Як доглядати за пральною машиною?



Сьогодні хотілося б повідати про те, як доглядати за таким технічним досягненням як пральна машина. З жахом зараз можна згадувати процес прання наших мам і бабусь. На це вони витрачали, мало не увесь свій вільний час, адже білизну доводилося, і замочувати і кип’ятити, полоскати, а потім ще плями відпирати за допомогою господарського мила. Зараз же справи йдуть абсолютно інакше, адже сучасній жінці досить лише встановити необхідну для прання програму, після чого натиснути відповідну кнопку і пральна машинка виконає сама усі вищеперелічені дії. І виходить, що технічний прогрес вивільняє купу вільного часу.

Та пральна машинка – це один їх проявів технічного прогресу, але не варто забувати про те, що необхідно підтримувати її технічний стан. Є безліч факторів, що негативно впливають на міцність машинки. Адже не кожен знає, як доглядати за пральною машиною. Отже, термін служби приладу залежатиме від його правильної експлуатації. Необхідно з відповідальністю і уважністю підходити до володіння цим складним агрегатом. Виробники, як правило, додають до машинки інструкції по застосуванню, виконувати які необхідно обов’язково, щоб уникнути передчасного старіння пристрою. Перед початком першого прання обов’язково потрібно ознайомитися з основними правилами експлуатації і врахувати усі зауваження, які відносяться до вашої моделі.

Установка пральної машини

Встановлюється пральна машина виключно на рівну і міцну поверхню: перевіряється тиск води, який повинен в точності відповідати технічним характеристикам пральної машинки; переконайтеся в правильності підключення зливного шланга.

Готуємо білизну до прання

Білизна ретельно сортується за типом тканини і кольором; перевіряються кишені на наявність в них невеликих сторонніх речей при пранні; не слід прати дуже рвану, брудну або ж стару білизну.

Підбір миючих засобів

Для прання за допомогою машинки автомата використовувати необхідно виключно ті засоби, на упаковці яких є позначка “Automat”; намагайтеся не заповнювати розподільник великою кількістю засобу.

Вибір програми для прання

Не робіть прання підряд відразу кілька разів. Дайте машинці відпочити пару годин, встановлюйте температуру для прання, яке відповідає вибраній програмі, після завершення програми прання, живлення машинки потрібно відключити і перекрити кран подання води.

Як доглядати за пральною машинкою

Є десяток простих правил для відходу за пральною машиною, виконуючи які ви продовжите термін служби своєї помічниці.

Правило 1

Необхідно стежити за станом корпусу пральної машинки. Слід протирати машинку м’якою губкою із засобом, у складі якого немає спирту. Також необхідно регулярно протирати білосніжну поверхню від пилу, відбитків пальців і слідів порошку. Робиться це щоб уникнути подальшої появи жовтого відтінку, що у ваш інтер’єр вписуватися ніяк не буде.

Правило 2

Особливу увагу приділіть зовнішнім гумовим деталям машинки. Доглядають за ними змоченою в мильній воді ганчірочкою. Не слід використовувати розчинники, що чистять засоби, тому, що вони дуже згубно впливають на гуму. Уважно стежите, щоб при закритті люка гума досить щільно до нього прилягала, інакше можливий витік води.

Правило 3

Також необхідно піддавати регулярному чищенню розподільник миючих засобів, оскільки залишки порошку не завжди змиваються до кінця, і після застигання їх важко очистити. Якраз це і дозволяє забезпечити безперешкодний доступ миючого засобу. Розподільник виймається і промивається в теплій воді щіткою.

Правило 4

Люк і барабан також вимагають регулярного догляду. Після прання люк необхідно залишати відкритим, щоб у барабані не скупчувалися неприємні запахи. Не збирайте білизну в машинці, адже для цієї мети є кошики для білизни. Для прання корисно використати мішечки, або хоч би прати білизну з виворітного боку щоб уникнути подряпин на барабані і на склі люка.

Правило 5

За насосом немає необхідності у догляді як такому, тому, що у усіх сучасних пральних машинок є спеціальні насоси, що самоочищуються, не вимагають окремого відходу. Але є кожух, який є зоною, куди можуть часто потрапляти дрібні предмети. Кожух очищається раз на місяць. Для цього знімається нижня передня панель і відгвинчується кришка. Не варто лякатися появи невеликої кількості води і дрібного сміття – це цілком нормально.

Правило 6

Регулярно перевіряйте водопровідний шланг. Через різні тріщини і розриви може несподівано від’єднатися шланг.

Правило 7

Необхідно потурбуватися, щоб для прання поступала виключно чиста вода. Вода, що поступає з водопровідних труб, має в складі безліч хімічних домішок, шкідливих для здоров’я людини. Велика частина людей вже давно не споживає таку воду, але пральна машина продовжує її вживати. Подібна вода і є головною причиною появи накипу. Що робити в таких випадках? Зараз продається безліч спеціальних фільтрів, що дозволяють очищати воду для проведення прання до необхідного рівня.

Правило 8

Ні в якому випадку не використовуйте засобу від накипу. Необізнані люди застосовують лимонну кислоту, соду і оцет, і, звичайно ж, новітні засоби від накипу. У реальності так ситуація тільки погіршується. Адже при їх застосуванні накип осідатиме на нагрівальному елементі настільки міцно, що видалити її стає зовсім неможливо. Для того, щоб цього не було, з самого початку експлуатації машинки використайте виключно профільтровану воду.

Правило 9

Помітивши пониження тиску води або перепади в напрузі, негайно припините прання. Інакше є вірогідність поломки, непіддатливої ремонту. У таких випадках є кнопка “Відстрочення прання” або ” Пауза”. Оскільки сучасні машинки відповідають усім новим вимогам, то навіть через 30 хвилин звичайна машинка зможе продовжити задану програму.

Правило 10

Слід ретельно чистити машинку усередині не менше одного разу в рік. Для цього вибирається програма з найвищою температурою, в розподільник засипається порошок, і без білизни проганяється ця програма. Таким чином фільтр очиститься від бруду, а барабан очиститься від накипу. Тепер ви маєте представлення, як доглядати за пральною машинкою. Так що, дотримуючись вищеперелічених обережностей ви продовжите термін життєдіяльності своєї машинки на довго. Якщо ви відчуваєте вдячність компаніям-виготівникам цих пристроїв за те, що ви не витрачаєте вільний час на прання, спробуйте забезпечити належний догляд їх винаходам з початку терміну експлуатації.    


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *