хоча, якщо подивитися на цю проблему з іншої точки зору, можна зазначити і інше: жінки майже не говорять компліментів чоловікам, вважаючи це чоловічим обов’язком. Ми вже розповідали, як зробити комплімент дівчині, тепер настала пора дізнатися, як зробити комплімент чоловікові правильно. Доведено, що одним з мотивів позитивного ставлення до суспільства і життя загалом є висока самооцінка (саме адекватно високо, а не манія величі). Людина, що любить себе, намагатиметься бачити щось хороше в інших людях, і з нею набагато приємніше спілкуватися, ніж з особою, у якої світла смуга в житті пов’язана винятково з білим рулоном туалетного паперу в кімнаті для роздумів.

Горезвісні гендерні стереотипи суспільства спрадавна культивували в чоловіках прагнення отримувати щонайменше схвалення за все, що вони зробили, в чому відзначилися. Єдиною причиною, з якої більшість чоловіків не сприймають компліменти на свою адресу – це вихваляння їх зовнішності. Хоча зараз таке цілком можна спростувати : індустрія краси пропонує чоловікам чимало засобів по догляду за собою, а реклама культивує образ доглянутого, іноді витонченого представника сильної половини людства, який не обов’язково виглядає показово-брутальним, але зберігає суто чоловічі риси – гордість, цілеспрямованість, рішучість. Чоловік, наче той радар, чітко вловлює жіночу нещирість , коли ті говорять їм приємні слова. Якщо для жінок компліменти можна гормоном щастя, такою своєрідною енергетичною батареєю, то компліменти для чоловіків – це заклик до дії.

Наприклад, сказавши чоловікові, який він чудовий господар і у нього все під контролем, треба бути готовими до того, що він стане потім виявляти цікавість до побутових справ, покупок. Слід хвалити тільки ті якості і досягнення, які чоловіки в собі цінують або про яких таємно мріють. Так, наприклад, героїня легендарного роману “Розвіяні вітром” Скарлет О’Хара, маючи на меті вийти заміж за залицяльника своєї молодшої сестри Сьюлин, щоб покращити матеріальний стан, стала кокетувати з ним. Різними хитрощами вона спонукала його до того, щоб він наважився їй освідчитися, а “контрольним пострілом” стали слова: “Ви такий рішучий і наполегливий”, сказані зі збентеженою посмішкою і напівопущеним поглядом. І це за умови, що Френк Джексон залицявся до сестри Скарлет декілька років, не сміючи навіть натякнути про свої почуття! Є чоловіки, які тримають себе в руках, як скеля, і поводяться відповідно: “Терпіти не можу лестощів”.

Як мовиться, у кожного Ахілла є своя п’ята, в яку можна направити стрілу. Лестощі стосовно чоловіка мають бути обґрунтованими. Чоловіки особливо цінують в собі власну чоловічість, і таємно, а іноді відкрито, гордяться своїми якостями як самці. Якщо жінка йому говорить, що ніхто не зрівняється з ним в ліжку і проявляє до нього особливу ніжність і трепетність, це дозволяє йому почувати себе супергероєм. Він може бути не надто вже й атлетичної статури, та зате почуватиме себе на висоті, порівнюючи себе з більш мускулистими суперниками. Можна в такій ситуації, особливо після бурхливої ночі, тихо прошепотіти на вухо хлопцю: “Виявляється, довели, що найкращі коханці зовсім не мають бути занадто м’язевими. Коли надто багато м’язів, це частіше свідчить про повну відсутність мізків”. Якщо у чоловіка є невеликий живіт, то це теж можна зробити значним плюсом: “Чоловіків з невеликим животиком вважають найкращими коханцями. Це дійсно так”, – і ласкаво погладити його черевце, злегка притиснувшись до свого коханого.

Чоловікам важливо почувати себе сильними і успішними. Можна говорити компліменти чоловікам украй ненав’язливо, підкреслюючи їх експертний статус : “Добре, що ти прийшов. Без тебе мені в цьому ніяк не розібратися”. Ще приклад : “Я не сподіваюся на жіночу думку в цій справі. Тобі, як чоловікові, краще знати, як вирішити це питання”. Чоловік дуже чутливий до тону, яким говорять компліменти. Якщо жінка, вимовляючи приємні для нього слова, знижує голос на пару тонів, дивиться йому прямо в очі і ще намагається створити додатковий контакт між їх тілами, це налаштовує його на серйозніше сприйняття сказаного. Будь-які слова, сказані самим чоловіком, слід вислуховувати без закочування очей, що свідчитиме про вашу думку: “Ну ось, знову почалося”.

Жінкам, що говорять компліменти чоловікові, не слід зловживати двома аспектами : своєю слабкістю і перехвалюванням партнера. Якщо жінка часто говорить, що без чоловіка вона – як без рук, то занадто часте згадування такого факту стане викликати роздратування. Вона що, маленька, щоб її постійно опікати? Може навіть виникнути в чоловіка підозра, що його мають за ідіота і просто використовують. Відчувайте міру, коли говорите компліменти улюбленому чоловікові. Занадто часте вихваляння партнера небезпечне тим, що чоловік з часом звикне до такої форми спілкування і зовсім перестане сприймати похвалу як таку. У будь-якій справі потрібна міра – хвалити тільки із приводу, тобто не занадто часто. Але і не настільки рідко, щоб чоловік розгубився і цілий день провів в роздумах – а до чого мені усе це сказали?

Компліменти улюбленому чоловікові треба говорити невимушено. Список і приклади слів для компліментів подані наприкінці статті, але головне зрозуміти, як послуговуватися компліментами правильно. Давно серед жінок кажуть, що, якщо не подобається хлопець, не потрібно сміятися над його жартами. Почуття гумору у багатьох чоловіків буває специфічним, і, якщо чоловічий гумор дійсно викликає більше роздратування, ніж позитивних емоцій, то краще, що можна порадити, це висловити безстороннє зауваження з приводу його жартів. Зате ніхто не звинуватить вас потім у тому, що ви подарували комусь марні надії. Але якщо такі жарти говорить об’єкт вашої симпатії, то треба створити враження, що вам шалено подобаються його перли. При цьому слід ретельно стежити за своєю мімікою – сказавши, що це був найкращий жарт, треба прибрати тужливий вираз очей. Інакше назавжди втратите довіру.

Зробити комплімент чоловікові просто, потрібна лише природність слів, щирість виразу обличчя, а частенько можна сказати приємний комплімент ніби маж іншим. До речі, багато матусиних синочків стають страшно залежними від ласкавих слів, які чують від матерів. Якщо дружини говорять такі слова набагато рідше, ніж їх свекрухи, то такий шлюб приречений на конфлікти. Чим беруть гору матері? Вони говорять своїм дорослим хлопчикам, які вони чудові, розумні, добрі, дбайливі і як їм не поталанило, що одружилися з таким стервом, що не цінує свого щастя. Якщо любитель ласкавих слів втрачає таке емоційне підживлення, то він починає почувати себе ніяково, невпевнено.

А ще чоловікам не слід говорити всяких нудотно-солодкуватих слівець на кшталт “зайчику”, “пупсику” – це викликає у них шалене роздратування. Такі слова можна говорити дитині, і ще питання, наскільки це їй подобається. Мозок чоловіка подібний до програми з чітким алгоритмом дії : якщо надходить команда, її потрібно виконувати. Але як виконати команду: “Мені подобається, що ти сьогодні прикольно одягнений”? Що означає “прикольно одягнений”? Це тільки жінка, що зробила такий двозначний комплімент чоловікові, розуміє, що їй хочеться бачити чоловіка одягненим таким чином якнайчастіше. А у чоловіка, що почув таке висловлювання, виникне нерозуміння і тихе (іноді не дуже тихе) обурення. Отож, будьте щирі зі своїми чоловіками, робіть компліменти, і вони це оцінять. Нижче викладений список компліментів хлопцю і чоловікові, використайте ці слова при складанні компліментів і не забувайте про те, як правильно говорити компліменти. Хай щастить!

Приклади компліментів чоловікові: чарівний, ніжний, милий, розумний, красивий, дбайливий, привабливий, чуйний, сексуальний, чарівливий, добрий, палкий, незабутній, чарівний, загадковий, ласкавий, шикарний, сліпучий, бажаний, непередбачуваний, пристрасний, божественний, єдиний, різнобічний, заворожливий, сексапільний, симпатичний, запаморочливий, променистий, стрункий, стильний, солоденький, карколомний, креативний, романтичний, шалений, веселий, енергійний, велелюбний, чистосердечний, збудливий, мужній, дивовижний, чарівний, усміхнений, цілеспрямований, незрівнянний, іскрометний, безпосередній, життєрадісний, привабливий, мрійливий, спокусливий, запальний , квітучий, бездоганний, досконалий, кращий, пустотливий, розуміючий, грайливий, зворушливий, коханий, казковий.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: компліменти хлопцю, компліменти чоловікам приклади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *