Як вибрати хом’яка? Породи хом’яків



Маленький і пухнастий, не потребує щоденних прогулянок на свіжому повітрі і з’їдає зовсім небагато корму – це хом’як, який може стати для вас домашнім вихованцем. Хом’яки – одні з найпоширеніших тварин на нашій планеті. У дикій природі вони живуть у Європі і Азії, Африці і Америці, а домашніх хом’яків можна побачити по всьому світу.

Породи і види хом’яків. Найпопулярніші домашні хом’яки – сирійські, або золотисті. Це дуже доброзичливі і невибагливі створіння. Довгошерсті ангорські хом’яки – різновид сирійських. Джунгарських легко упізнати по характерній чорній смужці на спинці і густо покритих шерстю підошвах лапок. Ці хом’яки майже в два рази менші за золотистих. Хом’яки Роборовського ще менші – всього 5-6 см завдовжки. У них дуже виразні мордочки з білими плямами над очима.

Перед покупкою хом’ячка зверніть увагу на наступні параметри.

1. У здорової тварини чисті блискучі очка, суха, без залисин шерсть. Волога шерсть, а також тьмяні або такі, що затекли в куточках, очі – свідоцтво того, що звірятко хворе.

2. Не варто купляти відразу пару тварин: одностатеві битимуться, різностатеві – безконтрольно розмножуватися. Якщо ви заведете декілька хом’яків, то і кліток доведеться купити стільки ж. Хоча, у моїх знайомих живуть різностатеві хом’яки, вони їх загодовують до того, що безконтрольно розмножуватися їм вже не хочеться.

3. Хом’яки – нічні тварини, тому вибирати їх краще ближче до вечора, щоб оцінити активність звірятка і переконатися, що воно здорове.

4. Вибираючи стать тварини, знайте: хомяки- самці приручаються легше, ніж самиці, мають більш лагідний характер.

Декілька найпоширеніших порід і видів хом’яків: хом’яки Роборовського, Джунгарські хом’яки, Ангорські хом’яки, Сирійські хом’яки. Сподіваємося інформація була вам корисна. А які хом’яки подобаються вам і як ви за ними доглядаєте?


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: породи хомяків, види хомяків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *