Як вибрати ваги?



Такий прилад, як вага повинен знаходитися в практично будь-якому будинку. Хтось може купувати ваги, щоб постійно відстежувати, яка у них в даний момент вага, хтось хоче спостерігати, як набирає вагу власна дитина, а хтось нічого не готує, не використовуючи вагу для кухні. І у кожної ваги є свої власні характеристики, і звичайно ж свої власні мінуси і плюси. Ця стаття надасть вам інформацію про те, як вибрати вагу, також кожен вид ваги окремо буде розглянутий.

Як вибрати підлогову вагу

Звичайно ж, вага це точний прилад. Вага дуже важлива для тих, хто з різних життєвих причин намагається стежити за вагою свого власного тіла. Для цього надзвичайно важливо зробити правильний вибір підлогової ваги.

На сьогодні найстаріша підлогова вага – це механічна. Їх механізм ґрунтований на простих пружинах, що забезпечують цьому типу ваги довговічність, завдяки якій вона і прославилася. Ще один плюс, наявний у механічної ваги, – це її загальна доступність. Зазвичай в пристрої немає нічого премудрого, коштує він зовсім не дорого, дуже довго служить, зручний і практичний. Але він має і один недолік – невелику погрішність у вимірі ваги. І погрішність ця може бути дуже пристойною. При наявній межі зважування з використанням підлогової ваги від 1 до 250 кг В різних моделях ваги механічної погрішність виміру може варіюватися від 0,1 до 0,5 кг Окрім цього, слід не забувати, що перед зважуванням, кожного разу значення необхідно виставляти на ідеальний “нуль”. Перед придбанням механічної ваги, обов’язково дізнайтеся, яка максимальна межа зважування у цієї моделі. Це особливо повинні враховувати ті, у кого вага перевищує 100 кг При описі механічної ваги, можна дати коротку і ясну характеристику: дешево і сердито.

Щоб завжди бути достатньо упевненим в точності свідчень ваги, вони повинні регулярно перевірятися. Для цього, наприклад, можна зважити невідкриту пачку солі.

Трохи складніше справи йдуть з вагою електронною. Безперечно, сама по собі, електронна вага буде механізмом точнішим в порівнянні з механічним. Вона може успішно працювати як від електричної мережі, акумулятора або батареї. Електронна вага виготовляється з міцного скла, металу, пластика або дерева. Електронна вага є дорожчим приладом для виміру ваги, і її ціна також може залежати від матеріалу, з якого вона зроблена. Але не лише від цього. Електронна вага є подібністю справжнього комп’ютера, також уміє виконувати безліч функцій. Не дуже дорого коштуватимуть моделі, які виконані з пластика і мають функцію автовиключення. Але якщо ви пред’являєте більш високі вимоги до ваги, то придбайте не звичайний прилад, а вагу з великим набором різноманітних функцій:

  • звуковий ефект;
  • датчик перезавантаження;
  • автовключення і виключення;
  • функція збереження результатів попереднього зважування;
  • зміна одиниць для виміру;
  • годинник;
  • термометр;
  • перенесення даних на комп’ютер через ПК;
  • додатковий знімний дисплей, щоб користувачеві не доводилося заглядати вниз;
  • розрахунок параметрів ідеальної ваги тіла, що буде ідеальним для прихильників дієт;
  • роздрук даних і графіків;
  • мультитач технології вимірів, які забезпечують при вимірі максимум точності;
  • розрахунок маси м’язів, жирів, кісткової тканини, а також розрахунок процентної долі води усередині організму;
  • нековзна поверхня;
  • можливість збереження функція запам’ятовування ваги до 10 членів сім’ї.

З якого виду функціями ви підберете вагу – це ваша власна справа. Але потрібно запам’ятати, що чим більше функцій, тим буде дорожча у неї ціна. Окрім цього доведеться заплатити за марку і за зовнішнє оформлення вашої ваги. Отже продовжуємо говорити про те як вибрати вагу..

Також і матеріал платформи – теж діло смаку. Хтось вважатиме за краще в якості матеріалу скло, а комусь більше сподобається пластик, інші захочуть купити дерев’яну, кам’яну або металеву вагу. Важко щось визначене сказати про тривалість служби вагів. Тут може або повезти, або немає. Зазвичай у дорогих моделей підлогової ваги гарантійний термін до 2 років, так, що при виникненні неполадок, саме виробник їх оплачуватиме.

Вибір кухонної ваги

Кухня сьогодні – це справжнє життя, де живуть не лише розумні прилади, але дуже стильні аксесуари. Якраз такого виду аксесуаром і являються сучасна вага для кухні. Хазяйкам вже не цікаво вимірювати кількість крупи за допомогою склянок, а ложками вимірювати кількість щіпок. Якщо ви обожнюєте готувати, а рецепти від вас вимагають ідеальної точності до останнього грама, то кухонна вага у такому разі буде вашим незамінним помічником. Найбільш доступною вагою, як і в інших випадках, являється, звичайно ж, механічна вага. Але сучасні домогосподарки вже давно вважають за краще купувати на кухню дорожчі моделі, які мають неймовірну кількість функцій. Адже новітня електронна вага здатна вимірювати вагу з точністю до одного грама, а також обчислювати калорійність різних продуктів (багато моделей мають у своїй пам’яті значення калорійності різних найпоширеніших продуктів). Яких тільки опцій не пропонують сьогоднішні виробники електронної ваги! Тут і вага з сенсорним дисплеєм, де відображається індикація заряду батареї, будильник, таймер, термометр, а у деяких моделей вбудований навіть датчик рівня вологості довкілля. Майже усі моделі електронної ваги вже за умовчанням мають функції автовключення і виключення. Але вибираючи електронну кухонну вагу, перевірте яка у них максимально допустима межа зважування, а також приділіть увагу міцності зважування. Велика частина сьогоднішніх ваг зважують до 3-5 кг, а точність їх виміру до 0,1 грам. Але не слід гнатися за такою супер точністю, адже досить і 1 грама. Це інформація вам обов’язково допоможе дізнатися, як вибрати вагу.

Особливу увагу можна приділити також і місткості для зважування. У деяких моделей в комплекті є чаші і інші місткості для проведення зважування. У інших моделей є просто платформа. Чаші бувають як знімні, а можуть бути одним цілим разом з корпусом.

Наша рекомендація – краще все-таки вибрати ваги саме зі знімною чашею, адже таким чином у вас не буде ніяких складнощів з чищенням ваги. До того ж, часто буває незручно робити зважування в чаші якого-небудь продукту, наприклад велику рибу або ж великий гарбуз. Тут легше зробити зважування на платформі при знятій чаші.

Такого роду продукти, як крупа, цукор, сіль, різного роду рідини зважувати краще за все поклавши в чашу. Якщо ви власник ваги-платформи, то використати можна будь-яку тару, яку можна на цю платформу встановити. У подібному випадку можна використати функцію тарокомпенсації – тобто встановити порожню тару на ваги, зробити скидання, а потім зважувати вже з продуктом в тарі.

У ряду моделей є функція “Останнє зважування”, що частенько виявляється дуже корисною і зручною. Наприклад, ви зважили 200 р. цукру, а зараз потрібно зважити борошно. У вас є можливість, не висипаючи цукор, зробити обнулення ваги і додати до цукру борошно, і потім інші продукти. І вага цукру збережеться в пам’яті ваги. Таким чином, ви дізнаєтеся загальну вагу усіх продуктів. Така функція зручна для приготування тіста для пирогів безпосередньо в чаші для зважування.

Декілька слів про надійність ваги

Якщо вам дозволяють засоби, то зупинити свій вибір краще на вазі, чий корпус зроблений з металу. Пластик буде дешевшим, але менш довговічним. Також бувають чаші із скла і матового пластика. Знайте, що прозорий пластик з часом тьмяніє, якщо його часто мити в посудомийній машині. Декілька слів про дизайн.

Зараз чаші кухонних ваг є надтонкими, такими, що мають сенсорне управління, а поверхня таких ваг нагадує справжні шедеври всесвітнього мистецтва. У деяких моделей ваг є ексклюзивне дизайнерське оформлення і світлодіодне підсвічування.

Як вибрати дитячу вагу

Вибираючи вагу для зважування маленьких дітей, керуватися треба одним дуже важливим правилом – вага має бути вкрай точною. Адже усім відомо, що якщо грудничок навіть трохи не добирає до нормальної ваги, це буде приводом для його батьків почати турбуватися, адже крихітку потрібно дуже часто зважувати. Природно, зважування можна робити і у лікаря-педіатра, та тільки таке зважування можливе усього лише один раз в місяць, а вам дуже хочеться постійно і щодня бачити як набирає вагу ваш малюк – адже так набагато спокійніше. Отже, краще придбати додому дитячу вагу, нехай це буде хоч би механічна. Але досвідчені батьки стверджують, що в даному випадку електронна вага набагато зручніша.

Найбільш практичний варіант – це, звичайно ж, вага, чаша у яких знімна. Приблизно до 10 місяців ви зважуватимете свою дитину в чаші, а потім, знявши чашу, ваша вага відразу ж перетворяться на звичайну підлогову вагу. У такої ваги погрішність зважування не більше 2 грамів, так, що важко змагатиметься з ними в точності: у вас буде можливість до одного грама знати, яку кількість каші або ж молочної суміші з’їла ваша дитина за один прийом. Але при купівлі ваги обов’язково слід звернути увагу на такий параметр, як межу зважування: вона може коливатися від 12 до 25 кілограмів залежно від моделі.

Для деяких батьків процедура зважування малюків представляється досить великою проблемою, оскільки дитина може бути занадто активною і не сидіти ні єдиної секунди на місці. Саме для такої категорії малюків у деяких ваг є функція “дитина, що борсається”, при включенні якої вага дитини зафіксується автоматичним чином навіть при його активному русі. Продаються також і моделі ваг з музикою, для того, щоб процедура зважування доставляла малюкові масу приємних емоцій. Частенько можна побачити електронні ваги, що мають функцію доважування, для того, щоб ви змогли упізнати яка вага у пелюшок або підгузників. А деякі ваги мають вертикальну або горизонтальну шкалу, призначену для того, щоб виміряти зростання вашого малюка.

Ну що ж, тепер питання як вибрати вагу для вас не представлятиметься нерозв’язним. А в завершенні дамо одну рекомендацію: купуйте вагу, працюючу від батареї, оскільки вага, що зважує виключно після під’єднання до електричної мережі, не відповідає навіть елементарним правилам вашої безпеки. І обов’язково переконаєтеся, щоб чаша ваг була виготовлена з м’якого матеріалу, що миється, або нетоксичного пластика, що повинно бути написано в інструкції. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: продаж механічниг ваг, як вибрати ваги на кухню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *