Як безпечно орендувати квартиру без посередників?



Багато хто з нас стикався і стикаються з орендою житла. Це може бути як квартира, так і будинок, а може бути кімната. Люди знімають житло, коли приїжджають на навчання в інше місто, коли в їх квартирі ремонт або коли приїжджають у відрядження. Деякі винаймають житло, оскільки своє ще не купили. Ми, звичайно ж, хочемо знайти хороше житло за відповідні гроші. Ніхто не хоче переплачувати. Проте нас можуть очікувати різні несподіванки. Кращий варіант – доручити вибір квартири ріелторові. Він надасть вам необхідний варіант, допоможе з оформленням і усіма юридичними питаннями. Проте це досить витратний спосіб. Ми хочемо заощадити. Проте потрібно знати, як не заощадити на шкоду собі. Нині складно з першого разу орендувати квартиру. Можна зіткнутися з шахраями, діяльність яких активізувалася під час кризи. Якщо ви вирішили знайти самостійно квартиру, то ні в якому разі не можна розслаблятися. Треба врахувати, що вас підстерігатимуть небезпеки. Проте, якщо дослухатися до порад, то можна знайти відмінну квартиру за доступною ціною.

Оренда будь-якого житла ділитися на 4 етапи:

  1. Пошук квартири. Вибирається місцерозташування квартири, вимоги до неї і вибирається цінова категорія.
  2. Перевірка документів. Для того, щоб орендувати житло, слід переконатися, що вам можуть дати його в оренду.
  3. Обговорення умов угоди. Обмовлюється ціна, умови, термін і інші нюанси.
  4. Процес оформлення угоди. У нього входить підписання договору, оплата авансу.

На будь-якому з цих етапів можна зіткнутися з шахрайством. При пошуку квартири можна звернутися як до друкованих оголошень, так і до оголошень в Інтернеті. Можна знайти квартиру, звернувшись до друзів. Пропозицій досить багато. Їх потрібно ретельно фільтрувати. Слід відкинути ті, умови яких не підходять. Аналізуйте: місцерозташування, кількість кімнат в квартирі, занадто висока ціна. За ціну варто торгуватися. Вірогідність, що ціну понизять, мала, проте варто знати середні розцінки на житло. Беручись за пошук, треба знати ринок, мати хоч би загальне уявлення. Якщо посередник зрозуміє, що ви погано знайомі з ситуацією, він може завищити ціну, запропонувати вам невигідні умови. У спробі винайняти квартиру можна зіткнутися не лише з власниками, а з посередниками. Останні складають левову частку пропозицій.

Посередники представляються власниками житла. Часто вони вдаються до таких методів: публікують оголошення з неіснуючим житлом. Коли потенційний орендар дзвонить, говорять, що ця квартира вже здана. У результаті пропонують іншу, але за більш високою ціною. Часто потенційний орендар погоджується на умови, оскільки витратив досить багато часу на пошуки. Можна звернутися і до посередників, проте, якщо ви хочете знайти житло без посередника, це також реально зробити. Тут вихід один: подзвонивши по оголошенню, дізнатися, чи спілкуєтеся ви з посередником , чи з власником. У разі, якщо зіткнулися з посередником, треба закінчити розмову якнайшвидше і приступати до нових дзвінків. Не варто переживати або відчувати незручність, адже ріелтори звикли спілкуватися з клієнтами. Найнадійнішим способом знайти квартиру можна вважати звернення до друзів або знайомих.

Можливо, хтось з оточення здає житло або знає тих, хто може його вам здати. У цій ситуації можна не переживати стосовно шахраїв і посередників. Шахраї у свою чергу намагаються використати такі способи, коли вони можуть надати мінімум інформації про житло. Наприклад, розмістити оголошення на стовпі або на сайтах, де реєстрація не потрібна. Бувають такі випадки, коли шахраї очікують свою жертву в людних місцях. Вони можуть підслуховувати розмову, дізнатися, що людині потрібне житло. Можуть працювати на залізничних станціях і автовокзалах. Шахрай може з’явитися просто в образі випадкового перехожого і порекомендувати житло. Як правило, шахраї – хороші актори і психологи. Вони можуть розіграти цілий спектакль. В цьому випадку людина ризикує залишитися і без квартири, і без грошей. Щоб не попастися на їх оманливі методи, не варто розслаблятися, потрібно тримати ситуацію під контролем. Шахраї можуть розповісти про бабусю, що померла, квартира якої порожня.

Легенда про самотню жінку, яка не хоче давати оголошення і здавати квартиру незнайомим людям, теж поширена. А історія про сусіда, який надовго поїхав у відрядження, а за квартирою нікому наглядати, виглядає дуже навіть реалістично. Не варто вірити всьому, що розповідають. Інакше можна втратити гроші, і навіть не дізнатися, де конкретно знаходиться квартира і як виглядає людина, яка так хотіла вам допомогти. Але це ще не значить, що кожен, хто пропонує квартиру, шахрай. З людиною треба поспілкуватися і дізнатися, чи здає він своє житло. Краще шукати оренду на спеціалізованих перевірених сайтах. Коли ви відібрали декілька хороших пропозицій, варто здзвонитися з власником. Відразу можна поставити питання, чи є людина власником. Якщо звучить позитивна відповідь, можна продовжувати розмову.

Варто уточнити усі деталі оренди: де знаходиться квартира, як добиратися, яка вартість, яка техніка і меблі в ній є, який загальний стан квартири і так далі. Також щоб переконатися, що спілкуєтеся з власником, можна запитати скільки часу займе, щоб доїхати з квартири до потрібного вам місця, де знаходиться найближчий магазин. Власник, швидше за все відповість на ці питання, а посередник може бути до них не готовий. Можлива навіть негативна реакція. Добиратися до оселі варто самостійно для того, щоб визначити, наскільки зручне розташування житла. Також це виключає показ підставної квартири. Коли ви оглянули квартиру і усі умови підійшли, можна приступати до підписання договору. В цьому випадку варто перевірити усі документи на квартиру, можна попросити у власника показати його паспорт.

У відповідь він може попросити ваш. Квартира має бути оформлена на людину, яка укладає з вами договір. Якщо власників декілька, то також необхідно дізнатися, чи знають вони про здачу квартири в оренду. Договір укладається в 2 екземплярах. Перш ніж підписати його, слід уважно прочитати. У договорі повинна міститися інформації про квартиру, місце її розташування, площа, умови оренди, сума оренди, термін дії договору. Як безпечно орендувати квартиру без посередників? Може виникнути ситуація, що власник відмовиться укладати договір через небажання платити податки. В цьому випадку він щонайменше повинен скласти розписку про те, що отримав від вас гроші. У розписці має бути вказаний термін оренди і сума запоруки.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: контакти моя сторинка, квартира львів оренда довготривала без посередників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *