Все про безпечний секс



Статеве дозрівання підлітків нині помітно омолоджується. Скільки б вам не було років, наші юні читачки, 12 або 20 радимо вам якомога раніше дізнатися про безпечний секс і оберігання від вагітності. Цим ви захистите себе від важких хвороб і абортів.

Пам’ятайте, що готуватися до народження дитини треба заздалегідь. А краще вступати в інтимний зв’язок, коли ви будете готові до цього і морально, і фізично, коли у вас буде люблячий і дбайливий чоловік, професія, що приносить вам певний дохід, а головне потреба в материнстві. Не розплачуйтеся за свій ранній сексуальний досвід і цікавість смертю дітей (аборти строго засуджуються Церквою), що не народилися, болем і хворобами.

Протизаплідні пігулки – за безпечний секс

Протизаплідних засобів сьогодні багато. Зайшовши у будь-яку аптеку, можна зробити вибір – тут і усередині маткові спіралі і гормональні пігулки і всілякі спермоциди (мазі, гелі, губки). Проте не варто купувати перше, що попалося. Юній жінці підходить далеко не все.

Запам’ятайте: Підліткам не підходять високодозовані комбіновані гормональні препарати. Вони можуть викликати збільшення маси тіла, волосяного покриву, безпліддя. Не рекомендуємо підліткам гестагенні контрацептиви пролонгованої дії (депо-провера, норплант), які іноді провокують надбавку ваги, міжменструальні кров’яні виділення, появу вугрів.

Недостатньо надійні для юних жінок, що не народжують, гестагенні контрацептиви. У всьому світі найбільш безпечним і ефективним методом контрацепції для молодих вважаються низько- і мікродозовані комбіновані оральні препарати, такі як трирегол, регулон, новинет, ригевідон і інші. Ці препарати містять мінімальні дози гормонів і гарантують 100% безпечний секс і протизаплідний ефект, а крім того чинять позитивну дію на статеві органи жінки.
Проте є протипоказання і у цих препаратів. Лікар ніколи не призначить їх, якщо менструальний цикл не регулярний. Їх не можна застосовувати гіпертонікам, при захворюваннях печінки, варикозному розширенні вен, підвищеної здатності згущуватися крові.

Використання презерватива у безпечному сексі

Пігулки хороші, але вони не можуть захистити від захворювань тих, що передаються статевим шляхом. А згідно із статистикою, серед сексуально активних дівчаток до 16 років хламідіями заражені 8-25%, гонореєю – 12%.

Ризик підчепити “що-небудь нехороше” завжди існує, особливий якщо серце красуні, як мовиться, схильне до зради. Презервативи досить дешеві і надійні в застосуванні. Але надівати презерватив повинен чоловік, а багато хто з них не уміє або не хоче цього робити. Завдання дівчини переконати свого партнера в необхідності використати презерватив. Тут потрібно проявити певну твердість. І запам’ятаєте ви повинні наполягти і бути тільки за безпечний секс і любов, адже немає таких людей на світі, які вам скажуть : “Знаєш, я хворий, але давай займемося сексом!”. Якщо ваш партнер згоден використати презерватив при зайнятті сексом, але не уміє цього робити, допоможіть йому навчитися тому, що це згодиться завжди.

Як надіти презерватив правильно

Так поступають справжні чоловіки:
– спокійно і холоднокровно відкривають упаковку;
– дістають презерватив, але не розгортають його;
– затискають кінчик презерватива пальцями, щоб залишити місце для сперми;
– зрушують крайню плоть назад, і, продовжуючи стискати кінчик презерватива, натягують його на ерегірованний (обов’язково!) статевий член до введення його в піхву;

– після сім’явипорскування витягають статевий член, поки зберігається ерекція, уважно стежачи за тим, щоб сім’яна рідина не потрапила на статеві органи партнерки;
– викидають використаний презерватив.

Справжній чоловік ніколи:
– не використовує один і той же презерватив двічі;
– не випробовує презерватив на міцність, надуваючи його або наповнюючи водою перед використанням;
– не змащує презерватив тваринною або рослинною олією, вазеліном або кремом на жировій основі, оскільки від цього “гумовий друг” втрачає міцність і лопається в самий непідходящий момент;
– для мастила, в самому крайньому випадку, використовують слину.

Спіраль допоможе у безпечному сексі

Таке бажання з’являється у кожної другої сексуально активної дівчини, яка за безпечний секс і оберігається від вагітності. Безперечно, внутрішньоматочні спіралі зручні – вводяться один раз на тривалий термін і не вимагають постійного контролю, який потрібний при вживанні пігулок. Але спіраль може викликати запалення статевих органів, імплантацію в організм з подальшим видаленням через операцію і інше. Вставляти спіраль бажано тільки тим юним пані, у яких є постійний сексуальний партнер і немає гінекологічних захворювань.

Чи так безпечні “безпечні дні”

Цей спосіб оберігання від вагітності полягає в тому, що у кожної жінки бувають дні, коли її організм не може зачати дитину. Звичайно це декілька днів до місячних і іноді декілька днів після місячних. Але цей метод оберігання спрацьовує, якщо цикл встановився остаточно і місячні йдуть регулярно. Пам’ятайте, що під впливом хвороби, стресу або якихось змін в організмі, місячний цикл може змінитися довільно і тоді безпечні дні стануть небезпечними для вас. Як показує практика, ритмічний спосіб оберігання підводить в 3 випадках з 1000.

Якщо ви вибрали саме цей метод оберігання вам знадобиться термометр: щоб виміряти ректальну температуру. Робити це доведеться кожен ранок, не встаючи з ліжка і не звільняючи сечовий міхур. Убезпечити секс спіраллю, вимагає трохи часу.

Знайте: дозрівання і вихід яйцеклітини з яєчника – овуляція доводиться приблизно на середину місячного циклу (циклом вважають період від першого дня місячних до першого дня подальших). Після виходу яйцеклітина здатна до запліднення впродовж 1-2 днів, які найбільш сприятливі для зачаття, отже, для вас найнебезпечніші. Ці дні можна вирахувати за допомогою градусника (поміщаючи його в задній прохід на глибину 1-2 см), тому що у момент овуляції ректальна температура коливається в межах 37,2- 37,5 градусів, а в інші – безпечні не перевищує 37 градусів. Додавши для більшої надійності по 5 днів до і після овуляції, ви визначите “зону ризику”, коли від статевих контактів слід утримуватися.

Як оберегти себе від венеричних хвороб?

Ведіть статеве життя з постійним партнером, за сексуальну поведінку якого можна не турбуватися (ви у нього одна);

– при будь-яких підозрах використайте презерватив, краще безпечний секс, чим зараження СНІДом, сифілісом, гонореєю та іншими захворюваннями, що і позбавить від небажаної вагітності.

Пам’ятайте, що при зверненні до лікаря він зобов’язаний зберегти лікарську таємницю і не стане розповідати про вашу хворобу близьким. Якщо ви захворіли, негайно повідомите про це свого партнера. Навіть якщо венерична хвороба буває виявлена лише у одного, лікування обов’язкове для обох, а у разі численних статевих контактів для усіх, що мали статеві стосунки з хворою людиною.

Чи можна заразитися венеричними хворобами, не вступаючи в статевий контакт?
Дуже рідко, але можна. Хвороботворні організми (трихомонади, хламідії) можна підхопити, купаючись у брудному басейні, морі, іншій водоймі. Завжди дотримуйтеся правил особистої гігієни.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: все про ранній секс, безпечний секс

Коментарі 1 коментар

  • Хоча в наш час є безліч видів контрацепції, всеодно небажана вагітність – не рідкість. Чомусь чоловіки вважають, що про захист повинна хвилюватися жінка, і ставляться до цього моменту безвідповідально. Для сексу потрібні двоє, отже, кожен із них повинен нести відповідальніть за здоров’я іншого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *