Виконання малярних робіт за порядком



Перед початком роботи необхідно підготувати стіни і стелю, а також вибрати тип фарби. Після цього треба визначити необхідну кількість фарби і спланувати порядок виконання роботи.

Виконання малярних робіт по порядку

Починати малярні роботи треба із стелі, тоді бризки фарби, які потрапили на стіни, можна буде пізніше зафарбувати. Фарбувати стелю краще невеликими ділянками по 1 кв. м, а потім такими ж ділянками рухом зверху вниз пофарбуйте стіни. Якщо ви правша, то починайте роботу в правому кутку кімнати, а якщо лівша – в лівому. Так ви зможете вільною рукою спертися на незафарбовану ділянку.

Як визначити витрату фарби

Витрата звичайнісінької емульсивної фарби складе приблизно 1 літр на 15 кв. м для забарвлених поверхонь. Якщо фарба не розтікається, то цей показник складе 1 л на 12 кв. м. на літр. Також врахуйте, що якщо штукатурка нова, то вона вбере більше фарби, тому рекомендуємо для першого шару розбавити емульсивну фарбу 10 відсотками води. Так фарбу буде легший нанести, і вона послужить герметиком, щоб наступний шар фарби не вбирався в штукатурку. Крім того, витрата фарби залежатиме від того, яким методом фарба наноситися – фарбопультом або щіточкою.

Для визначення площі стін, необхідно виміряти висоту стіни і помножити на суму довжин усіх стін. Потім визначите площу вікон і дверей, після чого відніміть це значення із загальної суми. Тепер залишається тільки розділити отриманий результат на витрату фарби на 1 кв.м. і ви дізнаєтеся, скільки фарби потрібна. А щоб визначити площу стелі, необхідно виміряти підлогу.

Також рекомендуємо купувати фарбу в найбільшій розфасовці, щоб отримати економію коштів. У міру виконання роботи просто треба перелити фарбу в меншу ємність. Це також буде гарантією однотонності фарби, адже іноді важко добитися однаковоговідтінку порцій навіть за допомогою комп’ютера. По порядку далі йде захист поверхонь від фарби під час малярних робіт.

Захищаємо поверхню від фарби

Якщо ви не упевнені у своєму умінні фарбувати, рекомендуємо забезпечити захист від попадання фарби усіх сусідніх поверхонь. Так, віконні рами, плінтуси, наличники, розетки і вимикачі треба заклеїти маскувальною стрічкою. Знімайте стрічку, тільки коли фарба буде повністю суха. При цьому треба використати тільки ту маскувальну стрічку, яка легко знімається, інакше можна пошкодити поверхню. Килим необхідно зняти, а підлогу краще закрити папером або поліетиленовою.

Корисна рекомендація

При роботі не умочуйте щіточка в ємність, в якій ви фарбу купували. Виключення тільки у разі, якщо ви плануєте повністю витратити відразу усю фарбу. Це пояснюється можливістю зіпсувати фарбу щетинами щіточки, сміттям або пилом. Також врахуйте, що місткості по 5 або 10 літрів економічні, але достатньо важкі для роботи. Тому радимо перелити необхідну кількість фарби в піддон або бачок. Отже, перше що робиться під час малярних робіт:

Фарбування

1.Щоб захистити сусідні поверхні, треба їх заклеїти за допомогою маскувальної стрічки і міцно притиснути її краї, особливо той, який ближче до забарвлюваної поверхні. Це запобіжить затіканню фарби під стрічку.

2. Захисні чохли треба прикріпити до плінтуса, так вони не зміщуватимуться. При цьому спочатку прикріпите чохли маскувальною стрічкою вертикальними смужками, а потім закрийте краї горизонтальними смужками. Радимо використати не чохли, зроблені з текстилю, оскільки вони, на відміну від плівки, вбирають фарбу.

3. При використанні фарби з місткості, яка була відкрита ще раніше, рекомендуємо процідити фарбу через нейлонову тканину. Фарба з тільки що відкритої місткості можна використати відразу, переливши її у бачок.

4. В процесі роботи ви знадобиться зробити перерви, тому подготовьтесь до них заздалегідь. Маючи під рукою алюмінієву фольгу або поліетиленовий пакет, ви зможете обернути кисть або валик, тим самим запобігаючи їх від висихання. Той же спосіб не дозволить фарбі висохнути і в піддоні. Тепер ви знаєте як проводити по порядку малярні роботи!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: якхромте виноград, виконання оригамі лебідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *