Ремонт у ванній кімнаті



Кожному в житті доводиться ремонтувати ванну кімнату. При цьому доводиться вирішувати важливі питання по вибору сантехніки і розробці дизайну приміщення. Ремонт у ванній кімнаті – це завжди подія. Ця стаття допоможе вам визначитися в деяких питаннях по ремонту у ванній кімнаті.

Кладемо плитку у ванні

Процес укладання сантехнічної плитки в той час, коли йде ремонт у ванній кімнаті, не відрізняється особливою складністю і трудомісткістю, проте, здійснюючи його, не можна забувати про деякі важливі принципи. Усю роботу слід виконувати повільно і ретельно, неспішно, адже усі ми прекрасно розуміємо, що надалі буде украй непросто позбавитися від яких-небудь дефектів і неточностей. Перш ніж починати укладання, необхідно забезпечити усі необхідні умови, щоб можна було безперешкодно використати різне електроустаткування. Після цього треба вирівняти стіни, щоб вони були гладкими, без вад. Надалі, якість проведення вирівнювання визначить, як довго і як добре вам прослужить плитка.

Кладемо плитку у ванні

Перш ніж починати викладення плитки, варто заміряти відстань між стінами, підлогою і стелею приміщення, відразу намітити, скільки рядів буде на кожній поверхні. Першу плитку варто класти в найбільш помітний кут приміщення, поступово просуваючись до виходу з кімнати. Іноді можна почути, що краще починати роботу з середини стіни, але тоді доведеться класти зайві плитки по краях, що спричинить зайві фінансові витрати. Проводити укладання покриття у ванні краще починаючи з другого ряду від підлоги, відразу після проведення заливки і засихання стягування. Ряди, найближчі до підлоги, слід викладати останніми.

Далі слід визначити рівень поверхні підлоги. Для таких цілей існує особливий інструмент, що називається будівельним рівнем. Виберіть на необробленій підлозі найбільш високе місце і зробіть його проекцію на стіну, а до отриманого результату додайте три сантиметри, щоб врахувати товщину плитки і склеювального матеріалу. Так ви визначите ту саму точку, з якої варто починати класти підлогове покриття, і зведете до мінімуму проміжок між настінним і підлоговим покриттям.

Також, не варто забувати, що вага плитки досить велика. Тому, для забезпечення її надійного кріплення, було б добре надати точку опори нижній плитці. Для цього підійде все, що завгодно, від металевих профілів до дерев’яних брусів. Встановлюючи опору, пам’ятайте, що необхідно враховувати показники рівня, а також надійно її закріплювати, щоб плитка добре закріпилася на стіні.

Наслідуючи усі ці практичні поради, ви отримаєте плиткову кладку, коли робитимете ремонт у ванній кімнаті, яка буде багато років служити вам вірою і правдою!

Як вибрати умивальника?

Найважливішим сантехнічним устаткуванням, якість і наявність котрого у багато разів покращує затишок і зручність вашої ванни, являється умивальник. На сучасному ринку представлений великий вибір умивальників з найрізноманітнішим зовнішнім виглядом, матеріалом, кольором і іншими особливостями. Сьогодні вибрати відповідного умивальника, коли ви робите ремонт у ванній кімнаті – завдання, посильне кожному.

Класифікація умивальників:

Вбудована раковина – різновид умивальників, що встановлюються прямо в шафу, яка дозволяє приховати труби і складати в нього різне ванне приладдя.

Тазик – раковини, що як правило, встановлюються на плоску стільницю. Найчастіше, виконані у формі циліндра або прямокутника.

Консоль – ця раковина прикріпляється до стіни кронштейнами. Щоб встановити подібного умивальника, усі труби мають бути приховані усередині стіни. Також можливо прибрати зливні труби в тумбу.

Тюльпан – раковина, що стоїть на ніжці, усередині якої можуть бути приховані водопровідні труби. Ідеально підходить для установлення в маленьких приміщеннях. Такий умивальник допомагає заощадити гроші, які могли б бути витрачені на приховання труб.

Вибираючи змішувач для вашої раковини, слідує, передусім, орієнтуватися на її тип.

На сьогодні, найбільш популярні матеріали для раковин – це санфаянс і порцеляна. При істотній відмінності в ціні, виглядають умивальники з цих матеріалів практично ідентично. Але якщо говорити про фарфорові вироби, то вони є найякіснішими, завдяки їх відмінній міцності. Купуючи виріб, виконаний з цього матеріалу, ви можете не турбуватися про появу шорсткостей, тріщин і сколов, які збиратимуть в собі бруд. Але немає нічого ідеального. У порцеляни є істотні недоліки, до яких можна віднести його чималу вагу, а також крихкість. Окрім порцеляни, набирають популярність раковини, виконані з композитних матеріалів. До їх переваг можна віднести зручність в експлуатаціїі підвищену міцність.

Також на ринку є умивальники, виконані з штучного каменю і скла. Вони досить красиві зовні, але вимагають украй дбайливого відношення, через їх підвищену крихкість. Таким чином, сьогодні досить легко вибрати умивальника, який добре виглядатиме у ванній кімнаті і матиме достатню для довгої експлуатації міцність.

Вибір гідромасажної ванни

Ванна є дуже важливою кімнатою, незалежно від того, якого розміру ваше житло. Саме це місце пов’язане з важливими ранковими процедурами, а також з прийняттям запашних ванн. Саме тому варто приділити особливу увагу облаштуванню цього простору, створити для себе таке місце, де було б приємно проводити час наодинці з собою. Усі ми проводимо різний час у ванні, від декількох хвилин до декількох годин, тому необхідно відповідально підбирати устаткування, щоб воно задовольняло вас упродовж багатьох років.

Вибір гідромасажної ванни – важливе питання. Чітко вирішивши купити гідромасажну ванну, вам, передусім, необхідно визначитися з її габаритами. Якщо ви щасливий володар великої житлоплощі, то для вас це легке завдання. У рази складніше буде підібрати ванну для звичайної квартири. Вона не повинна займати багато місця, щоб не обмежувати функціональність кімнати. Проте розміри – не найскладніше у виборі подібного пристрою. Складніше буде вирішити, на які характеристики ви орієнтуватиметеся. Тут вам може бути корисною допомога консультантів в магазині, але ніколи не забувайте, то вони передусім продавці, і що їх головна мета – реалізувати товар. Тому буде кращий звернутися до обізнаної людини, яка не здійснює поширення подібної техніки. Спершу вам необхідно визначитися з матеріалом вашої майбутньої покупки. Основні матеріали – чавун і акрил. Акрилова ванна досить легка і може бути самих різних кольорів, чавунний же аналог служитиме вам довго проте він досить важкий. Аналізуючи вартість, та наявність декількох режимів масажу і душової кабінки значно підвищить вартість купівлі. Якщо для вас важливе нижнє підсвічування і масаж, то варто ретельно підійти до вибору устаткування, перевірити обігрівну і озонуючу систему. У них полягає лікувальна дія ванн. Проте, найважливішим критерієм вибору все ж є якості води у вашому районі. Якщо вода буде занадто жорсткою, то це може спричинити проблеми, пов’язані з вапняним нальотом. Постраждають форсунки, заб’ються гідравлічні отвори. Щоб уникнути цього є доцільним встановити на трубах водні фільтри. Значні проблеми складає установка подібних фільтрів в приватних будинках, що забезпечуються водою за допомогою індивідуальної системи. Установка фільтрів в таких будинках може бути дуже дорогою, тому вам краще відмовитися від ідеї гідромасажної ванни, якщо ваша вода не відрізняється м’якістю. Але якщо ви все ж вирішили потратитися на це, то ретельно підійдіть до вибору очисної системи.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: ванні кімнати плитка, як зробити вану з плитки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *