Як вибрати мультиварку? Яка мультиварка краще?



Вже не перший рік мультиварка займає почесне місце на кухні жінок з різних куточків нашої планети. Якщо вона ще не входить в список вашої побутової техніки, то, закінчивши читати цю статтю, можете сміливо йти в магазин і здійснювати таку необхідну покупку. Давайте якнайкраще розберемося в нюансах цього пристрою, щоб ви точно знали, яку мультиварку вибрати найкраще. Адже цей прилад вже не менш важливий у будинку, ніж всім звична праска, яку теж потрібно уміти вибирати.

Диво, що зветься мультиварка

Цей чудовий прилад не випадково так люблять хазяйки. Для цього існує немало причин. Хтось, коли чує таке слово, уявляє каструлю, що має величезну кількість функцій. І в цьому є велика частка істини. Проте ця “магічна каструлька” уміє тримати під контролем процес готування їжі. Вона у відповідь, як казкова самобранка або чарівний горщечок може все: і варити, і смажити, і навіть випікати. Тільки важливо вірно вибрати необхідні режими роботи. Багато хто стверджує, що цей прилад з’явився на світ, коли якийсь дбайливий чоловік, програміст або ж інженер, поглянув на скороварку і вирішив удосконалити її для своєї улюбленої дружини. І тепер на цьому пристрої з’явилася особлива панель управління, де можна задавати потрібний режим приготування смачних страв. Всього декілька кнопочок можуть тримати під контролем все, починаючи від увімкнення і закінчуючи завершенням готування. До того ж одна кнопка відповідає за підбір робочого режиму, інша за час готування, а ще інша може вмикати або вимикати прилад.

Що приготувати в мультиварці? Таке питання можуть задавати ті, хто поки що не має такого приладу і тільки мріють про неї. Хазяйки з досвідом, які на своїй кухні використовують цю помічницю, можуть упевнено сказати, що приготувати можна практично все: гарніри і запіканки, гриби і каші, пироги і шарлотки, плов і суфле. І це далеко не увесь список того, що може приготувати мультиварка. Окрім звичайних рецептів, які ви використали до цього, цей геніальний прилад дасть вам можливість експериментувати і пробувати готувати нові страви. Це можуть бути страви для урочистого столу, рагу і десерти, які здатні урізноманітити ваше меню. Любителі збалансованого харчування і різноманітних дієт належним чином оцінять цю річ. Виходить, що кожна сім’я може щодня отримувати задоволення від нових і корисних страв.

Як вибрати мультиварку: критерії для вибору:

1. Будова мультиварки

Цей розумний електронний кухонний прилад має систему управління, розташовану на зовнішній частині і окремо знімну чашку, в якій готується їжа, в яку продукти і закладаються. Чаші бувають різного об’єму: від 3 літрів до 6 літрів. Усередині поверхня має антипригарне покритття. Робота цього розумного приладу управляється мікропроцесором. Згори у мультиварки є кришка,яка щільно прилягаєа до стінок. На кришці знаходиться клапан, який дозволяє регулювати внутрішній тиск і не пропускає повітря.

2. Замислюючись над проблемою, яку мультиварку вибрати, слід звернути увагу на режими роботи цього приладу. Зазвичай є три класичні режими: приготування на пару, випічка і тушкування. Якщо ви вирішили спекти пиріг або бісквіт для торта, то встановіть режим ” Випічка”, де страви готуватимуться при температурі не менше 180°. Страви вийдуть смачними і рум’яними. М’ясо і овочі не втратять свої поживні і корисні властивості, якщо їх приготувати на пару. Не потрібно багато зусиль: просто встановите режим “Готування на пару”. Час вибиратиметься залежно від інгредієнтів, які були закладені в чашу. Нешвидке приготування блюд в режимі під назвою ” Тушкування”здатне надати їм оригінального смаку. Вони будуть соковитими і м’якими, оскільки готуватимуться при температурі 100°. Навіть найжорсткіше м’ясо вийде апетитним і м’яким.

3. Таймер. Ще один головний критерій в рішенні, яку мультиварку купити. Проте, ця функція є майже в усіх нових моделях цього пристрою. Таймер дає можливість відтермінувати приготування деяких страв. Повернувшись з роботи додому ви цілком можете застати на кухні щойно приготований обід, оскільки таймер зможе забезпечити його приготування до конкретного моменту. Це буває, можливо, завдяки тому, що після закінчення приготування страв процес не закінчується, він просто переходить в режим підігріву, і страва не охолоне до приходу господарів. Яка мультиварка краща? На нашому сайті був складений топ-лист кращих мультиварок, який ґрунтується на відгуках користувачів цього приладу. Поза сумнівом, список пристойних моделей не можна обмежувати лише цими 10 брендами.

Але все-таки, завдяки нашому топу ви зможете зорієнтувати в найпопулярніших моделях. Модель Daewoo Electronics DMC – 150. Є найменшою зі списку помічниць по будинку. Це просто ідеал для не дуже великої сім’ї. Вона зможе приготувати і суп, і кашу, а також багато дитячих і дієтичних страв. Коштує в середньому 3 000 рублів. Мультиварка Maruchi RW – FZ 47. Має велику чашу(4 л) і значно розширений перелік функцій : “Приготування зі скоринкою”, “Пропарена крупа”, ” Йогурт”, ” Пиріг”, ” Паста” і низка інших. Maruchi RW – FZ 47 є сучасним приладом, який дає можливість готувати їжу 3D режимі, подаючи тепло у напрямі продуктів з трьох сторін. У набір з самим приладом додається книга з рецептами.

Мультиварка SUPRA MCS – 4511. Дуже зручний прилад для великих сімей. Її об’єм складає 5 літрів, має приємний дисплей, таймер і годинник. Має також 8 програм, з допомогою можна готувати різні страва: ” Суп”, «Коричневий”, ” Каша”, ” Пароварка”, ” Пиріг”, ” Підігрів”, “Швидка”, ” Звичайна”. Мультиварка-гігант Moulinex Minut’Cook . Здатна нагодувати не лише усю сім’ю, але також і гостей. Вміст тотожний шестилітровій каструлі. Може цілком успішно приготувати їжу під тиском, отже, має у своєму функціоналі і функцію скороварки. Робочий режим під тиском є повністю безпечним, оскільки при найменшому перевищенні температури пристрій вимикається, зате можна заощадити немало часу на приготуванні страв. Подібна радість коштує приблизно 5 тисяч рублів. Суперсучасна мультиварка VES SK – A14. Має усі переваги: великий об’єм (шість літрів), 3D-технологию, “Підтримку температури”. Але в цей виріб не входить опція скороварки. Мабуть, з цієї причини вартість у неї менша – лише 3000 рублів. Moulinex MULTICOOKER MK700330.

Черговий прилад, який цілком гідний уваги. Його елегантна зовнішність, а також усі потрібні функції для приготування їжі, здатні вирізнити її з ряду подібних до неї приладів. Невелика потужність, мабуть, є лише одним недоліком цієї моделі. Мультиварка Panasonic SR – TMH18. Дуже гідний прилад від мудрих японських виробників. Як хазяйка з досвідом, у своїй 4,5 літровій каструлі вона здатна варити супи з кашами, тушкувати м’ясо, випікати кекси і готувати на пару. Інтелектуальний мікропроцесор сам зможе змінити температуру під час роботи, перевірить рівень готовності страви і визначить момент його готовності. Мультиварка BBK MC5111SB. Розроблена китайськими виробниками, недорога і високоякісна. Має 8 програм, при чому ряд з них розрахована на російських користувачів, а деякі адаптовані під традиційні страви китайської кухні. Викликає захоплення високий рівень потужності – 1000 Вт. Впродовж 24 годин ваша їжа підігріватиметься. Мультивареп Vitesse VS – 516. Черговий продукт від китайської компанії. Тут є усі головні робочі режими. Для виконання корпусу застосований пластик. У комплект входять ложка і мірна скляночка, контейнер для готування на пару, ополоник і книжка з рецептами.

Яку мультиварку вибрати: основні критерії подаємо нижче. Обов’язково вибирайте мультиварку, в якій є режим “Підтримка тепла” . Час приготування страв залежить від потужності пристрою. Чим потужність вища, тим швидше буде готовий обід для вашої сім’ї. Непоганим показником є 700-800 Вт. Бувають каструлі з тефлоновим або керамічним покриттям. Якщо ви занадто піклуєтеся про своє здоров’я, то перевагу слід віддати другому варіанту. Шнур може від’єднуватися або бути постійно прикріпленим до мультиварки. Перший варіант зручніше для зберігання, але другий варіант безпечніший при експлуатації. Отож, час вирушати в магазин і здійснити омріяну покупку! Лише хороша мультиварка може заощадити час хазяйці і забезпечить сім’ю здоровою їжею.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як вибрати мультиварку, яка краща мультиварка

Коментарі 1 коментар

  • мне как раз самая простая и понравилась. Зачем в ней много функций? только лишние деньги платить. Мультиварка должна быстро варить и все) Больше от нее ничего не надо) Свою заказала на http://www.5ok.com.ua/multivarki.html и не жалею. И хоть бы что не говорили, меня все устраивает)) И работает она у меня уже довольно долго, не смотря на то, что брала я ее по акции)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *