Як регулювати пластикові вікна?



Наскільки би якісний профіль не був вибраний при виготовленні Ваших вікон, через якийсь час з’являться протяги, або стулки при відкриванні почнуть чіплятися за раму або почнуть погано прикриватися. Усе це означає, що вікна необхідно регулювати. Ця процедура виконується і при перекладі їх в зимове або літнє положення. Для регулювання металопластикових вікон Вам знадобиться тільки шестигранний ключ.

Регулювання віконних стулок.

Для того, щоб відрегулювати віконні стулки треба розібратися, куди їх зміщувати. Візьміть простий олівець і обведіть усю стулку по периметру. Потім відкрийте вікно і заміряйте відстань від лінії до обріза профілю. Цей розмір має бути в межах від 6 до 8 мм. Менша відстань може викликати виникнення протягів, більша, – приведе до того, що стулка чіплятиметься за віконну раму. Регулювання стулки по висоті.

Регулювати пластикові вікна по висоті не складно. Для цього ключем обертається настроювальний гвинт у верхній частині нижнього навісу. Обертання за годинниковою стрілкою приведе до підняття стулки. Відповідно навпаки, щоб трохи опустити стулку слід крутити проти годинникової стрілки.

Регулювання верхньої частини стулки уздовж площини вікна.

Такий вид регулювання здійснюється обертанням настроювального гвинта на верхньому навісі. При цьому стулка рухається далі від петлі або ближче. Якщо Вам необхідно підтягнути стулку ближче, то обертати слід проти годинникової стрілки. І відповідно навпаки.

Регулювання нижньої частини стулки уздовж площини вікна.

Виконання такого регулювання пластикових вікон ідентичне вищеописаному, тільки тепер приділити увагу слід нижній петлі. Обертання за годинниковою стрілкою змістить стулку від навісу і навпаки. Обертання проти годинникової стрілки підтягне стулку до петлі.

Переклад вікон на зимовий і літній режими.

Такий вид регулювання досить складний, тому виконання його краще довірити фахівцям. Але якщо в силу якихось причин немає можливості запросити регулювальника, то можна і самостійно зробити цю роботу.

Зусилля, з яким притискається стулка пластикового вікна, регулюється шестигранним ключем 4 мм. В зимовий період року притиск потрібно сильніший, влітку можна трохи ослабити зусилля. Це дозволяє додатково провітрювати приміщення і зняти внутрішню напругу в ущільнюючій гумці.

Регулювання виконується шляхом обертання ексцентриків притисків, які розташовуються по периметру стулки. Вони мають спеціальні гнізда під шестигранний ключ. Для перекладу вікна в зимовий режим експлуатації ексцентрики виставляють так, щоб більший радіус знаходився з боку приміщення в закритому положенні стулки. У такому разі притиск буде сильнішим.

Переклад пластикового вікна в літній режим здійснюється аналогічно. Тільки ексцентрики слід встановити в положення, коли менший радіус обернений у бік приміщення при закритій стулці. У такому положенні притиск здійснюється дещо слабкіше і виникає ефект мікропровітрювання.

Як бачите, в цій процедурі немає нічого складного. Тепер усім стане ясно, як регулювати пластикові вікна. Але виконувати роботи слід дуже уважно і запам’ятовувати кожен крок, щоб у разі потреби можна було повернути все в початкове положення.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як правильно відрегулювати пластикове вікно, як ригульйовати вікна пластікові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *