Як правильно прасувати чоловічу сорочку?



Чоловік не повинен вміти робити абсолютно все. Навіть, якщо він умілець на всі руки. Але все таки, виносити відро із сміттям – його прямий обов’язок. Особливо, якщо чоловік одружений. Може, звичайно, ще посуд помити. Але робиться усе це тільки на прохання. А ось гладити одяг чоловік не стане. Навіть власні сорочки. Це випробування для обраних чоловіків. Як гладити чоловічу сорочку повинна знати будь-яка жінка. Знання певних правил дає результат. Досягнення будь-якої справи ґрунтується на знанні певних правил. Якщо їх не знати, не буде досягнутий бажаний результат. Це стосується і області прасування сорочок. Будь-які сорочки потрібно вміти гладити. Навіть, не важливо, скільки вона коштує. Сорочка не має бути попрасована частинами. Ідеально вигладжена сорочка визначає акуратну і охайну людину. Сорочка як обличчя, їй ні до чого зморшки.

Сорочки – невід’ємний елемент одягу чоловіка. З приводу сорочок існують навіть приказки. Іноді в сорочці можна народитися. Тому як погладити чоловічу сорочку повинно бути відомо усім. Це зовсім не складно. Треба тільки знати послідовність і принципи прасування різних частин чоловічої сорочки.

Порядок прасування частин сорочки. Почати слід з коміра сорочки. Він гладиться в першу чергу. Якщо його погладити у кінці або в іншій черговості, помнуться усі інші вигладжені частини сорочки. Гладити комір треба з виворітного боку. Далі пропрасовує його зовнішня сторона. В цьому випадку рух праски має бути спрямований від куточків комірця до центральної частини. Так гладять для того, щоб на кутах не було зморшок і складок. На ці ж складочки з вивороту увагу можна не звертати. Згин самого коміра можна не гладити. Він зігнеться сам природним зручним для чоловіка чином.

Наступні за правилами гладяться манжети. Прасувати їх варто дуже ретельно. Їх завжди видно. Так само як і комір, вони пропрасовують спочатку з виворітного боку. Подвійна манжетка гладиться по-іншому. Її слід розгорнути і пропрасувати цілком. Після потрібно її скласти і загладити по згину. Петлі при цьому повинні лежати одна на іншій.

Наступні на черзі – рукави. Гладити рукави сорочки слід від манжет до плечей. Далі дуже ретельно слід вигладжувати їх по напряму від центру до країв. Дуже зручно гладити рукави сорочок на спеціальній підставці. Іноді вони йдуть в комплекті з прасувальними дошками. Вона спрощує прасування чоловічих сорочок. З нею зручніше і простіше. На рукавах чоловічої сорочки стрілки робити не треба. Це вважається поганим тоном. Якщо стрілки є, рукав складається навпіл уподовж. Акуратно відпрасовуємо рукав по стрілці. Потім передню і задню половинки рукава по черзі.

Далі гладиться спинка чоловічої сорочки. Вона кладеться на дошку лицьовою або виворітною стороною. Це залежить від типу тканини. Процес прасування відбувається зверху вниз. Почати треба з плечей і спускатися праскою до нижнього краю. Цей елемент сорочки найлегший для прасування. Гладити спинку легко і приємно. Особливо чоловіки випробовують в цьому процесі упевненість і полегшення.

Після спинки слід перейти до елементів передньої частини чоловічої сорочки. Попереду розташовані полички чоловічої сорочки. Їм приділяється особлива увага. І гладити їх слід дуже ретельно. Передніх частин дві. Одна сторона з петельками. Інша сторона з ґудзиками. Сторона з петельками гладиться досить легко і швидко. А сторона з ґудзиками вигладжується довше. Носик праски повинен проходити між ґудзичками. Складок не буде, якщо розтягувати тканину біля ґудзиків. Діяти слід обережно. Можна обпектися праскою. І саме цей момент в прасуванні сорочок ненависний чоловікам.

Все. Чоловіча сорочка вигладжена. Далі треба повісити її на вішалку. Ще декілька корисних порад. Після прання пересохлу сорочку вигладити складно. Для ідеального результату сорочку треба зволожити. Зробити це можна з пульверизатора. Можна із звичайного домашнього пульверизатора, а можна використати цю функцію в прасці. Сухими гладити слід тільки віскозні або шовкові сорочки. Від води на таких сорочках можуть залишатися плями. Для них можна використати відпарювання. Бажано через тонку тканину з бавовни. Марлю не слід використати в даному випадку. Від неї можуть залишитися відбитки. Темні сорочки і з малюнком бажано гладити з вивороту. Ще на темних тканинах можуть залишитися блискучі білясті смуги. Такі речі теж слід гладити через тканину.

При випрасовуванні спинки і передніх деталей чоловічої сорочки, потрібно уникати перекосів тканини. Утюг слід просувати уподовж. Його не можна надовго зупиняти на одному місці. Також не слід дуже сильно притискати до тканини. Головне правильно вибрати праску. Він повинен мати особливе покриття. Обов’язково з парогенератором і регулятором температури. На регуляторі розташовані ділення для прасування різних тканин. Для кожного типу тканини своє ділення.

Для бавовняних сорочок використовується температура 150 градусів і відпарювання. Для синтетики вибирається режим 110 градусів з невеликою кількістю пари. Льняні сорочки прасуються під сильним тиском праски при температурі до 230 градусів з відпарюванням. Для віскози досить легкої пари при 120 градусах.

І закоренілий холостяк, і будь-яка домогосподарка повинні уміти гладити чоловічі сорочки. Можливо, у чоловіків відразу випрасувати сорочку ідеально не вийде. Але досвід приходить поступово. Адже навчилися ж вони виносити сміття і мити посуд.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як прасувати сорочку, як правильно прасувати сорочки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *