Чоловічий оргазм



Чоловічий оргазм – складний, не до кінця зрозумілий процес. Через інтервал часу, який може тривати від декількох секунд до декількох хвилин, поштовхи тазу чоловіка стають менш довільними; починають ритмічно скорочуватися також і інші м’язи тіла. Чоловік починає усвідомлювати, що близький до сім’явиверження. Під час оргазму частота пульсу прискорюється на 20-80 ударів на хвилину, підвищується кров’яний тиск (систолічний на 25-120 мм рт. ст., а діастолічний на 25-50 мм). Дихання посилюється до рівня гіпервентиляції – до приблизно 40 дихальних рухів на хвилину.

Чоловічий оргазм – це не просто еякуляція

Суб’єктивні переживання можуть бути найрізноманітнішими. Деякі чоловіки говорять, що переживають відчуття переважно в генітальній зоні, інші твердять, що вони поширюються на інші частини тіла або на усе тіло цілком. Деякі чоловіки більше за інших контролюють свої відчуття. Нижче подаємо процес генітального злягання і маршрут сім’яної рідини. Еякуляція відбувається в два етапи. У яєчках і придатках починаються ритмічні м’язеві скорочення, які проходять уздовж сім’яного каналу, залучаючи також простату. Сперматозоїди і сім’яна рідина збираються в сечовипускальному каналі усередині простати. Потім скорочується сфінктер, штовхаючи сім’яну рідину до статевого члена. Скорочення уздовж сечового каналу викликають еякуляцію.

Усередині жіночого тіла сім’яна рідина проходить з піхви в матку і маткові труби. Щоб сталося зачаття, сперма повинна пробратися в маткову трубу, що містить зрілу яйцеклітину. Еякуляція супроводжується зняттям напруги, після чого ритмічні м’язеві скорочення швидко сповільнюються, частота серцебиття і дихання знижується до нормальної, і зазвичай настає стан спокою. Відразу після еякуляції більшість чоловіків проходять так званий період несприйняття, коли вони не здатні реагувати на статеву стимуляцію або досягти наступної еякуляції. Впродовж цього періоду, який у молодих чоловіків може тривати всього декілька хвилин і збільшується з віком до декількох годин, відбувається наповнення сім’яної рідини і сперматозоїдів. Оскільки занадто часта еякуляція знижує фертильність чоловіків, період несприйняття може слугувати для організму засобом досягнення повного потенціалу плодючості.

Обопільний оргазм

При вагінальному сексі часто тільки один з партнерів устигає досягти оргазму, і виникає потреба довести до оргазму другого партнера, стимулюючи його геніталії орально або руками. Одночасний оргазм – коли обидва партнери досягають оргазму одночасно – буває рідко. Хоча оргазм, безумовно, дуже приємна річ, концентруватися на його досягненні як на самоцілі – марна справа, яке лише перешкоджатиме задоволенню для обох партнерів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як довести чоловіка до оргазму, як довести до оргазму чоловіка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *