Який наповнювач для подушок найкращий?



У будинку сучасної людини багато звичних речей, ми практично їх не помічаємо. Візьмемо, наприклад, подушку для сну. Погодьтеся, потрібна річ, без неї відпочинок не відпочинок і сон не сон. Придбати подушку зараз не складає трудності, важко знайти найкращу. Якість подушки безпосередньо залежить від того, який наповнювач у неї усередині.

Які наповнювачі найкращі? У цьому питанні треба ще розібратися.

Зовнішній вигляд сучасних подушок в наших будинках не мінявся дуже давно, хіба що її розміри можуть варіюватися від переваги людини. Значна зміна торкнулася наповнювачів для подушок. Сьогодні використовуються різні наповнювачі: отримані від тварин (пух, шерсть, перо), отримані з рослин (трави, гречане лушпиння, шишки хмелю), отримані штучним шляхом (камфорель, синтепон, холофайбер).

Залишається тільки визначитися, який наповнювач, найкращий.

Подушки з наповнювачем пух і перо

Пух і перо – це натуральний матеріал тваринного походження, висока гігроскопічність. Пушинки після зминання швидко відновлюються, внаслідок цього подушки з пуху не схильні до злежування. Натуральний пух має малу вагу і досить великий об’єм. Пух на відміну від пера не колеться, оскільки у нього відсутній остюк.

Пухового наповнювача для подушок отримують від водоплавного птаха – гусей, качок, гаг. Найціннішим вважається пух, отриманий від птахів тих, що живуть на півночі. Натуральний пуховий наповнювач, отриманий від гаг, цінується найвище. Якщо вам на речовому ринку пропонують таку подушку, можете бути упевненими, вас вводять в оману.

У широкому продажі розповсюджені подушки з пухово-перовим наповнювачем, і їх ціна безпосередньо залежить від відсоткового вмісту пуху, чим більше пуху, тим дорожче подушка. Наявність пера в наповнювачі надає подушці жорсткість, чим більше пера, тим подушка жорсткіша. Пухово-перовим наповнювач має високу зносостійкість, добре вбирає людський піт. До мінусів можна віднести те, що за ним складно доглядати.

Подушки набиті верблюжою або овечою шерстю

Окрім пухових і пухово-перових наповнювачів, зустрічаються подушки набиті верблюжою або овечою шерстю. Такі подушки використовуються при суглобових і м’язових болях, при ревматизмі. Подушка з натуральною шерстю дуже швидко звалюється, регулярне збивання не допомагає. Виробники знайшли вихід з положення, вони роблять такі подушки комбінованими. Внутрішній шар складається з синтетичних матеріалів, а зовнішній шар виготовляється з шерсті.

Подушки з гречаним наповнювачем (з лушпиння гречки), соломою, різні трави.

Для подушок використовують і інших наповнювачів, до найдревніших відноситься звичайна солома злакових культур, зараз звичайно її не застосовують. Подушки з рослинним набиванням для нічного сну бажано не використовувати, краще всього вони підходять для денного відпочинку. Рослинний наповнювач (гречане лушпиння, шишки хмелю, різноманітні трави), пахне дуже добре, це дозволяє людині повністю розслабитися і відпочити. Але через те, що у людини може бути алергія на такий природний наповнювач, використовувати його треба обережно. Можна заздалегідь перевірити, чи є на нього реакція організму.

Синтетичний наповнювач – найкращий для…

Наповнювач для подушок синтетичного походження має ряд позитивних якостей.

Перше і найголовніше, вони не викликають алергію, на відміну від пухових або пухово-перових наповнювачів – найкращий для алергіків. Доглядати за синтетикою дуже легко, таку подушку можна просто попрати в машинці. До недорогих синтетичних наповнювачів відноситься синтепон, але він швидко звалюється. Подушки набиті холофайбером або комфореллю довше зберігають свою пружність, і після збивання знову набувають первинної форми.

Виробники освоїли випуск подушок з ортопедичним ефектом. Форма таких подушок коливається від класичного варіанту, до ергономічної форми(валики, виїмки під голову або плече). У таких подушках наповнювачем служить моноблок з натурального латексу з перфорацією. Перфорація потрібна для зниження вологості. Якісніші ортопедичні подушки наповнені латексними “черв’ячками”, це робить їх м’якшими за моноблочні і вони краще пропускають повітря і вологу.

За будь-якою подушкою потрібний постійний догляд, ось декілька корисних порад:

– кожен ранок подушку треба збивати, періодично провітрювати на свіжому повітрі;

– щороку подушку треба здавати в хімчистку;

– пуховий наповнювач треба іноді стирати в теплій воді з подальшим віджиманням в центрифузі. Сушити можна теплим повітрям від теплового вентилятора.

Декілька порад по вибору подушки з пухово-перовим наповнювачем:

– подушку сильно зім’яти, а потім струсити. Якісний наповнювач відновиться відразу:

– подушку треба понюхати, затхлий або неприємний запах, привід відмовитися від купівлі, оскільки від запаху позбавитися не можна;

– помацайте подушку, якщо відчуваєте пір’яні остяки, це означає, що пуху майже немає;

– пухова подушка стандартного розміру не може важити більше одного кілограма.

– у подушки напірник має бути виготовлений з тику або спеціальної тканини, такі тканини не пропускають пух;

– шви на напірнику мають бути дрібними і досить міцними, інакше пух через шов може вилізти. Питання про те, який самий кращий наповнювач для подушки, кожен для себе вирішує сам, все залежить від особистої переваги кожної людини.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: наповнювач для подушок купити львів, наповнювач для подушок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *