Чи можна займатися сексом під час менструації?



Досить багато хто ставить питання, чи можна займатися сексом під час місячних, при цьому багато жінок ставлять цілком резонне питання, навіщо? Але також є категорія жінок, які не бачать в цьому процесі абсолютно нічого страшного, при цьому більшість жінок вважають за краще утриматися від інтимних стосунків в період місячних. Але це вони роблять не тому, що відчувають певний дискомфорт або соромляться цього процесу, а тому що хтось їм сказав, що це може зашкодити здоров’ю жінки.

Сексологи провели ряд досліджень, в ході яких з’ясувалося, що саме від фази менструального циклу у кожної жінки виробляється сексуальне бажання, при цьому вони абсолютно різні у багатьох жінок. Деякі жінки хочуть дуже сильно і часто займатися сексом, а деякі абсолютно не відчувають ніякого сексуального потягу до чоловіків під час місячних, при цьому багато що залежить і від самопочуття жінки в цей період.

Якщо розглянути це питання з медичної точки зору, тоді багато фахівців стверджують, що займаючись сексом під час місячних не можливо зашкодити здоров’ю жінки. Але у цей момент дуже важливо особливу увагу приділяти особистій гігієні, до того ж бажано під час сексу і місячних використати презерватив, навіть у тому випадку, якщо ви зі своїм партнером вважаєте за краще займатися сексом без презерватива. Річ у тому, що під час місячних прочинена шийка матки, тому з піхви в матку можуть потрапити шкідливі мікроорганізми. Також необхідно пам’ятати, що кров є просто ідеальним середовищем для розмноження різноманітних бактерій.

Якщо жінка не дотримуватиметься особистої гігієни, тоді після завершення статевого акту ризикує отримати серйозний запальний процес. Якщо ви вирішили займатися сексом під час менструації, тоді необхідно займатися цим тільки з перевіреним партнером, якому ви повністю довіряєте, оскільки існує певна доля ризику.

Виключно від самопочуття жінки залежатиме сексуальна активність жінки, особливо за умови, що вона страждає від передменструального синдрому. Також за декілька днів до початку менструації відбувається зміна фізичного і психічного стану жінки – можуть з’явитися наростаючі болі внизу живота, жінка починає страждати від безсоння, з’являється напруга і загострюється почуття тривоги. В цей час жінці точно не хочеться сексу. Також дуже важливу роль в сексуальному бажанні жінки має характер виділень. Якщо у жінки дуже сильні виділення, тоді під час статевого акту партнер сильно забрудниться, тому багато жінок соромляться цього і вважають за краще утриматися від статевих стосунків під час місячних. Є ще одна дуже серйозна причина відмови від сексу під час місячних – альгоменорея, тобто порушення менструальної функції, в низу живота з’являються ниючі і переймоподібні болі, можлива поява неприємних больових відчуттів в області поперекового відділу і крижової області, через що жінка починає відчувати сильне погіршення здоров’я. В цьому випадку жінки не вступатимуть з чоловіком в інтимні стосунки, як би сильно цього не хотів їх партнер. Більшість жінок переживають, чи зможуть вони завагітніти під час місячних чи ні. Не варто даремно тішити себе надією, що це не можливо, це цілком реально, тому не варто забувати про заходи обережності. Жінка не може точно знати, в який саме момент станеться повне дозрівання яйцеклітини, тому цілком реально завагітніти, як за декілька днів до початку менструації, так і під час її. Особливо уважними потрібно бути у тому випадку, якщо у жінки не регулярний менструальний цикл.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як правильно мастурбувати пози, Чи можна займатись статевим актом під час місячних

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *