Як вибрати карниз для штор

Сьогодні ми спробуємо висвітлити одне цікаве питання, яке цікавить багатьох , – який карниз підібрати для штор. Усі дизайнери одноголосно скажуть, що вікна є очима кімнати. З цього випливає, що від того, як вони будуть оформлені ,і залежатиме загальний затишок, атмосфера і відчуття, які ваша кімната може вам подарувати. Ті, хто вже придбав штори, знають, наскільки відповідально слід ставитися до вирішення цього питання. Велику роль відіграє правильний вибір карниза для штор, адже саме від нього залежатиме те, наскільки акуратно і красиво буде виглядати ваше вікно. Необхідно знати, які карнизи добре поєднуватимуться з вибраними шторами і загальним дизайном кімнати. Необхідно з’ясувати, які взагалі бувають карнизи і в чому їх відмінності.

Різновиди карнизів для штор. Карниз – це кріплення для жалюзі, портьєр, фіранок і штор, до складу якого входять елементи кріплення, наконечники, гачки для штор і штанги. Дизайнерські моделі можуть містити індивідуальні дрібниці, наприклад, різноманітні декорації, які повинні підкреслити стиль кімнати. Карнизи бувають наступних типів: ковані, профільні, багетові, струминні і круглі. Який же обрати саме вам?

Найпоширенішими карнизами є круглі, вони універсальні, оскільки підходять практично для будь-якого інтер’єру. Щоб правильно вибрати круглий карниз, необхідно знати, що вони бувають дворядні і трирядні, а так само трапляються карнизи з трубою. Чим більше труб має карниз, тим більше можливості для оформлення штор він зможе дати. Труби у круглих карнизів виготовляються з пластика, дерева або металу. Кожен матеріал має свої переваги. Класичним матеріалом для виготовлення труб для карнизів вважається дерево. Дерев’яні карнизи ніколи не вийдуть з моди.

Струнні карнизи. У них замість труб застосовують струни. Такі карнизи не привертають уваги і виглядають легшими. Але у них є один істотний недолік: вони мають слабку несучу здатність, саме тому на них не варто вішати важкі штори.

Ще один з типів карнизів – алюмінієві, їх друга назва – профільні. Метал в таких карнизах відзначається особливою легкістю і гнучкістю. Алюмінієві профілі мають різну форму: еркер, з напівкруглими боками або у вигляді арки. Вибрати профільний карниз не складе особливих труднощів, адже він легко зможе вписатися в абсолютно будь-який інтер’єр кімнати.

Багетові карнизи нагадують профільні. Усі елементи кріплення штор у багетових карнизах вуалюються декораційною планкою. Ця планка може грати особливу роль в інтер’єрі кімнати. Багетові планки існують різних розмірів: від великих закінчуючи маленькими, будь-яких кольорів і форм. Профілі для кріплення штор бувають трирядними, дворядними або однорядними. Власники багетових карнизів зазвичай на першому ряду кріплять смужку – липучку, за допомогою такої смужки можна легко прикріпити ламбрекен. Особливих вимог до придбання багетових карнизів немає, варто звертати уваги на його зовнішній вигляд, форму і колір, адже саме це може вплинути на інтер’єр кімнати.

Ковані карнизи також заслуговують на особливу увагу. Такі карнизи замовляють за індивідуальним замовленням клієнта. За допомогою таких карнизів можна створити розкішний і багатий дизайн кімнати. Ковані карнизи бувають потрійними, подвійними або одинарними, а так само, як струнні трубні або окремо трубні. Найголовнішим декоративним елементом в таких карнизах є ковані наконечники. Це основні різновиди карнизів, які можна використати для декорації і окраси свого дому.

Карнизи з різними способами управління шторами. Карнизи між собою відрізняються не лише фурнітурою і видами кріплення, але і різними способами управління шторами. Завдяки карнизам можна легко управляти положеннями штор в кімнаті, впустивши світло до кімнати або навпаки – затемнивши її. Розглянемо два поширені способи управління. Є карнизи, які оснащені ручним управлінням, в них є або ручка – указка, або шнурок. За допомогою шнура можна одним рухом вниз управляти шторою. Щоб управляти ручкою – указкою, необхідно зробити рух наліво або направо. Для того, щоб вибрати правильний карниз, зверніть увагу на ручку – указку, вона повинна відповідати дизайну і кольору штор. Для любителів користуватися перевагами сучасної цивілізації, підійде карниз з електроприводом, який має пульт для дистанційного керування. У такому карнизі встановлений спеціальний моторчик, який приводить в рух штори.

Як вибрати карниз для штор під стиль кімнати. Необхідно пам’ятати, що головним критерієм при виборі карниза є відповідність його з внутрішнім дизайном вашої кімнати. Дизайнери стверджують, що тут досить складно виділити якісь вимоги, але до декількох варто підійти досить серйозно. Кімнату в класичному стилі можна прикрасити багетовим карнизом, якщо ваша кімната досить простора, то карниз з багета підійде якнайкраще. Можна кімнату в такому стилі прикрасити за допомогою круглого карниза, виготовленого з дерева. За допомогою струнних карнизів можна прикрасити кімнату, яка виконана в стилі мінімалізму. Такий карниз в кімнаті не привертатиме значної уваги. Кімнати в японському або римському стилі добре прикрасять карнизи з алюмінію. Карниз може скоректувати розміри приміщення. Варто зазначити, що усі карнизи здатні трохи скоректувати недолік приміщення. Якщо ваша кімната досить низька, то у такому разі карниз можна прикріпити на стелю, і тоді візуально видаватиметься, що вікно розташоване трохи вище. Якщо ви бажаєте розширити простір, необхідно придбати довгий карниз, на якому штори зможуть закривати частину стіни. Якщо ви вважаєте, що вікно досить велике, то тут вже необхідно придбати карниз такого розміру, що і віконний отвір. Отож, карниз відіграє велику роль в дизайні вікон. Якщо ви вважаєте, що це усе надто складно – не засмучуйтеся, у магазинах зараз багатий вибір товарів для дизайну оселі, а кваліфіковані продавці допоможуть визначитися у виборі.

як правильно вибрати карніз, види карнізів, кріплення для карнізів, видгуки про струнни карнизи, як вибрати карниз

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *